צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
sharonbh תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Dec 19, 2007 הודעות: 496
|
נשלח: 15:48 ,24 נובמבר 2010, ד' כותרת הודעה: אחת הפעולות שכל טייס אירליין שונא לעשות - DEICING |
|
|
החורף כבר הגיע ואיתו השלג והקרח. אחת הבעיות היא צבירת קרח על המטוס שמשפיעה על הצורה האוירודינמית שלו. ההשפעה היא כל כך משמעותית שיכולה לגרום לאבדן העילוי על הכנפיים וכמובן תוספת משקל אדירה על המטוס.
על מנת להתגבר על הקרח, מותקנת במטוסים מערכת ANTI ICING שמסייעת לו להסיר את הקרח שנצבר תוך כדי טיסה.
במידה והקרח נצבר על הקרקע, יש להסיר אותו לפני הטיסה. את זה עושים בעזרת חומר מיוחד, שממיס את הקרח מצד אחד ונותן הגנה מפני צבירה חדשה לפרק זמן מסוים מצד שני.
טייסי אירליין לרוב לא ממש אוהבים את כל הפרוצדורה הכרוכה בהסרת הקרח, מאחר וצריך להסיע לרחבות יעודיות לכך, לעמוד בתור אחרי כל שאר המטוסים (ובשדות גדולים יש לפעמים תור ארוך) וזמן הטיסה לרוב מתארך בשל כך.
התמונות הבאות הן מלפני כמה ימים, בעיר אדמונטון שבקנדה, שתהרגו אותי אם אני יודע למה בני אדם רוצים לגור במקום כזה - באותו בוקר הטמפרטורה הייתה 21 מעלות.....מתחת לאפס!!!!! ואנחנו רק בנובמבר....שלג שנערם בכל מקום וכמובן תהליך ה DEICING שגרם לנו לאחר ב 20 דקות.
מטוס CRJ-700 של חברת HORIZON מקבל "פינוק מיוחד על חשבון הבית" לפני יציאה לטיסה.
הטייסים מתקשרים בתדר היעודי לבחור שמנהל את פעולת ה DEICING, מקבלים אישור ומכינים את המטוס לפעולה - מדפים מעלה, BLEED AIR - OFF, מקזז עד הסוף למטה.
המשאיות עם החומר המיוחד מתקרבות למטוס
ו...יאללה מתחילים עם הפדיקור מניקור
התהליך הסתיים...המטוס נקי. מקבלים בקשר את סוג החומר ואת הזמן האפקטיבי שלו ויוצאים לדרך
כל הזכויות שמורות ל ש.ב. תמונות מיוחדות לאירועים
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
ELAL767 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 25, 2010 הודעות: 78
|
נשלח: 16:26 ,24 נובמבר 2010, ד' כותרת הודעה: |