הצטרף בתאריך: Aug 31, 2006 הודעות: 945 מיקום: אזור
נשלח: 0:50 ,28 ינואר 2008, ב' כותרת הודעה: הMMC ככלי ניהול
רוצים לנהל את המחשב במהירות ביעילות?
ממשק הMMC הוא הממשק בשבילך.
Start > run (או לחיצה על המקש של הwindows שבמקלדת +R
כתבו MMC אנטר.
נפתח לנו חלון הMMC.
נלחץ על ctrl + m ויפתח לנו חלון ה add or remove snap-ins
נבחר איזה ממשק שאנחנו רוצים להוסיף (אפשר גם את כולם) ונלחץ על OK.
נוסיף את ה computer management ויפתח לנו חלון לאיזה מחשב אנחנו רוצים לפתוח את הכלי:
האפשרות הראשונה: למחשב ה locali(המחשב האישי שלנו)
האפשרות השנייה: למחשב אחר שקיים ברשת עבודה שלנו (באותה workgroup או ב-domain).
– אפשרות מצוינת למי שאין כוח לקום מהמחשב בבית כדי לעזור להורים ולאחים ולמנהלי רשת ב.domain
נבחר בadvanced > find now ואתם יכולים לראות בדוגמה את המחשבים בפעילים כרגע ברשת עבודה שלי.
חשוב לציין כי אם אתם מתחברים מרחוק ברשת הביתית חייבים לאפשר את ה remote administrator במחשב המרוחק. ב domain זה לא קיים בגלל שיש את ה-group policy לצורך הגדרות שכאלו.
אחרי שבחרתי את הכלים שאיתם אני מעוניין לעבוד לחצתי על OK ואני מוכן לעבוד.
עוד פיצ'ר מצוין הוא הדבר הבא:
מקש ימני עם העכבר על הכני ניהול שאנחנו רוצים לעבוד איתו (אין את הדבר הזה בכולם אבל יש על הרוב) ויש לנו 2 אפשרויות שעליהם אני אדבר.
הראשונה: "להתחבר למחשב מרוחק". דיברנו עליו כבר.
השנייה: "התחל חלון חדש מכאן". אנחנו נרצה את האפשרות הזאת בכדי לתת למישהו שאין לו ידע רב ואנחנו לא רוצים שהוא יתעסק עם הרבה דברים שאנחנו לא רוצים.
נלחץ על ה2 ריבועים (תמונה):
נסגור את החלון שאנחנו לא רוצים אותו ע"י לחיצה על ה-X
ונגדיל חזרה.
נלך ל- file>option.
שם נוכל לבחור ב"שם", לשנות אייקון למשהו ותר ידידותי ואפילו לתת לו אייקון שאנחנו יצרנו.
ב consol mode אנחנו אף פעם לא ניתן (מצב עורך) למישהו שאנחנו לא סומכים עליו.
אנחנו ניתן user mode > full access.
נשמור איפה שאנחנו רוצים ע"י file>save as.
מצב משתמש לא יכול לשנות דבר מעבר לכלי ששמרנו לו בפנים.
"שחכתי להוסיף כלי מסוים למשתמש שלי. האם אני יכול להוסיף לו כלי ניהול אחרי שנעלתי את הכלי ה-MMC שלו במצב משתמש?"
כן.
מקש ימני על האייקון ותבחרו ב author.
תשנו מה שבא לכם ותשמרו.
כלי זה מעולה במקום להיכנס למחשב שלי או ללוח הבקרה אנחנו נוכל ליצור לעצמנו כי ניהול אחד גדול (או כמה קטנים) ולמקם אותו על שולחן העבודה שלנו.
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה