צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Ori_b טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 23, 2007 הודעות: 154
|
נשלח: 20:29 ,3 מרץ 2007, שבת כותרת הודעה: רבותיי, זה לא צחוק, SA-10 בקרוב ממש כאן... |
|
|
אחרי למעלה מ-10 שנים של תהליכים ועסקאות אשר לא יצאו לפועל, נראה כי הסורים עומדים לקבל את מה שציפו לו זמן רב - S-300 המוכרת יותר כ-SA-10, המקבילה לפטריוט מבחינה טכנולוגית ובעלת טווחים ויעילות משופרים לאין ערוך מגרוטאות שנות ה-70 (וקצת געש"י SA- שהיו עד עכשיו בידיהם.
אם אכן העסקה הזו יוצאת לפועל (ונראה כי היא אכן יוצאת לפועל) חיל האוויר הישראלי עומד מול האיום הכי גדול מאז מלחמת יום כיפור (למרות האמל"ח המערבי המתקדם של הצבא המצרי, הבעיה הראלית היא לא בחזית הדרומית). מדובר בטריפת כל הקלפים, ושינוי כל הכללים אשר כה היה נחמד להתרפק עליהם (שליטה אווירית מוחלטת וכו').
אני לא איש מלחמה, אבל ישראל צריכה לגבש לעצמה החלטה לגבי התנהלותה בעתיד בחיזת הסורית. בכל מקרה היא לא תוכל להמשיך בהתנהלות המוזרה וחסרת האופק הברור מול הסורים.
אם לא מוכנים לדבר איתם ומתכננים על עוד כמה עשרות שנים של קיפאון מדיני מולם, יתכן שדרושה כאן אפילו תקיפה טקטית נקודתית לחיסול הסוללות לפני השמשה מלאה שלהן, תוך ידיעה שהעניין יגרום לבערה רצינית...אבל לפחות בלי SA-10.
רבותיי, המצב ממש על הפנים, והעתיד כל כך לא ורוד. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Eagle Driver טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 07/07/2005 הודעות: 308
|
נשלח: 20:57 ,3 מרץ 2007, שבת כותרת הודעה: |
|
|
אכן, טיל קטלני ומסוכן, אבל בוא נשמור על פרופורציות.
באופן כללי הטיל לא מביא משהו חדיש ומיוחד לאיזור- טיל נ"מ מונחה מכ"מ נייד לטווחים בינוניים-רחוקים. הוא אומנם טוב יותר מכל מה שיש לסורים ונחשב לאחד מהמערכות הטובות בעולם, אבל באופן כללי יש דרכים קיימות להתמודד עם איומים שכאלה (ל"א, חימוש מדויק,מל"טים וכו').
צריך לזכור שבזמן מלחמה כוללת מול מדינה ריבונית, להבדיל מהמערכה האחרונה בלבנון שנערכה מול החיזבאללה ולא מול צבא/מדינת לבנון, יוסרו מגבלות מסוימות שחיה"א פעל תחתיהן. |
|
חזור למעלה |
|
|
shachar92 תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Jul 02, 2006 הודעות: 2225 מיקום: תל אביב
|
|
חזור למעלה |
|
|
amix85 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 19, 2006 הודעות: 601 מיקום: פתח תקוה
|
|
חזור למעלה |
|
|
amit58 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 02, 2006 הודעות: 817 מיקום: רמת דוד
|
|
חזור למעלה |
|
|
YEHUDAF16 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 14, 2006 הודעות: 840
|
|
חזור למעלה |
|
|
Eagle Driver טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 07/07/2005 הודעות: 308
|
נשלח: 21:53 ,3 מרץ 2007, שבת כותרת הודעה: |
|
|
כואב לראות לאיזה מצב הפורום הגיע. |
|
חזור למעלה |
|
|
747 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 21, 2006 הודעות: 1663
|
|
חזור למעלה |
|
|
YEHUDAF16 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
shachar92 תורם/ת באתר
|
|
חזור למעלה |
|
|
Eagle_King טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 15/08/2005 הודעות: 5687 מיקום: חולון
|
נשלח: 22:52 ,3 מרץ 2007, שבת כותרת הודעה: |
|
|
שחר ויהודה עזבו אותכם מויכוחים מיותרים...
אל תתעצבנו סתם אני אטפל בזה בנתיים תדברו על הנושא המרכזי.
שחר ויהודה או לכל משתמש אחר עם יש לכם בעיות עם אותו משתמש או משהו אחר תפנו אלי בפרטי או באי סי קיו או מסן.
שבוע טוב. בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט. |
|
חזור למעלה |
|
|
Ori_b טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 23, 2007 הודעות: 154
|
נשלח: 1:14 ,4 מרץ 2007, א' כותרת הודעה: |
|
|
ציפיתי ליותר תגובות בסגנון של EAGLE DRIVER ו-YEHUDA ופחות תגובות ילדותיות ושחצניות ללא בסיס.
עברו 6 שנים מאז שעשיתי מילואים "מקצועיים" בנושא ולפני שהפכתי לחפש"ניק, וע"כ אני לא מעודכן ולא זוכר את הפרמטרים של המערכות השונות, אני בהחלט מקווה שמאז מצאו פתרונות לבעיות כאלו ואחרות וכי יש בסיס לבטחון הרב שאתם מפגינים כאן.
בכל מקרה YEHUDA, מערכות הנשק של היום הופכות להיות יותר ויותר מתוחכמות ולאט לאט גם יותר אוטונומיות, אני לא שותף כל כך לדעתך בנושא "האדם שבטנק ינצח". ללא אמצעי נגד מכאניים\אלק' יעילים קשה לי להאמין שניתן להביס סתם כך את הטילים של היום והלוואי שאתבדה. |
|
חזור למעלה |
|
|
YEHUDAF16 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
RTH טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 20, 2006 הודעות: 532
|
נשלח: 4:51 ,4 מרץ 2007, א' כותרת הודעה: |
|
|
אבל עם כל האופטימיות הזאת, חיל האויר של היום הוא לא חיל האויר של פעם, אני בספק אם הטייסים שלנו עדיין "הטובים לטייס"
כל המדינות סביבנו מתחמשות והאיום הולך וגבר, וצריך להפסיק את זה כבר שזה מוקדם, וגם אמריקה כל הזמן שופטת אותנו יחד עם כל העולם.
ההתנהלות של המדינה שלנו לא משו, כל שר בממשלה ואפילו ראשי הממשלה שיש לנו, הנוכחי והקודם, יש נגדם האשמות...
חלק חושבים שמלחמת לבנון השנייה הלכה בטוב, לדעתי היא הלכה ברע, נכון שהיה יותר קשה ממלחמה רגילה שבה אתה נלחם מול צבא מוגדר, אבל בכלל לא היה צריך לאפשר לזה להגיע למצב כזה שהחיזבאללה מחומשת ככה.
ועכשיו האירנים מתחמשים ככה ויותר...
צריך לתת לסוריה בראש כבר עכשיו ולשמור על כל המדינות סביבנו חלשות יותר בייחס אלינו ולא לאפשר להם להתחזק ולהתקדם טכנולוגיית מבחינה צבאית.
טוב אני זזתי לישון לילה טוב (: הראל הדר
סמ"ט א בטייסת אבירי הצפון |
|
חזור למעלה |
|
|
shachar92 תורם/ת באתר
|
|
חזור למעלה |
|