צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
נשלח: 11:29 ,6 אוקטובר 2012, שבת כותרת הודעה: פירטיות, מה דעתכם? |
|
|
שלום לכולם,
הייתי שמח מאד אם כל אחד יאמר מה דעתו על הנושא. אני אישית הייתי מוריד המון משחקים בתקופת החטיבה-תיכון גם בגלל מיעוט אמצעים וגם בגלל שזה היה הרבה יותר קל וזמין. היום אני כבר לא עושה את זה כמעט בכלל ומעניק כסף למי שלדעתי מגיע.
דוגמא יפה שלי היתה שהורדתי את המשחק FTL ולאחר מכן רכשתי אותו, פשוט כי חשבתי שמגיעה ליוצרים התמיכה. יש לזכור שמאחורי המחירים והדיסיקים עומדים אנשים שעובדים ממש קשה בשביל זה ומגיע להם גם לאכול בסופו של יום. חישבו על זה כתמיכה ביוצרים, אם לא תקנו , הם לא יידעו שאהבתם.
אני חושב שהחבר'ה הללו מתארים את זה ממש טוב (הדובר הוא מאייר מפיקסאר, ג'יימס עובד בתעשיית המשחקים ומנהל פרויקטים נחשב , ואליסון מאיירת מוכרת)
http://penny-arcade.com/patv/episode/piracy
הדיון הוא ברמה התיאורטית. אני רוצה לפתח דיון כללי על פיראטיות ולא על שיטות/דרכים, את זה ניתן למצוא בקלות ברשת.
יום נעים RifleFighter
רמי וייברמן
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 12:01 ,6 אוקטובר 2012, שבת כותרת הודעה: |
|
|
לפני מספר שנים הייתי בקניון באיזור חיפה ופתאום ראיתי מהומה שאחרי ששככה הסתבר שאמא מעוטת אמצעים הגיעה עם שני ילדיה להוריד להם 2 פלייסטישנים מבאג: באופן מתואם-אמא מעסיקה מוכר א' וילד א' מעסיק את מוכר ב', ברקע ילד ב' מוריד פלייסטיישן החוצה למקום מחבוא. בסיבוב השני לילד השני הם נתפסו.
והמהומה הייתה על מעצר שלהם ע"י שוטרים. סיפור אמיתי.
מה ההבדל ההעקרוני של הורדת פלייסטיישן ממדף בבאג להורדת משחק או תוסף יקר?
אני שואל את זה בין השאר כי אני מכיר ארגון וירטואלי שמשחק כמעט רק עם תוספים מאד יקרים ל-FSX שמפיץ באופן פנימי ופירטי את כל התוספים האלה בין חבריו כשהסיבה המוצהרת היא "תראה, כולנו ילדים והתוספים מאד יקרים ואין לנו יכולת לקנות אותם". ומי שמכיר אותי יודע על איזה ארגון אני מדבר..
אבל זו בעיה מוסרית כי זה נתפס כ-"ככה זה" בעיני מי שמעולם לא קנה תוכנה או דיסק או די וי די.
אם אין יכולת אז לא קונים, מה לעשות. לא לכל הילדים בכתה יש iPhone 4s או גלאקסי S3. (וכשאני הייתי ילד לא לכולם היה אדידס רום או ראלי צ'ופר, לפני עידן הסלפונים והאינטרנט)
שלא לדבר על ההשפעה על המגוון והתחרות בשוק כי חברות קטנות קורסות כשהן לא מוכרות כמעט אף מוצר(חוץ מהבודדים שהתחילו את סבב השיתוף). או שכמו שדוד רוזנפלד שפיתח מוצר לנתב"ג עבר לפתח סינרים רק לחו"ל. ולמשל שדה דב בנתיים בלי פרוייקט פיתוח סינרי באופק, כשקהילה ישראלית שלמה יכולה להוות קהל יעד שבקנייה מלאה יכול לממן פיתוח כזה. אבל קניה מלאה זו אוטופיה בפרט בקהילה הישראלית.
יש זילות עצומה במושג הגניבה בעידן האחרון והטכנולוגי. ואני לא מתחסד, גם אני פילחתי פה ושם כמו כולם ממתקים מהקיוסק בבי"ס או מהסופר, אבל לא כדרך חיים. מולי
נערך בפעם אחרונה על-ידי Muli בתאריך 12:20 ,6 אוקטובר 2012, שבת, נערך בסך הכל 2 פעמים |
|
חזור למעלה |
|
|
Or מדריך בית ספר לטיסה DCS
הצטרף בתאריך: 15/11/2006 הודעות: 2674 מיקום: מודיעין
|
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
|
חזור למעלה |
|
|
lirdon טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 05, 2007 הודעות: 213
|
נשלח: 12:16 ,6 אוקטובר 2012, שבת כותרת הודעה: |
|
|
פיראטיות היא לא רק בעיה מוסרית, היא בעיה תרבותית. אנחנו כצרכנים התרגלנו לא לשלם על שירים, סרטים, תוכנות ומשחקים. אנחנו כאומה החלטנו שקנית קניין רוחני היא שטות, ושכל אלה מגיעים לנו בחינם. כל החברים שלי מסתכלים עלי מוזר כאשר אני אומר שקניתי משחק כלשהו, זה כמו להיות פרייר בשבילם, ואנחנו יודעים טוב מאוד כמה אנחנו שונאים להרגיש פריירים.
