צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
ben_69 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 03, 2012 הודעות: 9
|
נשלח: 17:35 ,3 ספטמבר 2012, ב' כותרת הודעה: נווט קרב עונה על שאלות :) |
|
|
שלום לכולם,יצא לי לעבור פה בפורום אחרי שנים, בעקבות אחי הקטן שהתחיל לעסוק בנושא ואני מנסה לעזור לו ( יותר פרטים בתת-פורום "dcs")
בכל מקרה היה לי פה פעם חשבון,שלא נחשוף את שמו,כי הוא מרמז על השם המלא שלי (בן משהו ) הייתי מאד פעיל.
כיום אני נווט קרב בחיל האוויר, ואם כבר קפצתי לפה, אשמח לעזור ולענות על שאלות של חברה שרוצים להגיע לקורס טיס ובלה בלה
אז אם יש למישהו שאלות על הקורס, על אח"כ,על גיבוש וכל המיונים למינהם,אני אשמח לענות (כמובן במגבלות ב"מ).. וגם על דברים אחרים .....
ולא לא כולם נראים כמו טום קרוז (למקרה שתופיע שאלה כזאת,תתפלאו אבל מישהי פעם שאלה אותי) למעשה הרוב נראים כמו הגבר הישראלי הטיפוסי (קרחים)
יאללה תנו בראש |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
KfirC2 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 12, 2009 הודעות: 962
|
|
חזור למעלה |
|
|
king טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 08, 2007 הודעות: 1025
|
|
חזור למעלה |
|
|
IAF_Falcon מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Sep 02, 2011 הודעות: 449
|
|
חזור למעלה |
|
|
ben_69 טיסות סדירות
|
נשלח: 20:56 ,3 ספטמבר 2012, ב' כותרת הודעה: |
|
|
KfirC2, היי, מצטער שלוקח לי זמן לענות
לגבי ביקור, אני אבדוק,נשמע מעניין,אני דווקא בעד, קח בחשבון שהסיכויים נמוכים- בכל זאת בסיס צבאי,וגם לחייל מן השורה אין אפשרות סתם להיכנס, כמו כן אנחנו בתקופה קצת לחוצה מבחינת לו"ז,אז אני לא חושב שאם דבר כזה יצא לפועל ,זה יקרה בתקופה הקרובה.
נ.ב- אני מניח שאתה לפני גיוס (?), אז סתם לידע כללי, זה בסיס כמו כל בסיס צבאי, אותו אוכל, גם פה תוכל לשמוע מהמטבח מוזיקה מזרחית פול ווליום,סה"כ לא משהו מרשים במיוחד ,אני ממליץ בלי קשר ללכת בימי עצמאות לתערוכות של חיל האוויר,לפעמים יש "בסיסים פתוחים" (בעיקר תל נוף) שפותחים למבקרים ומציגים מטוסים,ציוד וכו'.
לגבי כמה זה תרם-מעשית זה לא בדיוק תרם כמו שאתה רואה סתם.. זה בהחלט מדהים כל הסיפור הזה של הסימולטורים,במיוחד החדשים, זה מביא את החוויה הביתה בצורה די גבוהה (מבחינה טכנית,לא מבחינת הרגשה מן הסתם), יש לא מעט אנשי צוות אוויר עם עבר מפואר בכוכב כחול, ופאלקון היותר ישנים ,ויותר חשוב מזה, זה הביא אותי למסקנה של "מה אני רוצה לעשות בחיים"-להיות באוויר,אז מבחינתי אם לא הייתי נחשף לזה,כנראה שהייתי היום בדרום אמריקה, ולא בדרום הנגב
king, דבר ראשון -בהצלחה!!
אז ככה,זה השלב השני של המיונים כמו שת'יודע,אם אני זוכר נכון, יש שם כל מיני מבחני תפיסה במרחב,ופיזיקה וכל הדברים שאני גרוע בהם, ובתקופתי היה גם סימולטור-שאני די בטוח שאתה תיהיה טוב בו,ומבחני אישיות-חשוב לא לשקר ולחפף.בגדול תבוא תיהיה רגוע,זה בסה"כ מבחנים שמעבירים לך ילדים שגדולים ממך בשנה שנתיים, זה לא מבחנים של המוסד...תישן טוב בלילה,תאכל משו בבוקר, תבוא ,תיתן בראש ותחזור בהרגשה טובה, והכי חשוב ,לא להיות מבואס גם אם לא הלך טוב, ולא עוברים,בעתיד תמיד נותנים הזדמנות שנייה למי שבאמת רוצה ומציק למי שצריך.
