צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
-Nightmare- טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 22/08/2005 הודעות: 145
|
נשלח: 13:19 ,21 ספטמבר 2005, ד' כותרת הודעה: משפט\שאלה חשובה. |
|
|
המשפט: "הצלת חיים על ידי תבוסה היא הניצחון האמיתי והמעשה המכובד".
ראיתי את זה באיזשהו סרט שממש ריגש אותי
ואני חושב שזה סתם מעבר לעוד קלישאה בסרט, אלא משהו שחשוב בחיים לסגל לעצמנו.
רציתי לדעת מה דעתכם...? סתם סקר קטן.
לדוגמא..מקרה ספציפי: אתם טייסי חיל האוויר בזמן מלחמה ומתרחש קרב אוויר בנקודה מסוימת מעל טריטוריה בין לאומית..ימית לדוגמא. זה מפגש של מטוסי סיור בודדים. אתם מטיסים אף16, ונתקלים במטוס סיור עוין דומה...מיג21 נגיד. אתם נכנסים לקרב אוויר(לא משנה מי ירה את היריה הראשונה..גם אם זה אתם..בצדק כי זאת שעת מלחמה). בסוף הדוגפייט מטוס האויב גמור...שלכם לא במצב מזהיר גם..אבל..אתם תשרדו והמטוס ישרוד וימשיך לטוס לאחר מכן. אבל מטוס האויב, ממש מחוסל...גרוטאה מעופפת, לא חמושה, לא מהווה לכם סכנה. אתם עוד חמושים ומסוכנים.
תרדפו את מטוס האויב עד לחיסול? או שתתנו לו להיעלם בחזרה למקום שהוא בא ממנו ובכך תצילו את חיי הטייס שגם הוא, מעבר לטייס אויב, בנאדם, איש משפחה עם ילדים וכו'...
? |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
-Nightmare- טיסות סדירות
|
נשלח: 13:23 ,21 ספטמבר 2005, ד' כותרת הודעה: |
|
|
אאה..כמובן שבאופן היפוטתי לא תהיו חייבים לחסל אותו. מגדל הפיקוח יבקש ממכם לנטרל את האוים,-או לחסל אותו או להבריח אותו בחזרה.
סתם כדי שתבינו...המטוס של האויב במצב כ"כ גרוע, שאם אתם הולכים על פסיכולוגיה של..הוא יחזור..יתקנו אותו ואז ישתמשו בו שוב נגדנו-זה לא ככה..המטוס סביר להניח יתרסק איפשהו בשטח האויב והטייס ינצל..או שהמטוס ינחת ולא ימריא עוד לעולם..
וגם אם זה לא במצב מלחמה..סתם היתקלות נגיד..חדירת אויב לשטח הארץ..הוא לא מגיב..אתם פותחים בקרב..הוא מחזיר..גמרתם עליו...הוא כמעט מחוסל אבל הוא ינצל אם תתנו לו.(אם זה הופך את זה לשונה מבחינתכם אז תענו על המצב הזה). |
|
חזור למעלה |
|
|
FlamingEagle טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 25/05/2005 הודעות: 1184
|
נשלח: 14:57 ,21 ספטמבר 2005, ד' כותרת הודעה: |
|
|
אמממ טייס של האויב צריך להיות מחוסל במצב של קרב, במלחמה אין רחמים, הטיים שינצל ילחם נגדך ביום אחר במטוס אחר... אז מה עשית פה? יאם יש אפשרות להרוג אז לא מהססים והורגים.
המשפט עצמו נכון אבל יש מצבים שלא, לפעמים המטרה שלך חשובה כל כך שאפילו אם חיים יפגעו בדרך אתה חייב להמשיך קדימה עד שתבצע את המשימה, לפעמים המטרה עצמה והנצחון יציל יותר חיים מאשר תציל בתבוסה, המשפט הומאני ונכון, אבל לכל דבר יש את הצדדים שלו.
