צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Hunter101 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 07, 2007 הודעות: 703
|
נשלח: 21:46 ,6 יוני 2007, ד' כותרת הודעה: מבוכה בחיל האוויר- כמה עצוב |
|
|
טוב...אז כך, היום אני וההורים שלי ישבנו באיזשהו בית קפה, ואני לקחתי לי עיתון והתחילתי לקרוא.
הגעתי לאישזהו עמוד ומה אני רואה בכותרת- "מבוכה בחיל האוויר" (כמה עצוב לשמוע כותרת שכזאת)
התחלתי לקרוא את הכתבה ואני בקיצור יצטט לכם מה שכתוב-
"מבוכה בחיל האוויר רגע לפני הקורס, נשלחו 3 פרחי טיס מצטיינים לכלא בגלל משחק בנשק"
....
"מבוכה בחיל האוויר: שלושה שבועות בלבד לפני סיום קורס הטיס, נשלחו שלושה חניכים לכלא בגלל משחק בנשק. אחד מפרחי הטיס יודח בשל כך מהקורס ולא יזכה לענוד על חזהו את כנפי הטיס היוקרתיות.
בחודשים האחרונים מנסה חיל האוויר לשקם את תדמיתו שנפגעה בשל שורה של פרשיות חמורות.
.....
"מפקדי הקורס, הנערך בבסיסהחיל בחצרים, גילו שבשבוע שעבר כי שלושה מפרחי הטיס השתתפו במשחק מסוכן: אחד החניכים צילםאת חברו מכוון אקדח זיקוקים לרקתו של חבר שלישי. החיילים העלו את התמונה לאחד המחשבים של בית הספר לטיסה, וכך נודע על כך למפקדיהם.
שלושת החיילים, שהם מטובי הטייסים בקורס הנוכחי ומשתייכים לקבוצה האיכותית במגמת קרב, סיפרו כי עשו מעשה קונדס.
מפקדי בית ספר לטיסה התילבטוממושכות כיצד לנהוג בשלושת הטייסים המצטיינים, שמקומם בטקס סיום קורס נראה עד אז מובטח. בשל חומרה של התקרית, עודכנו בפרטיה גם מפקד חיל האוויר וראש להק כוח אדם בחיל, תא"ל רמי בן אפרים.
בתום ההתייעצויות הוחלט כי החניך שיזם את הצילום-אותו חייל שהאקדח כוון לרקתו- יספוג את העונש הכבד ביותר: הטיס הצעיר נשלח אמנם לשבעה ימי מחבוש בלבד, אך סולק מהקורס רגע לפני קו הגמר. בחיל טענו כי הודח לא רק בשל כך אירוע משמעתי אחר.
שני חבריו נשלחו לשלושה ימי מחבוש כל אחד, ומפקד בית הספר לטיסה החליט לאפשר להם להשלים את הקורס. הסיבה לעונש הקל: בחיל הגיעו למסקנה שהשניים "רק" שיתפו פעולה עם חברם שיזם את המשחק בנשק.
לחיל האוויר נגרם נזק רק בשל ההדחה, שכן מלבד במהלומה כלכלית: שלוש שנות הכשרתו של טייס קרב לעתיד, הכוללת לימודים אקדמיים, נאמדת המיליון שקל לפחות.
בבית ספר לטיסה טוענים שעלות ההכשרה לא משפיעה על ההחלטה שלא להדיח את שני החניכים מהקורס....."
ובקיצור- בוא נסכם את זה כך "מבוכה בחיל האוויר"
כמה עצוב לשמוע את זה...לפני סיום קורס הטיס לעשות דבר כזה ...נו באמת!
שיגידו תודה לאלוהים שהם טייסים בחיל האוויר!!!...הייתי מת להיות במקומם (אבל מי יודע אולי אני יהיה בסוף גם טיס )-ונומר "אמן"
כמה עצוב.... |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Eagle_King טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 15/08/2005 הודעות: 5687 מיקום: חולון
|
נשלח: 22:00 ,6 יוני 2007, ד' כותרת הודעה: |
|
|
באמת כמה עצוב כל כך טמבבלים.
גם אני קראתי את הכתבה הזאת. בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט. |
|
חזור למעלה |
|
|
claud טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 22, 2007 הודעות: 1373 מיקום: חיפה
|
נשלח: 22:08 ,6 יוני 2007, ד' כותרת הודעה: |
|
|
כן גם אני קראתי .. לא כול כך עצוב לצה"ל אלא יותר לחניך , זאת בהחלט יכולה להיות נקודת מפנה בחייו כזאת שהוא לא ישכח עד נשימתו האחרונה.....3 שבועות בלבד לפני סיום זה כול כך אכזרי ליבי מתכווץ רק מלחשוב על זה , תארו לעצמכם אילו חיבוטי נפש עוברים עליו עכשיו.... |
|
חזור למעלה |
|
|
schredder טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 27/09/2005 הודעות: 1316 מיקום: דרום
|
נשלח: 22:21 ,6 יוני 2007, ד' כותרת הודעה: |
|
|
זו מכה ממש קשה בשבילו !
