צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
king טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 08, 2007 הודעות: 1025
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jan 01, 2006 הודעות: 2498
|
נשלח: 14:15 ,12 יוני 2012, ג' כותרת הודעה: |
|
|
מפרט מצוין.
דבר ראשון -
למה אתה רוצה לעשות OC?
אתה מרגיש איזשהו צורך? צוואר בקבוק?
דבר שני -
המעבד שלך פתוח לOC, איזה יחידת קירור יש לך עליו? |
|
חזור למעלה |
|
|
i_hawk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 02/06/2005 הודעות: 2532 מיקום: ב"ש
|
נשלח: 14:40 ,12 יוני 2012, ג' כותרת הודעה: |
|
|
שלום
קודם כל 3.7GHz זה בטח תדר Turbo-boost, ז"א המעבד מגיע לשם כשהוא צריך אבל ברגיל המהירות שעון שלו נמוכה יותר. בד"כ כשאין עומס מהירות השעון נמוכה מאוד, הרבה יותר מהתדר הרגיל (אצלי למשל זה על 1.6 כשאין עומס ובטח אצלך גם משהו דומה). אתה יכול להוריד תוכנה פשוטה וקטנה CPU-Z ולראות את כל הנתונים בזמן אמת.
לגבי OC. המעבד שלך הוא מדגם K מה שאומר שיש לו Multiplier פתוח שמיועד ל OC. זה שהוא פתוח אומר שניתן לעשות OC רק על המעבד עצמו בלי קשר ל OC של כל המערכת. זה לא ממש חשוב אבל כעיקרון יש תדר של המערכת ויש תדר של המעבד שזה בעצם תדר המערכת כפול ה Multiplier הפנימי. המעבד שלך בנוי ל OC ואם אתה רוצה לדעת לאן אפשר למתוח אותו פשוט תרשום ב Goggle משהו כמו - 2600K overclock ותקבל המון תוצאות אני בטוח שיכללו גם מדריכים שיסבירו לך איך. 2 אתרים טובים שאפשר לקרוא בהם על OC בכללי וגם ספציפית עבור המעבד שלך:
http://forums.overclockers.co.uk/forumdisplay.php?f=89
http://forums.anandtech.com/forumdisplay.php?f=5
יש עוד המון רק צריך לחפש.
כעיקרון מעבד כמו שלך עד כמה שאני יודע יכול להגיע לאזור ה 4.4-4.5GHz בלי שום בעיה. כעיקרון OC תלוי בוולט שאתה דוחף למעבד (וכשאתה מגביר מהירויות, מרמה מסויימת צריך יותר וולט אבל זה תלוי בדגם ולפעמים אפילו בצ'יפ הספציפי, לא כולם בדיוק אותו דבר כשזה מגיע ל OC) ובטמפרטורה (יותר מהירות = יותר חום, אתה לא רוצה לטגן אותו כן?). קודם כל אני ממליץ לקנות מאוורר יותר טוב מה Stock, זה לא אומר שצריך להשתגע אבל מאוורר של 150 או 200 ש"ח ומעלה שמיועד לקירור (בניגוד למשל לשקט) יעשה את העבודה עבור OC ברמות שציינתי. יש גם מאווררים שהם מפלצות ויכולים לקרר יותר טוב במחירים יותר גבוהים, כולל כאלו עם קירור נוזלי...
בגדול, תשיג מאוורר טוב, תכנס ל Bios ותשנה את ה multiplier, מ 34 (בד"כ זה כפול 100MHz אז אני מניח שכמו אצלי ה default אצלך זה 34) לאן שאתה רוצה, תתחיל ב 40 ותראה לאן אתה יכול למשוך. אני מציע לא להגיע לרמות שאתה צריך כבר להוסיף וולט כדי להמנע מחימום יתר בעקבות וולטים גבוהים יותר.
OC מומלץ מאוד למעבדים האלו, שים לב שעל אלו עם ה K אתה משלם יותר בדיוק בשביל זה, אחרת ל K אין משמעות. אתה תראה הבדל בביצועים בגלל שהביטים יעברו במהירות גבוהה יותר כשהמעבד יצטרך. זה לא אומר כמובן שבכל אפליקציה ו\או בכל משחק אתה תראה הבדלי ביצועים מטורפים אבל כן יש הבדלים כי בסוף מדובר בעוד 10 או 20 או 30 אחוז יותר מהירות אז זה פשוט.
כדי לבדוק שהמעבד שלך עומד בעומס של המהירות הנוספת והחום, תשתמש בתוכנה שנקראת Prime95 חינם להורדה. בכל פעם שאתה עושה OC, תריץ אותה על turture ל CPU ותראה אם יש errors בחישובים שהיא עושה. אתה בטח תראה את הטמפרטורות עולות ותשמע את המאוורר טוב טוב כי היא מותחת את כל 4 הליבות ל 100%.
אצלי לדוגמא הלוח לא מאפשר להוסיף וולטים (יצאתי אהבל עם הלוח הזה של Gigabyte, פעם הבאה רק Asus) ואם אני מעלה ל 4.3 ה CPU עושה שגיאות... 4.2 רץ בסדר אז נשארתי על המהירות הזאת.
בהצלחה אם אתה מנסה וכמובן בזהירות שלא תשרוף אותו. תקרא מדריכים ותהיה בטוח שאתה מבין מה עושים לפני שאתה מנסה בפועל.
Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200 |
|
חזור למעלה |
|
|
jonathan טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 11, 2007 הודעות: 819 מיקום: נשר
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|
|