IAF_Falcon,
מממ...קשה לי לחשוב על משהו שצריך לעבוד עליו בגיל כזה, תיהיה תלמיד טוב, זה חשוב גם בשביל קורס טיס וכמובן גם בשביל העתיד (במקרה שהדברים לא יסתדרו עם טיס) ,לא צריך כושר גופני מיוחד בגיל כזה צעיר, אבל אני ממליץ בכל זאת לעבוד על מתח מקבילים ובעתיד (גיל 16-17 ככה) להירשם למכון כושר (גם כדי שתיהיה החתיך של השכבה שהתקבל לקורס טיס, וגם כי זה משפר את הביטחון העצמי)
מה שכן הייתי ממליץ זה להנות מהגיל הצעיר,זה גיל שלא חוזר, תצא עם בנות (בעתיד בחורות),תחווה חוויות,תהנה מהחיים כדי שתגיע לקורס (בעזרת השם ) עם הרגשה שנהנית בחיים האזרחיים שלך,חוויות חוויות, ועכשיו הגיע הזמן לעבוד ולתת בראש (חשוב לי להגיד את זה כי בקורס לא יוצאים כמעט הביתה,לא רואים את החברה ואת החברים,ורוב הזמן די שבוזים,אז תמיד טוב שיש דברים להישען עליהם ולדעת שמיצית את התקופה הנהדרת של גגילאים 16-17-1.
חשוב גם שתיהיה plan B -אם בסוף לא תתקבל (קורה, אין מה לעשות) שתדע לאן אתה רוצה ללכת (קרבי) ולאיזה יחידה (הכי קרבית שיש).. סה"כ-תהנה,והמון בהצלחה!
לגבי השאלה האחרונה,אני מבלה את רוב זמני בטיולים אווירים מעל ארצנו היפה במושב האחורי של F-16
(למרות שהשם משתמש מכיל 69- הפוך על הפוך ) |
|
חזור למעלה |
|
|
KfirC2 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 12, 2009 הודעות: 962
|
|
חזור למעלה |
|
|
Tamirkatz טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 06, 2012 הודעות: 174
|
נשלח: 21:54 ,3 ספטמבר 2012, ב' כותרת הודעה: |
|
|
אהלן בן! קודם כל תודה שאתה עונה על שאלות כאלה, זה מאוד עוזר.
אז שאלתי היא כזו, אני בן 15 וקצת ואני מתאמן בכושר קרבי אני טס בסימולטורים למיניהם ובכללי מתכונן לצו ראשון בעוד שנה וקצת
אבל יש לי בעיה אחת, והיא שבתקופת היסודי לא למדתי כראוי ולכן בתיכון התקבלתי לכיתת מב"ר (מסלול בגרות רגילה) זאת אומרת שאת רוב המקצועות שלי אני לומד על 3 יחידות לימוד, אבל אני לומד בצורה טובה ומשקיעה זמן רב בלימודים ובשיעורים לכן אני דוחף ל4 יחידות במספר מקצועות אבל עם אני לא אצליח או שכן אצליח הייתי רוצה לדעת עד כמה הלימודים באמת משפיעים על קורס הטייס המכובד והעם ישנם מקצועות שבלעדיהם לא הצליח להתקבל לקורס.
תודה רבה
תמיר |
|
חזור למעלה |
|
|
gilad2 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 06, 2010 הודעות: 125
|
נשלח: 15:47 ,4 ספטמבר 2012, ג' כותרת הודעה: |
|
|
שלום ותודה לך על הרצון הטוב.
מעניין אותי לדעת מה תפקידו של הנווט בקוקפיט, העיסוקים שלו בטיסה
וכן כמה הנווט מטיס לבד?
תודה
גלעד |
|
חזור למעלה |
|
|
Jaspern טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 18, 2006 הודעות: 1077
|
נשלח: 16:32 ,4 ספטמבר 2012, ג' כותרת הודעה: |
|
|
יש לי כמה שאלות:
1. איך עברתם את הגיבוש?
2. למה סופה לא פונה?
3. איפה מסלולים? |
|
חזור למעלה |
|
|
ben_69 טיסות סדירות
|
נשלח: 21:30 ,4 ספטמבר 2012, ג' כותרת הודעה: |
|
|
KfirC2, אופס יצאתי צעיר....בכל מקרה אם יש לך שאלות-אתה מוזמן לשאול אותי,אני אשתדל לענות על מה שאפשר.
Tamirkatz, היי,סחתיין על ההשקעה תמשיך ככה...