אני מקווה שהוא לא יפגע באף אחד ובמיוחד לא בעצמו כתוצאה מכך...
לעוף מקורס טייס מחיל האויר שלנו .... ממש לקראת סיום... ו... בגלל דבר כזה !!!
לבי נכמר עליו.
מסכן... ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי |
|
חזור למעלה |
|
|
yaniiiv טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 10, 2006 הודעות: 573
|
|
חזור למעלה |
|
|
MH_16 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 30, 2006 הודעות: 435
|
נשלח: 22:43 ,6 יוני 2007, ד' כותרת הודעה: |
|
|
אי אפשר כ"כ לנקוט עמדה בקשר לכתבה זאת בגלל שאם צה"ל יבליג אז שיקרו עוד מקרים יגידו למה שם לא פעלתם נגדו וזה יראה כמה צה"ל וחה"א חלש(והוא לא)
מצד שני אם לא יוותרו לו צה"ל זרק סתם מעל מליון שקל...
למרות הכל אני חושב שצריך לוותר לו ולתת לו את כנפי הטיסה(בכל זאת הוא חניך מצטיין במגמת קרב) ולאחר קבלת הטיסה הוא יכנס לכלא ליותר משבוע שהוא קיבל והערה. |
|
חזור למעלה |
|
|
double_o טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 06, 2007 הודעות: 228
|
נשלח: 22:57 ,6 יוני 2007, ד' כותרת הודעה: |
|
|
משחק בנשק זה דבר חמור מאוד וצריך לטפל בו בחומרה רבה. לפי הכתבה זה לא אירוע המשמעת הראשון של החייל כך שאפשר להגיד שמגיע לו שהוא הודח. בקורס טיס תמיד היו סטנדרטים גבוהים וחניכים על דברים דברים פחות חמורים הודחו. הכסף של ההכשרה שלו לא מתבזבז מכיון שהוא ימשיך לשרת בחיל האויר כקצין בתפקידים אחרים (בקר, מטיס מזלטי"ם ועוד). |
|
חזור למעלה |
|
|
alex12 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 26, 2006 הודעות: 1065
|
|
חזור למעלה |
|
|
אסימון טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 19, 2006 הודעות: 1014 מיקום: שעה שש.. כרגיל.
|
נשלח: 0:00 ,7 יוני 2007, ה' כותרת הודעה: |
|
|
alex12 כתב: | ממש טיפשי מצידם. |
החניך (אהה סליחה.. שלושת רבעי טייס קרב מצטיין) היה מספיק מטומטם כדי לבצע מעשה קונדס שלושה שבועות לפני טקס הענקת כנפיים.
אף אחד לא יכול להבטיח שהוא לא יעשה מעשים דומים בעתיד.
קשה, כואב, אבל החלטה נכונה - ולו רק בגלל הטמטום שלו. |
|
חזור למעלה |
|
|
i_hawk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 02/06/2005 הודעות: 2532 מיקום: ב"ש
|
נשלח: 0:25 ,7 יוני 2007, ה' כותרת הודעה: |
|
|
נשק זה לא משחק... זה לא הוליווד פה. אנשים מתים מזה... כשהייתי חייל והיו באים לפעמים כל מיני סאלי"ם וכאלה ופורקים את הנשק בלי להסתכל בפנים כאילו זה צעצוע... פשוט טיפשים. אין מלה אחרת... בצבא פשוט לא מקפידים מספיק על הקטע הזה... מהבחינה הזו למשל משרד הביטחון מקפיד הרבה יותר מצה"ל ורק בגלל שהוא לא מוותר על אינץ' בקטע הזה... ובצדק.
אז טייס או לא טייס, זה לא משנה... חבל אבל אין מה לעשות... שילמדו שנשק זה לא משחק.
Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200 |
|
חזור למעלה |
|
|
nokia122 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 17, 2007 הודעות: 442
|
נשלח: 12:35 ,7 יוני 2007, ה' כותרת הודעה: |
|
|
חבל באמת איזה שטויות הם עושים הם יכלו להיות טייסים ממש עצוב בשבילהם אך משחק בנשק זה מסוכם ואם בעתיד הם יחזרו על זה והם טייסים בחיל האויר הישראלי זה יהיה נורא ואיום שיש לנו כאלה טייסים |
|
חזור למעלה |
|
|
klingo טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Dec 22, 2006 הודעות: 377
|
|
חזור למעלה |
|
|
lirdon טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 05, 2007 הודעות: 213
|
נשלח: 17:01 ,8 יוני 2007, ו' כותרת הודעה: |
|
|
גם בעיתון וגם באינטרנט לא צויין שהחניך(או פרח טייס, איך שקוראים להם בחיל האוויר) לא הועף מהקורס, אלא הושעה לשנה... כלומר עוד שנה הוא יחזור ויסיים את הקורס...
וגם מש אמרו בקשר למשחקים בנשק גם לא נכון, אבל זה נושא אחר... |
|
חזור למעלה |
|
|
Slim טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 01/06/2005 הודעות: 861
|
|
חזור למעלה |
|
|