עד שאנחנו כעם, כתרבות לא נבין שקניין רוחני צורכים כמו שצורכים אוכל, הבעיה לא תיפתר. ויטלי
הטייס האוטומטי |
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
נשלח: 12:23 ,6 אוקטובר 2012, שבת כותרת הודעה: |
|
|
lirdon כתב: | פיראטיות היא לא רק בעיה מוסרית, היא בעיה תרבותית. אנחנו כצרכנים התרגלנו לא לשלם על שירים, סרטים, תוכנות ומשחקים. אנחנו כאומה החלטנו שקנית קניין רוחני היא שטות, ושכל אלה מגיעים לנו בחינם. כל החברים שלי מסתכלים עלי מוזר כאשר אני אומר שקניתי משחק כלשהו, זה כמו להיות פרייר בשבילם, ואנחנו יודעים טוב מאוד כמה אנחנו שונאים להרגיש פריירים.
עד שאנחנו כעם, כתרבות לא נבין שקניין רוחני צורכים כמו שצורכים אוכל, הבעיה לא תיפתר. | זו לא בעיה רק ישראלית. אבל סוף סוף מצאנו איזשהו דירוג שאנחנו יכולים להוביל מולי
|
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
|
נשלח: 12:34 ,6 אוקטובר 2012, שבת כותרת הודעה: |
|
|
אני שמח לשמוע את דעתכם.
Muli, מאד אהבתי את הדוגמה שלך ואכן זה גם מה שאני חושב.
מחשבים הם בלווא הכי דבר די יקר בסה"כ. מחשב שיכול להריץ משחקים מודרנים בצורה טובה עולה לפחות 3.5 אלף שקל שזהו סכום די רציני. משחק שעולה 100-200 שקל ושמקנה לנו המון שעות הנאה (יוצר מצב שבעבור משחק "חרוש" אנחנו משלמים שקל-שניים לשעה על ההנאה, הרבה פחות מכל ארטיק אצל המוכר בקיוסק או עבור סרט או בירה בפאב.
lirdon, אני בהחלט חושב שאתה צודק. השאלה היא איך משנים את התפיסה הזו.
אחת הגישות שאני שומע מחבר טוב בייחוד בתחום של מוזיקה אבל לדעתי זה תקף גם למשחקי מחשב (כי גם הם מאפשרים לנו לחוות חוויות באופן שונה) היא "לדעתי, כל האנשים זכאים להחשף לכל התוכן האפשרי על מנת להעשיר את עולם התוכן שלהם. תראה אותי, אם לא הייתי מוריד מוזיקה באופן לא חוקי לא הייתי נחשף להמווון סוגי תוכן ולא הייתי מעשיר את עצמי"
לדעתי, זהו הטיעון הכי חזק בעד פירטיות. שנופל, בגלל עצם העובדה שהורדת את השיר/ המשחק הספציפי הזה. שכן, אם הוא שווה את זמנך למרות כל הבעיות שלו הוא כנראה גם שווה את הכסף שלך.
לעניות דעתי, הפתרון בייחוד בישראל הוא הקניית כלים לבני הנוער (שהם הקהל העיקרי למשחקי מחשב בניגוד נניח לאנשים בני 20+ בארה"ב) לרכוש את המשחקים בצורה נוחה.
כרטיסי אשראי נטענים הם דוגמה נהדרת. נניח שנער בן 15 עבד בחופש במקדונלדס רוצה לקנות משחק מחשב. היום הוא צריך לשלם על משחק חדיש 300 שקל שזה בערך שליש מהשכר שלו. הוא יודע שמעבר לים המשחק הזה עולה 160 שקל בלי מבצעים ואם יש קצת סבלנות אז אפשר להשיג אותו במחיר נמוך מ100 שקל! סביר שאותו נער יתרעם ורק בגלל הכעס על המפיצים המקומיים לא ירכוש את המשחק (למרות שכן יש לו כסף).
אם , לחילופין, הנער יכול היה לטעון את כרטיס האשראי הזה ולרכוש בSTEAM או חנות אלקטרונית אחרת משחק ב100 שקל סביר שהוא היה עושה זאת.
דבר נוסף שאני מאד מצטער שאין זו רשת השאלות והחלפות של משחקי מחשב וגם מכירת יד שנייה.
תחשבו על ללכת לבלוקבאסטר ולקבל משחק מחשב ב20 שקל לסופ"ש על מנת לשחק עם החבר'ה. או, להחליף משחק שלא אהבת באחד שכן. אין לי ספק שיש חבר'ה שהתחילו לשחק בסימולטורים ונמאס להם והיו מוכנים להחליף את IL2 באיזה משחק יריות אסטרגיה שהם יעדיפו וכו.. RifleFighter
רמי וייברמן
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
101SkYEagle טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 04, 2012 הודעות: 289
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
101SkYEagle טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 04, 2012 הודעות: 289
|
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
|
|
חזור למעלה |
|
|
F-14 תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Apr 18, 2008 הודעות: 469 מיקום: ראשל"צ
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|