בנוגע לקורס, אין קשר בין מה שלמדת לבין שהקורס, כמובן שפיזיקה תורמת המון,אבל גם לא כזה קריטי..יש לי חבר -טייס מסק"ר- שהיה בכלל בתלמה ילין במגמת קולנוע-וכל קשר בינו לבין לימודים שלא קשורים לקולנוע -מקרי בהחלט. חשוב שתמשיך להשקיע וכל הכבוד על המוטיבציה!!
gilad2, היי,אז ככה,בגדול תפקיד הנווט הקרבי הוא לא לנווט (בגדול,למרות שיש קצת קשר-בעיקר בגלל בכל מה שקשור למחשב הטיסה) אלא להפעיל מערכות נשק וחימוש..
בגדול בזמן הטיסה,אם היא טיסת אימון שלא דורשת הפעלת מערכת מיוחד במטוס, הנווט הוא זוג עיינים נוסף לטייס,מוודא שהכל תקין,אם מתווה הטיסה הוא בעייתי,לפעמים הוא אחראי על הקשר עם הבקר/טייסי המבנה/כוחות הקרקע.
במקרים של תקלות ובעיות,תפקיד הנווט הוא עזרה קריטית לטייס, בכל מה שקשור להנחיות נהלים וכו' כמו שאפשר לראות פה:
http://www.youtube.com/watch?v=MugfnTrTgjw
בעיקרון ,לא אמור להיות מצב שהנווט מטיס את המטוס,אלא אם כן יש אימון ספציפי שחלק ממנו הוא תירגול טיסה של הנווט.עדיין מהמושב האחורי (כי ככה זה יהיה במציאות)
Jaspern, היי,לא הבנתי מה הכנווה "איך" עברתי את הגיבוש..? עם הרבה רבאקקק ,סתם,הגיבוש מהווה פחות משקל קבלה מאשר המיונים,ככה שפשוט עשיתי מה שאמרו לי,השתדלתי לעזור לאחרים,לתת מעצמי מאה אחוז,וכנראה שהמגבשים אהבו אותי.
בקשר לשאלות 2 -3 ,לא ככ הבנתי אותן-מה הכוונה לא סופה לא פונה? ואיפה מסלולים? |
|
חזור למעלה |
|
|
Tamirkatz טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 06, 2012 הודעות: 174
|
נשלח: 21:47 ,4 ספטמבר 2012, ג' כותרת הודעה: |
|
|
תודה רבה! ירדה לי אבן מהלב |
|
חזור למעלה |
|
|
gilad2 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 06, 2010 הודעות: 125
|
נשלח: 22:36 ,4 ספטמבר 2012, ג' כותרת הודעה: |
|
|
תודה, סרטון יפה. |
|
חזור למעלה |
|
|
elbazohar טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 19, 2009 הודעות: 43
|
נשלח: 15:13 ,7 ספטמבר 2012, ו' כותרת הודעה: |
|
|
היי בן,
אתחיל ברקע קטן, התחלתי מיונים לקורס טייס לפני שלוש שנים ויצא שהתגייסתי טרם הגיבוש שלי.
התגלגלתי במהלך הצבא מחיל קשר לחיל אוויר, כיום קצינה בחיל.
הגשתי טופס 55 לחזרה למסלול, כרגע מחכה לוועדות.
יש לי מספר שאלות שאשמח אם תענה לי עליהן.
האם יש הבדל בין וותקצים לבין מלש"בים שנכנסים לקורס? ואם כן, האם מתייחסים אליהם אחרת?
מה העצה הכי טובה שאתה יכול לתת למישהו שיוצא לגיבוש? ואם היה לך אופציה לקבל תפקיד נחשק אחר בחיל איזה תפקיד היית רוצה? (כמובן עד כמה שניתן לכתוב בפורום בהיבטי בטחון שדה)
תודה,
|
|
חזור למעלה |
|
|
AIM-9 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 23, 2012 הודעות: 37
|
|
חזור למעלה |
|
|
AvihaiX טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 03, 2010 הודעות: 185
|
נשלח: 0:07 ,8 ספטמבר 2012, שבת כותרת הודעה: |
|
|
היי בן משהו XD
כמו רבים לפני שכתבו פה, גם השאיפה שלי היא בסופו של דבר להיות טייס. עכשיו השאלה שלי היא בקשר למתמטיקה- עד כמה המקצוע הזה משתלב בקורס, ובתפקיד בתור נווט או בתור טייס? ואם כן, איך הוא בא לידי ביטוי? תודה רבה,
אביחי. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|