ולגבי הטייס אוייב, גורטאה או לא, אבא לילדים, מפשחה וכו.... יש לו את כל אלה, זה נכון, אבל גם לך, והוא בא לקחת לך את החיים באותה מידה... לא הייתי מגלה כלפיו רחמים, חוץ מזה כמו שאמרתי, בקרב אין רחמים יש ניצחון או תבוסה, וכדאי שזה יהיה נצחון :] |
|
חזור למעלה |
|
|
106thE-LOL טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 19/03/2005 הודעות: 3172 מיקום: נתניה
|
|
חזור למעלה |
|
|
-Nightmare- טיסות סדירות
|
נשלח: 17:03 ,22 ספטמבר 2005, ה' כותרת הודעה: |
|
|
אני יכול לענות שבאופן אישי לא היה משנה לי להרוויח הפלה ועוד דרגה אם אני יודע שהצלחתי להבריח את האויב נטו במקום להרוג אותו...
מלחמה לא מלחמה-כבוד מינימלי לחיי אדם..אפשר להציל ולא הכרחי להרוג אז לא הורגים. |
|
חזור למעלה |
|
|
-Nightmare- טיסות סדירות
|
נשלח: 23:01 ,22 ספטמבר 2005, ה' כותרת הודעה: |
|
|
ייפי! אני סמל ראשון...חחחחחח |
|
חזור למעלה |
|
|
Twister מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: 01/09/2005 הודעות: 1958
|
נשלח: 10:35 ,24 ספטמבר 2005, שבת כותרת הודעה: |
|
|
נתקלתי בדיון הזה והוא נראה לי מעניין. רעיון יפה.
במלה"ע ה-II, במהלך הקרב על בריטניה, שני הצדדים העלו טקטיקה של ירי בטייסים שנטשו. הרעיונות האלה לא שרדו את הדיון הראשוני. מלחמה אווירית תמיד נחשבה כלחימה, אבל לא מהסוג האישי. הטייסים הפילו ועודם מפילים מכונות, לא אנשים.
אני רואה את זה כדוגמא דומה למה שהעלתם. בשני המקרים היריב כבר מחוסל. במצב שתואר לא הייתי ממש לרדוף, משתי סיבות.
קודם כל, לא בגלל שאני חושב על המשפחה והילדים. אסור לחשוב על דברים כאלה במלחמה.
האדם מנותק מהמכונה, אבל המכונה כבר גמורה. אין לי מה להתעסק איתו יותר. אם הטייס יצליח לרסק אותה בנחיתת אונס ולשרוד - כל הכבוד לו. המטוס בין כה לא יטוס אח"כ שוב. הקרב כבר נגמר. המטוס העוין לא מהווה איום.
סיבה שניה, היא שמצב שבו המטוס פגוע אף פעם לא ממשיכים במרדף. זה לא שטח ידידותי, אין מי שיגבה אותך ולך תדע אם האש שכיבית לפני 2 דקות תדלק מחדש, או אם ההידראוליקה תאבד את כל הלחץ או מה לא. אם אני ממשיך לרדוף אחרי המטוס העוין יש סיכוי טוב שאני אתקל בתגבורת ואהיה מטרה קלה. זה לא חכם.
כמובן שכל הדיון הזה הוא קצת מנותק, כי אני לא חושב שמישהו מאיתנו אי פעם שיחרר כדור לעבר חייל אויב (לפחות לא יותר מכמה אנשים)... |
|
חזור למעלה |
|
|
Ronen_101 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 1554
|
|
חזור למעלה |
|
|
-Nightmare- טיסות סדירות
|
נשלח: 15:56 ,26 ספטמבר 2005, ב' כותרת הודעה: |
|
|
עזוב מה הטילים עושים...דיברתי באופן היפוטתי, גם אם המצב בלתי אפשרי. |
|
חזור למעלה |
|
|
כנפי_הזהב טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 20/07/2005 הודעות: 220
|
נשלח: 18:58 ,28 ספטמבר 2005, ד' כותרת הודעה: |
|
|
אממ.. הטייס ההיפוטתי במטוס הזה (האויב) טס למען מטרה מסויימת לא? מה שבטוח שזה לא היה דבר "לטובתנו"...אז למה לתת לו להשלים את המשימה??
ואם הוא ינצל...הוא בטח יחזור יותר מאוחר עם מטוס חדש...עדיף מוקדם מאשר מאוחר לא? |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|