צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
yair0865 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 11, 2008 הודעות: 43
|
נשלח: 15:42 ,18 ינואר 2009, א' כותרת הודעה: פיתוח מטוס ישראלי |
|
|
שלום חברי הפורום.
קראתי באחרונה על כך שהרבה ממדינות ערב מקבלות מטוסים כמו גריפין,ראפאל ויורוטייפון אשר נחשבים מתקדמים. בנוסף ראיתי שארה"ב מוסרת כמתנה אף 16 לכל מדינה ערבית כמעט...
וזה הוביל אותי לשאלה האם בכלל האף 16 שלנו יעילים?...
לא משנה כרגע,הרי אנחנו מקבלים עוד מעט את האף 35...אבל מה יקרה כשהוא והאף 22 יתחילו להיות פופולרים ויכול להיות שהאמריקאנים יתנו עוד כמה עשורים גם את מטוסים אלה לארצות ערב?
כל זה הוביל אותי למחשבה אחת...
שמתישהו בעתיד ממשלת ישראל תהיה חייבת לפתח מטוס ישראלי כדי לבסס את עליונותה השברירית על מדינות ערב ושאר איומים אסטרטגים כגון הלביא המוכר שהפחיד את האמריקאנים מתחרות על השוק עם האף 16 שלהם.
מסכימים? |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Prince869 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 21/04/2008 הודעות: 735
|
נשלח: 15:48 ,18 ינואר 2009, א' כותרת הודעה: |
|
|
לא...
אני חושב שקשה מאוד לענות על שאלה שכזאת.
ותרשה לי לתקן, העליונות האוירית שלנו- עצומה ליד מדינות ערב, תזכור את זה- הטייסים שלנו הכי טובים וזה מה שקובע. רז פרינץ,
צוות ניהול ראשי, פריפלייט.
צוות vIAF ואטיל. |
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
|
חזור למעלה |
|
|
claud טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 22, 2007 הודעות: 1373 מיקום: חיפה
|
נשלח: 16:06 ,18 ינואר 2009, א' כותרת הודעה: |
|
|
F-22 לא יינתן לארצות ערב ואם כן אז אנחנו נהייה לפניהם בתור.
זה הכול מסתכם בצורך ,ברגע שלא יהיה לנו מאיפה לקנות מטוסים אז סביר להניח שנייצר מטוסים...
טנקים אנחנו מייצרים? כן! אני לא רואה אותנו בתוך טנק אברהמס למרות שישראל יכלה לקנות מהם...
סטי"לים אנחנו מייצרים? כן! אומנם רק חלק כי אין לנו מספנות מספיק גדולות אבל גם אלה שקנינו נבנו לפי מפרטים ישראליים ולצורכינו..
ביום שארה"ב לא תספק לנו מטוסים אז כנראה נייצר גם מטוסים.. עדיף כרגע כמו שנאמר לפתח מערכות ל"א וחימוש שמתאים לצרכינו ע"י החברות השונות ולשפר את ה-F-16 וכדומה במערכות ישראליות.
נדמה לי שגם ישראל הייתה שותפה בפיתוח ה-F-35 והקסדה או משהו כזה הוא פיתוח ישראלי...
מבחינת נק"ל יש את התבור שהוא נשק מצויין שיוצר בארץ וטילי החץ... בקיצור לא חסר..
מה שאי אפשר\משתלם לקנות בחו"ל מייצרים בארץ. |
|
חזור למעלה |
|
|
Tal-T טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 18, 2008 הודעות: 501 מיקום: חולון
|
נשלח: 21:19 ,19 ינואר 2009, ב' כותרת הודעה: |
|
|
מה אתה חושב שיעזור להם F-16 כשאין להם איך לתחזק אותם?
כולם מתלהבים מהטומקאט של איראן, עזוב את זה שהוא לא איזה מטוס אדיר, הוא סה"כ נחמד אבל די ישן - ואין להם שום חלקי חילוף ואני מוכן להתערב שחצי מהמטוסים בצי שלהם בקושי יכולים להמריא. |
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
|
חזור למעלה |
|
|
InferNal טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 22, 2008 הודעות: 820
|
נשלח: 21:37 ,19 ינואר 2009, ב' כותרת הודעה: |
|
|
claud כתב: | F-22 לא יינתן לארצות ערב ואם כן אז אנחנו נהייה לפניהם בתור.
זה הכול מסתכם בצורך ,ברגע שלא יהיה לנו מאיפה לקנות מטוסים אז סביר להניח שנייצר מטוסים...
טנקים אנחנו מייצרים? כן! אני לא רואה אותנו בתוך טנק אברהמס למרות שישראל יכלה לקנות מהם...
סטי"לים אנחנו מייצרים? כן! אומנם רק חלק כי אין לנו מספנות מספיק גדולות אבל גם אלה שקנינו נבנו לפי מפרטים ישראליים ולצורכינו..
ביום שארה"ב לא תספק לנו מטוסים אז כנראה נייצר גם מטוסים.. עדיף כרגע כמו שנאמר לפתח מערכות ל"א וחימוש שמתאים לצרכינו ע"י החברות השונות ולשפר את ה-F-16 וכדומה במערכות ישראליות.
נדמה לי שגם ישראל הייתה שותפה בפיתוח ה-F-35 והקסדה או משהו כזה הוא פיתוח ישראלי...
מבחינת נק"ל יש את התבור שהוא נשק מצויין שיוצר בארץ וטילי החץ... בקיצור לא חסר..
מה שאי אפשר\משתלם לקנות בחו"ל מייצרים בארץ. |
הידעת שמה שאנחנו מכירים כתע"ל החל בכלל מעבודה ישראלית על פרויקט בשם "הילה" שיתן תע"לים וכו' ליסעורים שלנו?
מבחינת השבחות, אין לנו בעיה
אני מאמין שאם ממש נרצה[ויהיה תקציב], נוכל בקלות לבנות את הלביאים, או אפילו משו משודרג יותר. יש לנו ידע בזה, יש לנו ידע במערכות של זה, יש ידע בהכל. זה רק עניין של תקציב אם נרצה להתחיל לפתח מטוסים משלנו
לישראל אין שום בעיה לפתח דברים משלה. גדולי המדענים בעולם יהודים. זה באמת לא עניין של ידע בשבילנו לפתח דברים.
אגב התבור, מעניין שלא חתכו תקציב גם לזה, כי הרי הוא טוב יותר מהM-16 והM-4, ואנחנו מוכרים אותו בכמויות למדינות זרות.
המרכבה? שמועות אומרות שיש לטנק הזה ביצועים של אברמס או אפילו יותר.
חץ? הטיל היחיד בעולם[עד כמה שידוע לי] שמסוגל בצורה טובה להשמיד טילים בליסטיים.
הסטי"לים שלנו? ידוע שהם הכי מחומשים שיש[לא גודל\טכנולוגיה, חימוש.] בעולם[בלי נושאות מטוסים וכו', כמובן.]
ויש עוד. |
|
חזור למעלה |
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2504
|
נשלח: 22:34 ,19 ינואר 2009, ב' כותרת הודעה: |
|
|
עוד מעט גם לאמריקה לא יהיה כסף ליצור מטוס טוב יותר מהF22 איך אנחנו ניצור אחד כזה? |
|
חזור למעלה |
|
|
InferNal טיסות סדירות
|
נשלח: 16:00 ,20 ינואר 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
א', לא אמרתי שניצור אחד יותר טוב
ב', תמיד יהיה כסף, אולי ישקיעו פחות משמע יקח יותר זמן, אבל כסף תמיד יהיה[בהנחה, כמובן, שהבורסה תחזור לעצמה והכל יהיה יציב, לא תהיה קריסה משמעותית...] |
|
חזור למעלה |
|
|
YINON טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 21, 2007 הודעות: 1522
|
נשלח: 17:38 ,20 ינואר 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
חשוב לציין שה F-16 זה לא אותו F-16 כמו שיש למדינות המערב. זה דגמים בסיסים ופחות משוכללים. |
|
חזור למעלה |
|
|
jonathan טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 11, 2007 הודעות: 819 מיקום: נשר
|
נשלח: 17:53 ,20 ינואר 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
YINON, לאיחוד האמירות הארביות יש דגם F שהוא הכי מתקדם בעולם לF16 (אפילו יותר מהסופה). יהונתן חסין.
