הייתי בהשלמת קצונה בחיפה. יש לי שני זכרונות מאוד חדים:
א. הרקטה הראשונה שנפלה בחיפה, ולא רחוק ממוצב אחר של חיל הים. זאת הייתה שעת ערב מוקדמת ושמענו פיצוץ חזק. הסתכלנו מהחלון במגורים וראינו עשן עולה מאחד ממדרונות הכרמל... כולם הבינו מייד.
ב. כשהחנית נפגעה התחילה חרושת שמועות (עם מעט פיסות מידע) אצלינו עוד לפני שזה יצא לחדשות. היינו כבר בזמן חופשי בסוף היום וכולם התרוצצו כמו משוגעים ומנסים לדלות עוד פרטים. כשזה התפרסם בטלוויזיה כולנו התאספנו במועדון לראות את זה והייתה אווירה קודרת מאוד. מעבר להלם הכללי, היה לי חבר מהקורס על הספינה הזאת שדאגתי מאוד לשלומו ורק למחרת התברר שהוא בסדר.
חלק גדול מההשלמה עבר עלי בריצה למקלטים, תו"כ שאני מנסה לעשות פרוייקט כזה או אחר. לפחות ראיתי ניהול של הרבה פעילות מבצעית בזמן אמת, שהיה טוב לניסיון לעתיד. יש עוד הרבה מהמלחמה הזאת שלא יחשף, וחלק גדול ממנה הרבה יותר טוב ממה שאולי נדמה.
עוד משהו שזכור לי היה לראות את החנית בנמל אשדוד כשהיא הגיע לשם אחרי הפגיעה. פשוט עצוב, אבל בצורה פרדוקסלית נתן לכולם דחיפה קדימה.
סוף קורס מ"כים. למעשה היינו יחסית מנותקים מתקשורת שם (בגדול צריפין, בפועל הרבה אימונים באיזור ניצנים ולהבים) ולכן היה קשה להבין מה קורה ומה ההיקף. אין לי מושג על מה קיבלתי את אות המלחמה.
את זריקת המרץ שהעסק נתן לחברים מעזה הרגשתי כבר טוב מאוד כשהגעתי לזיקים.
כשחטפו את גלעד שליט עוד הייתי בביקור בן חודש ימים בארץ. עזבתי לכאורה את ישראל כשעוד לא התחיל כלום. ביום שהגעתי הבייתה ופתחתי את האינטרנט על YNET, בהתחלה חשבתי שנכנסתי בטעות לדף מההיסטוריה של YNET. יום לפני עוד הייתי בארץ והכל היה רגיל ופתאום אני קורא על מלחמה וטילים שעפים לכל כיוון. לא יכולתי להאמין איך בפרק זמן שלקח לי להגיע לארה"ב הכל התהפך.
את הימים הבאים בילינו אני והשותף שלי לדירה, שהוריו גרו באותו זמן בנהריה, מול האינטרנט ועקבנו בדאגה אחרי ההתפתחויות. אני זוכר שעברה לי המחשבה למה לעזאזל מתעסקים בקקא של לבנון במקום לתקוף בסוריה ועל ידי זה לגרום להם לרסן את החיזבאללה.
הבעיה הייתה שהחיזבאללה ניצל את העובדה שצמרת השלטון באותה תקופה הייתה מן הטירוניות שהיו לנו מאז ומעולם - אולמרט כראש ממשלה, עמיר פרץ כשר בטחון!!!! ודן חלוץ כרמטכ"ל שהגיע מחיל האויר. עם כל העובדה שבסוף "ניצחנו", אין מה לומר, הם הצליחו להכניס לנו קצת. אם הלקח מאז נלמד - דיינו.
הצטרף בתאריך: 29/04/2005 הודעות: 797 מיקום: שאר ישוב
נשלח: 0:45 ,5 אוגוסט 2010, ה' כותרת הודעה:
אני לרוע מזלי הייתי בפלוגה תפסנו את הגזרה השכנה לקו שבו היתה החטיפה, זוכר שהיה בוקר\צהרים הודיעו על חטיפה בקשר וכיתה מהגדוד שלי יצאה לחלץ את הטנק שעלה על מטען, מהכיתה הזו נפצע חצי כוח ונהרג נמרוד כהן ז"ל.
הרגשה מאוד מוזרה הקו הזה כשיש קט זה שקט מדהים, ממש פסטורליה, וכשיש משהו זה תמיד בגדול מדויק ומתוכנן.
אני זוכר שלפני חציית קו באחת הפעמים קטיושה בדיוק נחתה במושב שלי שקרוב לגבול וזה היה מאוד קשה להיות במלחמה שבפועל הי אממש להגן על הבית הפרטי שלך. .
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה