צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
האם כדאי לישראל לקנות את ה F-15 SLIENT EAGLE |
לא! הF-35 עדיף. |
|
47% |
[ 8 ] |
לא! הF-15 הוא מטוס יקר. |
|
11% |
[ 2 ] |
כן! המטוס הוא אלטרנטיבה לF-35. בנוסף, איכות הפלטפורמה מוכחת. |
|
0% |
[ 0 ] |
כן! המטוס יכול להכניס את חיל האויר לעידן החמקנות בשנים הקרובות, לקראת הגעתו של ה F-35 ב 2013 |
|
41% |
[ 7 ] |
|
סך הכול הצבעות : 17 |
|
מחבר |
הודעה |
lirdon טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 05, 2007 הודעות: 213
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2504
|
נשלח: 13:20 ,20 מרץ 2009, ו' כותרת הודעה: |
|
|
הF-35 כבר מובטח ויגיע אלינו ב2013, למה לקנות עוד סוג של חמקן? ועוד אחד כל כך יקר? |
|
חזור למעלה |
|
|
Twister מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: 01/09/2005 הודעות: 1958
|
נשלח: 13:48 ,20 מרץ 2009, ו' כותרת הודעה: |
|
|
אם נסתכל על זה טוב, מה בואינג מוכרת כאן?
F-15E עם שתי תצורות:
1) תצורה בלי CFT שמתפקד כתא חימוש פנימי, שזהה לדגמי ה-Strike Eagle הנוכחיים כמעט בכל הבחינות, פרט לחתך מכ"ם קדמי טיפה קטן יותר (חשוב להבין - זה לא מטוס חמקן!). חתך מכ"ם קדמי הוא בעל חשיבות קטנה במבצעי תקיפה נגד מטרות מוגנות, מה גם שבואינג בעצמם מודים שמידת החמקנות של המטוס הזה לא תציע ייתרון מול מערכות הגנה אווירית מתקדמות. כאן אין שום ייתרון על ה-Strike Eagle הקיים.
2) תצורה עם CFT מיוחדים שמתפקדים כתא חימוש פנימי, מה שבעצם נותן Strike Eagle בתצורת עליונות אווירית, עם חתך מכ"ם משופר. תצורה כזאת מציעה ייתרון בא"א, בייחוד בתרחיש הגנתי.
ברור שבתצורה הראשונה אין למעשה שום חידוש ובואינג לא תמצא פה לקוחות חדשים, רק כאלה שבמילא התעניינו ב-Strike Eagle.
המעניינת היא התצורה השנייה, כי היא מציעה מענה לסוחוים החדשים ולמטוסים ישנים יותר שהשובחו וצוידו במשבשים וטילי א"א מודרניים (כמו המיג 21 ההודי שתואר כיריב מאוד מסוכן בחליפת טילים ראש בראש עבור ה-F-16 וה-F-15 הנוכחיים). בתרחיש הגנתי מול יריבים כאלה, חתך מכ"ם קדמי מוקטן הוא בדיוק מה שיגדיל את השרידות של ה-F-15. בהתחשב בכושר התמרון ובטווח של ה-F-15, שלפחות מגרדים, אם לא עוקפים את ה-F-35, מתעורר ספק מאוד רציני - האם למדינה שמתעניינת בעיקר בתרחיש ההגנתי יש בכלל טעם לרכוש את ה-F-35?
ברור שזה לא המקרה של ישראל, שאין לה יריבים קרובים (וגם לא רחוקים) שמצוידים במטוסי קרב באיכות ובכמות שיכולה לקרוא תיגר על העליונות האווירית בשמי ישראל, אבל... מדינות כמו יפן או אוסטרליה, שמפנטזות בסתר ובגלוי על ה-F-22 ועושות פרצוף בנוגע ל-F-35 (טווח קצר מדי, מחיר גבוה מדי, ביצועי א"א מפוקפקים), יכולות למצוא הרבה עניין בהצעה הזאת בתור פיתרון הביניים שהן חיכו לו.
אז לדעתי התשובה לשאלה שלך היא "לא! אין לחיל האוויר צורך מבצעי במטוס כזה, בטח שלא צורך שמצדיק את עלותו".
צוות ניהול ראשי - פריפלייט |
|
חזור למעלה |
|
|
69LSD טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 07, 2006 הודעות: 548 מיקום: צפון
|
נשלח: 14:10 ,20 מרץ 2009, ו' כותרת הודעה: |
|
|
Twister, מצד שני.
בואאינג מציגה כאן מטוס עם שיפור מבנה, מה שמפחית ממנו משקל, ומערכות חדשות שהופכות אותו בערך למטוס מדור 4.5. יחסית לאף 35 זה מטוס גדול יותר, דו מנועי, שיכול לסבול הרבה יותר נזק ולחזור הביתה בשלום. בעניין המחיר, כרגע נראה שישראל הולכת לשלם על האף-35 הרבה יותר ממה שהוא שווה בפועל, והמחיר רק עולה מפעם לפעם. אם תכניס למשוואה גם את עלות קליטת מטוס חדש במערך בניגוד לקליטת מטוס שכבר קיים (בערך), זה משמעותי.
בכל אופן אני מאמין שלפחות בראיה של 30 שנה קדימה האף 35 יהיה האופציה הכלכלית יותר עבור ישראל.
אבל היי.. זאת הפעם הראשונה שהאף 15 הפך לאופציה הזולה יותר ואיכותית פחות |
|
חזור למעלה |
|
|
-kobi- טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 27, 2008 הודעות: 70
|
נשלח: 14:53 ,20 מרץ 2009, ו' כותרת הודעה: |
|
|
ניראה מטוס מעניין אבל בכול זאות לא מצדיק את המחיר .ואני כמו Twister גם אני חושב שלחיל האוויר אין כל כך צורך מבצעי במטוס כזה , אבל עדיין נחמד לראות שכמה שהמטוס הזה נחשב וותיק עדיין עושים לו גירסאות חדשות מפעם לפעם .
נערך בפעם אחרונה על-ידי -kobi- בתאריך 14:56 ,20 מרץ 2009, ו', נערך סך הכל פעם אחת |
|
חזור למעלה |
|
|
pilotxf-16c טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 16, 2007 הודעות: 1645 מיקום: חלפת,הופלת P:
|
נשלח: 14:54 ,20 מרץ 2009, ו' כותרת הודעה: |
|
|
כל עוד הבזים בשימוש זה לא שווה.
עדיף לקנות אותו בשלב מאוחר יותר כאשר יהיו פחות מטוסים בשימוש ויותר ישנים ופחות טובים שלא רצים עם הטכנולוגיה.
ברגע שהבזים ואפילו הברקים יהיו מחוץ לשימוש וגם הרעמים יתחילו לגלות סימני עייפות יהיה נחמד להשקיע בהם. בברכה,
ירין. |
|
חזור למעלה |
|
|
InferNal טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 22, 2008 הודעות: 820
|
נשלח: 15:01 ,20 מרץ 2009, ו' כותרת הודעה: |
|
|
pilotxf-16c, בקצב של עכשיו, הסופות הרעמים הבזים והברקים ישארו אצלנו לעוד המון זמן... פשוט המטוסים הכי אמינים שיש... יהונתן |
|
חזור למעלה |
|
|
pilotxf-16c טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 16, 2007 הודעות: 1645 מיקום: חלפת,הופלת P:
|
נשלח: 15:07 ,20 מרץ 2009, ו' כותרת הודעה: |
|
|
InferNal, נכון.
לכן זה לא שווה כרגע.
נראה כמה הוא יחזיק ומי יקנה אותו בעוד כמה שנים.. בברכה,
ירין. |
|
חזור למעלה |
|
|
lirdon טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 05, 2007 הודעות: 213
|
נשלח: 15:29 ,20 מרץ 2009, ו' כותרת הודעה: |
|
|
אני רוצה לציין כמה נקודות בפניכם כדי שתבינו למה אני הצבתי את המשאל הזה
1. ה F-35 לא יהיה מוכן עד 2013 השנה בה בריטניה תקבל את המטוס הראשון לניסויי טיסה. שלא לדבר על מוכנות מבצעית. בהקשר לבעיה האיראנית אם יפרסו את הS-300 שקנו מרוסיה בשנה הקרובה, הרי תהיה בעיה להתקיף את הכורים עד הגעתו של הF-35.
2. ה F-35 הוא אולי מטוס יותר חמקן מה SILENT EAGLE אבל הוא לא מטוס של ALL ASPECT STEALTH כמו ה-F-22. ראה את הכתבה הבאה שבה מתואר שבסביבה של S-300 ה F-35 יהיה בבעיה במיוחד מהאזור האחורי שבו יש הרבה יותר חתך מכ"ם.
http://www.aviationweek.com/aw/generic/story_generic.jsp?channel=awst&id=news/aw121508p2.xml
3. כרגע הF-35 עולה יותר מה F-22. ובגלל זה היו הרבה ויכוחים עם כל המשתתפים בפרוייקט ה JFS האם להמשיך בפיתוח שלו.
4. ישנו מאמר שלא הצלחתי לאתר שמסווג את רמת הביצועים של ה F-35 כתואם F-16 F\A-18. כלומר למטוסים כמו הSU-30MKI (שאיראן מעוניינת לקנות) יש יתרון ביצועי על פניו.
לעומתו הSILENT EAGLE יהיה מוכן כבר בשנים הקרובות, המכיר שלו ידוע ויחסית זול. הפלטפורמה מוכחת, ואיכותית(כמעט 40 שנה של עליונות אווירית למגוון הדגמים של הF-15).
אפשרות של התקנת ל"א ישראלי שבארה"ב מתנגדים בתוקף להתקין ב- F-35.
ה-SILENT EAGLE לדעתי הוא לא אלטרנטיבה לF-35 אבל יכול לשמש כמגשר עד שהF-35 יבוא יהיה מבצעי. וגם יכול להוות חיפוי אם פרוייקט ה-JFS שידע כלכך הרבה תהפוכות יתבטל חלילה.
*אגב התאים הפנימיים לא יבואו במקום הCFT אלא בתוכו, זה מקטין את קיבולת הדלק אבל היא עדיין יותר גבוהה מה F-35. |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
נשלח: 17:15 ,20 מרץ 2009, ו' כותרת הודעה: |
|
|
lirdon:
אם עד הגעתו של הJSF אלינו תהיה בעיה לתקוף באיראן, אז מה הSE, ה"פחות חמקן", ממנו יעזור? ועוד מגבלות הטווח החדשות שלו גם לא כל כך עוזרות בעניין...
אני לא מצליח להבין מה הקשר של האף-22 לכל העניין של SE מול JSF. הוא לא רלוונטי למצב שלנו,ולכן לדילמה, פשוט בגלל שלא נקבל אותו.
הגיוני לחלוטין שה35 בעל ביצועים תואמים לדגמי ה16.. מנוע אחד וכל זה...אבל אני לא חושב שביצועים נטו הם מה שצריך להדאיג כאן, אלא כבר רמה טכנולוגית. אסור לשכוח שגילוי ותחילת קרב היום יכולים להיות במרחקים גדולים בהרבה מקרב שמצריך תמרונים. לשמור על גובה טוב ולשגר טיל לטווח ארוך יכולה להיות היכולת שתכריע ותשמיד את הSU-30MKI ...
השאלה היותר חשובה היא האם בכלל חה"א וישראל צריכים להוציא עוד ועוד כסף, רק כדי לקבל מטוס שבסופו של דבר לא מתעלה בהרבה על ,למשל, הרעמים או הסופות שיש לנו כבר-שמלאים בכל טוב מהטכנולוגיות שלנו. רמה מסויימת של חמקנות (שאני מטיל בה ספק, הצורה של הF-15 בכל זאת פועלת לרעתו כאן) היא לא משהו שכדאי לשאוף אליו בכל מחיר. בהחלט לא כשמסתכלים על החסרונות שזה גורם.
אני גם לא רואה שום טעם למהר ולרוץ ולקנות אותו. אם הJSF זמין כבר ב2013, למה לכל הרוחות להוציא סכומים אסטרונומיים רק כדי לבנות מערך קטן וזמני של F-15SE?
אז ניכנס לעידן החמקנות בזעיר אנפין לשלוש שנים. מה נעשה איתו אחר כך? ניתן להומלסים לדיור?
הS-300, כמו כל מערכת נ"מ לפניו, לא חסין בפני כל דבר. כל חתיכת טכנולוגיה אפשר להטעות ובמיוחד אם היא מופעלת על ידי פרסים כועסים.
עם קצת חשיבה יהודית מתוחכמת, אני בטוח שנטרול של סוללת S-300 יהיה כמו לאכול סוכריות. אל תשכחו שהמטוס היום הוא רק פלטפורמה לשיגור כלי נשק מתוחכמים בהרבה, שמסוגלים לעשות הרבה יותר.
לדעתי, עדיף כלי שכבר ידוע שהוא בעל טווח גדול, יכולת נשיאת חימוש בכמות הנכונה ושרידות גבוהה לכל מקרה.
וזה רעם.
מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי
69 הפטישים הוירטואלית הותיקה |
|
חזור למעלה |
|
|
Twister מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: 01/09/2005 הודעות: 1958
|
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
|
חזור למעלה |
|
|
czud טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 19, 2008 הודעות: 18
|
נשלח: 7:44 ,21 מרץ 2009, שבת כותרת הודעה: |
|
|
אני אומר דבר אחר, חיל האוויר הטוב בעולם יודע להשתמש בכמה מרכיבים ביחד.
אני משאיר הרבה מקום למחשבה אבל עדיף מטוסים עם כמה שיותר דלק ללא מיכלים חיצוניים היחד עם נחשון מעליהם מאשר לשפוך כסף על אותו מוצר בעטיפה שונה.... |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|