ב'הפסקת עישון'- כולם מעשנים.
ב'הפסקת אוכל'- כולם אוכלים.
ב'הפסקת שתיה'- כולם שותים.
ב'הפסקת רענון'- כולם מתרעננים.
אחר כך מתפלאים שב'הפסקת אש'- כולם יורים! |
|
חזור למעלה |
|
|
yair0865 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 11, 2008 הודעות: 43
|
נשלח: 20:38 ,20 ינואר 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
jonathan כתב: | YINON, לאיחוד האמירות הארביות יש דגם F שהוא הכי מתקדם בעולם לF16 (אפילו יותר מהסופה). |
בגלל זה אני חושש |
|
חזור למעלה |
|
|
InferNal טיסות סדירות
|
נשלח: 22:50 ,20 ינואר 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
יאיר, אין לך מה לחשוש
אתה צריך לזכור, שלא רק המטוס קובע. אני יכול להבטיח לך שמיראז' עם טייס ישראלי יוכל להפיל F-16 סורי. טוב, אולי קצת הפרזתי, אבל היחסי כוחות שווים. אחד מהדברים הטובים שלנו זה הרמת אימון של טייסינו. הכי מאומנים שיש! |
|
חזור למעלה |
|
|
shachar92 תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Jul 02, 2006 הודעות: 2225 מיקום: תל אביב
|
|
חזור למעלה |
|
|
pilot-ROY טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 11, 2008 הודעות: 138
|
נשלח: 20:21 ,24 ינואר 2009, שבת כותרת הודעה: אתה יכול להרגע |
|
|
אתה יכול להרגע
אם יהיה לאמריקאים חשק למכור למישהו את הF22 זה יהיה לנו בגלל שאנכנו נתננו להם את התכנון המקורי של המטוס הזה בשם- אריה
הטכנולוגיה הישראלית משולבת בהרבה ענפים בצבאות כמו ארה"ב חיל אוויר חיל רגלים חיל ים חיל שיריון והרשימה ארוכה
כמו שנאמר מרכבה סימן 4 הוא טנק שעולה בהרבה על האברמס (יש סיפור על טנק כזה שספג במלחמת לבנון השניה 4 פגיעות ישירות של RPG ואנשי הצוות נפגעו רק קל עד בינוני והוא המשיך לתפקד עד שהקרב תם והוא התגלגל חזרה לארץ) והטנק הזה כמעט בלתי פגיע מלפנים (אמנם אין לו מקלע שמאל משולב במבנה וצריך להתקין כזה אבל חוץ מזה הוא טוב), בקרוב יכריזו על מרכבה סימן 5 שיהיה טנק מעולה (אסור לי להרחיב יותר).
אך נחזור לחה"א - בחיל האוויר של ישראל יש את רמת התחזוקה מהגבוהות בעולם (הודות ל"סבב") אפילו יותר מלארה"ב (טוב הם לא מתחזקים מטוסים כי כשמטוס שלהם מתחיל לחרוק הם פשוט בונים אחד חדש מהקופסה)
חיל הרגלים שלנו הוא מהטובים בעולם גם מבחינת ציוד (ראה תבור ואפוד קרמי) וגם מבחינת הלוחמים עצמם
חיל הים שלנו מחזיק בכלים מהטובים בעולם סטילי"ם צוללות וספינות סיור כמו הדבור (למשל חנית שהיא הספינה החמושה בעולם ביחס לגודלה אם אתה לא מאמין תבדוק בספר השיאים של גינס)
לחיל התותחנים שלנו יש כלים מהמתקדמים ביותר בעולם תומטי"ם MLRS וכו'... וגם טילים ק"ק לדוגמה יריחו
לחילות הלוגיסטיקה והחימוש שלנו יש את הציוד הטוב בעולם
והרשימה עוד ארוכה
והכי חשוב - לנו יש ניסיון וגם את האנשים הטובים ביותר
שה' ישמור עליהם אמן!
רועי |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|