צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
highchi_kupita טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 31, 2009 הודעות: 121
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
shayk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 30, 2010 הודעות: 214 מיקום: חיפה
|
נשלח: 1:59 ,20 פברואר 2011, א' כותרת הודעה: |
|
|
יש תאריך למשחק הזה? |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
|
חזור למעלה |
|
|
highchi_kupita טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 31, 2009 הודעות: 121
|
|
חזור למעלה |
|
|
IAF_Phantom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Mar 13, 2006 הודעות: 2662 מיקום: בית ספר לטיסה
|
נשלח: 16:07 ,20 פברואר 2011, א' כותרת הודעה: |
|
|
המשקפיים הללו נראים מאוד מעניינים - הרזולוציות מאוד נמוכות (כנראה בעיה טכנולוגית) וחבל. אבל המחיר נראה סביר. תודה על הלינק.
משקפי VR כאילו היו מציאות בשנות השמונים - והם הגיעו לחנויות ארקיד (לא מוד פעולה של משחק - החנות, כמו המכשירים שיש היום בז'ימבורים רק חנות שלמה שלהם).
היה אחד כזה בתל-אביב בדיזנגוף סנטר שהביא מכונות כאלה של Virtual Reality מין קסדה ענקית (ודי כבדה) שישבה על הראש עם שני מסכים LCD קטנים, כמה ג'ירויים, קצת אופטיקה ואוזניות. חפשו בגוגל VR helmet ותראו למה אני מתכוון.
הלכתי לשם עם חבר וטסנו בסימולטור שהיה שם.
זה היה אחד החוויות הכי כיפיות שעשיתי בחיים שלי!
הרזולוציה אפילו ביחס למה שהיה אז היתה נוראית (משהו כמו 200x300 VGA) אבל לא היה אכיפת לנו.
המכשיר היה בנוי בצורה של שני מושבים שלכל אחד יש שני ג'ויסטיקים (אחד בכל צד) ומסך גדול כדי שמי שיושב בחוץ יוכל לראות מה קורה לאנשים בפנים.
אחד מהם היה של סימולטור, מאוד מופשט. מטוס הריאר, סטיק אחד שולט על הכיוון וגובה כרגיל, השני הגה כיוון ומנוע. כוונת פשוטה - פיפר, מהירות, גובה ומשולשים שמכוונים איפה נמצא המטוס השני.
לקחנו את המוד של אחד נגד אחד - למרות שהמדריך לא המליץ.
התחושה הראשונה היא שזה כבד ורואים את הפיקסלים, אבל אחרי שניה מתחילים להתרגל ולהסתכל סביב. זה היה מדהים ! העולם מסתובב ביחד איתך ! זה כמו Track IR (שלא היה קיים באותה תקופה) אבל המסך צמוד לך לעיניים! אתה נשאב לגמרי לתוך זה. אתה מסתכל למטה הנה הקוקפיט והסטיק מסתכל אחורה הנה המטוס שלי - יופי. מסתכל שמואלה הנה המטוס של החבר שלי והוא מתחיל להסיע על המסלול ...
צריך לזכור, זה היה בשנת 1987, אינטרנט עוד לא הגיע לאוניברסיטאות עד לשנת 1992 שלא לדבר על טיסה של סימולטורים על PC ברשת שלא היה עד לשנת 1996 כאשר עשיתי תואר ראשון... (אכשיו תעשו חשבון בן כמה אני ;-) )
נחזור לטיסה, אני ממריא אחריו וכמו שנהוג, פונה לכיוון הנגדי מתרחק קצת ופונה חזרה לתחילת הקרב. המדריך שלא הבין עדין עכשיו מה שיש לו בידיים, עוד ניסה להנחות אותנו איפה כל אחד נמצא... אנחנו מתעלמים ממנו לחליטין.
אנחנו פונים אחד לכיוון השני ועושים חליפה וישר מתחיל הקרב, אני פונה חזק ימינה החבר שלי עולה לאנך ושומר את המבט שלו עלי. אני מתחיל לחפש אותו עם הראש ומוצא אותו בזמן לשמוע באוזן טיל שננעל ומשוגר עלי... איפה המוץ והנורים לעזלזל! אני שובר חזק את כל הסטיק ועושה גילגול חבית, הטיל מפספס. וככה ממשיך הקרב כמו בטופ-גאן...
המדריך בשלב הזה היה באסטזה - הוא התחיל לקפוץ מאחד לשני - שבור ימינה! - שבור שמואלה! הוא על הזנב שלך! הוא יורה טיל! אני מופל, מיד ממריא שוב ומתחיל לחפש את החבר שלי מוצא אותו עושים שוב חליפה ושוב הקרב מתחיל וככה זה ממשיך וממשיך....
באיזה שלב התחיל להיות קהל מסביב (יש את שני המסכים הגדולים בחוץ שרואים איתם את כל הקרב) הוא התחיל לעשות קולות של ווואו, ווואה כל פעם שהיתה הפלה או פיספוס כזה או אחר. הקרב נמשך 20 דקות (!) כאשר טיסה בדרך כלל היא של 7-9 דקות.
הקרב נגמר 1-5 לטובת החבר שלי (צפוי, למי שמכיר את החבר שלי לא סתם הכינוי שלו היה MADACE). כאשר זה נגמר עשינו נחיתה והורדנו את הקסדות ומסתכלים אחד על השני.. לכל אחד מאיתנו יש חיוך כזה משוגע על הפנים...
ואז הקהל (והיו שם איזה 20 איש) מתחיל למחוא כפיים..... המדריך עזר לנו לקום (היה קשה לזוז אחרי כל זה) ולחץ לנו את היד ואמר לנו שאף אחד לא טס ככה עד אכשיו
חצי שעה אחר כך אני ו-MADACE יושבים אחד מול השני באוטובוס קו 5 בדרך חזרה לתחנת מרכז לקחת את האוטובוס הביתה ולשנינו יש עדין את אותו חיוך משוגע על הפנים....
החוויה הזאת של ה- VR היא משהו משגע, לשים קסדה כזאת על הראש ושכל מה שאתה רואה מסביב זה המשחק ואתה מסובב את הראש וזה זז איתך! זו החוויה הכי קרובה להיות "שם בפנים". watch your six, i'm behind you |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|
|