צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
GoG טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 30, 2006 הודעות: 265
|
נשלח: 20:22 ,9 אפריל 2019, ג' כותרת הודעה: תקיפת SA-3 עם F-14 ע"י שימוש ב-Decoy |
|
|
בשבוע האחרון ברצי (אשר מתפקד כ-RIO) ואני (אשר מתפקד כטייס) התחלנו לבצע נסיונות לתקיפת סוללות נ"מ עם F-14 בעזרת שימוש באמצעי הטעייה (ADM-141 TALD).
הטקטיקה שהשתמשנו בא הינה טיסה בגובה של 20-25 אלף רגל במהירות גבוהה ושיגור ה-Decoy בטווח של 17-25 מייל מהמטרה.
לאחר שיגור האמצעים הנ"ל צללנו לגובה נמוך מאוד וטסנו לכיוון המטרה בשביל לבצע תקיפת חתף.
הנסיונות והניסויים צלחו והמטרות הושמדו ללא בעיות מיוחדות.
מצרף סרטון יוטיוב אשר מראה את ה-Tacview של הטקטיקה הנ"ל כפי שבוצעה על ידנו.
יש לציין כי עדיף שתקיפה כזו תבוצע ע"י מספר מבנים אשר תפקידם של חלק מהמבנים לשגר את אמצעי ההטעייה בלבד בעוד המבנים האחרים, אשר כל הטיסה בגובה נמוך, תוקפים את הסוללות.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ux2KQRHWDH4&feature=youtu.be[/youtube] |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jan 01, 2006 הודעות: 2498
|
|
חזור למעלה |
|
|
ViFF טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 23/07/2005 הודעות: 3593
|
נשלח: 9:06 ,10 אפריל 2019, ד' כותרת הודעה: |
|
|
ממש יפה ומעניין ומרענן! עד כמה שידוע לי DCS זה הסימולטור הראשון שממדל את התחום הזה של לוחמה אלקטרונית. |
|
חזור למעלה |
|
|
BarTzi טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 22, 2016 הודעות: 173
|
נשלח: 12:45 ,10 אפריל 2019, ד' כותרת הודעה: |
|
|
xcom כתב: | יפה, אבל זה לא מפתיע עם הנ"מ של DCS, למרות שלדעתי אין לו מתחרה ברמת הסימולציה והסריפטים שאפשר להכניס, הוא דיי מפגר.
אפשר לאתגר ולקחת את זה קדימה אם מכירים כל מיני טקטיקות מציאותיות ע"י שימוש בIADS של GRIMES, זה סקריפט שנותן שליטה טובה יותר בנ"מ ובכלל אפשרות לרשת נ"מ.
https://wiki.hoggitworld.com/view/IADScript_Documentation
בהצלחה! |
זה עבד רק במתאר הספציפי הזה. לסוללה אין הגנה (אין AAA, אין IR SAM, אין סוללות שכנות שיכולות ליירט), וזה מה שמאפשר את זה.
המטרה היא כאמור ליצור מצג שווא של עוד מטרות שמגיעות לכיוון הסוללה. בסופו של דבר כשיש הרבה מטרות - צריך לבחור במי לירות/ איזה טיל ליירט. (זה הרבה יותר מרשים כשמשתמשים בעוד מטוסים, וחימוש נוסף כמו HARM או JSOW שמוטלים/ משוגרים בשילוב עם TALD). לצערנו אי אפשר לשלב את זה עם אלמנטים מתקדמים של לוחמה אלקטרונית, וגם כנראה שלא יהיה אפשר ב DCS אי פעם.
אני אנסה לשלב IADS בתרחיש אחר ולראות מה היחס של סוללות מסוימות ל TALD
עוד דבר מגניב:
בגלל שה RCS של TALD דומה לזה של מטוס, הנוכחות של AWACS במשימה מאפשרת לעקוב אחריהם (מתקבל מידע דרך ה Data Link). ככה יכולנו לדעת מתי הם מתקרבים לאזור המטרה ולשמור שאנחנו לא עוקפים אותם. |
|
חזור למעלה |
|
|
ViFF טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 23/07/2005 הודעות: 3593
|
נשלח: 14:45 ,10 אפריל 2019, ד' כותרת הודעה: |
|
|
מעניין אותי לבדוק את ההחזר של ה TALD מול מכ"מ של סוחי 27 או מיג 29.
במכ"מ של סוחוי 27 ומיג 29 במצב סריקה יש אינדיקציה לשח"מ של החזר וניתן להבחין בין החזר של מטוס גדול לבין זה של מטוס קטן.
אם זה מחזיר שח"מ של מטוס מעניין לדעת מה הגודל וגם שווה לבדוק יישום של זה בהתמודדות ובטקטיקות של קרבות אוויר BVR.
לדוגמא, מטוס אחד עולה לגובה ומהיר, שולח כמה TALD קדימה להוות מגנט לטילי מכ"מ עם טווח ארוך של האויב. מבנה אחר מנצל את ההזדמנות בזמן שמטוסי CAP של האויב עסוקים בליירט אותם... |
|
חזור למעלה |
|
|
GoG טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 30, 2006 הודעות: 265
|
נשלח: 19:23 ,10 אפריל 2019, ד' כותרת הודעה: |
|
|
ViFF כתב: | מעניין אותי לבדוק את ההחזר של ה TALD מול מכ"מ של סוחי 27 או מיג 29.
במכ"מ של סוחוי 27 ומיג 29 במצב סריקה יש אינדיקציה לשח"מ של החזר וניתן להבחין בין החזר של מטוס גדול לבין זה של מטוס קטן.
אם זה מחזיר שח"מ של מטוס מעניין לדעת מה הגודל וגם שווה לבדוק יישום של זה בהתמודדות ובטקטיקות של קרבות אוויר BVR.
לדוגמא, מטוס אחד עולה לגובה ומהיר, שולח כמה TALD קדימה להוות מגנט לטילי מכ"מ עם טווח ארוך של האויב. מבנה אחר מנצל את ההזדמנות בזמן שמטוסי CAP של האויב עסוקים בליירט אותם... |
נקודה מעניינת, ננסה לבדוק אותה. |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jan 01, 2006 הודעות: 2498
|
נשלח: 20:50 ,10 אפריל 2019, ד' כותרת הודעה: |
|
|
BarTzi כתב: | xcom כתב: | יפה, אבל זה לא מפתיע עם הנ"מ של DCS, למרות שלדעתי אין לו מתחרה ברמת הסימולציה והסריפטים שאפשר להכניס, הוא דיי מפגר.
אפשר לאתגר ולקחת את זה קדימה אם מכירים כל מיני טקטיקות מציאותיות ע"י שימוש בIADS של GRIMES, זה סקריפט שנותן שליטה טובה יותר בנ"מ ובכלל אפשרות לרשת נ"מ.
https://wiki.hoggitworld.com/view/IADScript_Documentation
בהצלחה! |
זה עבד רק במתאר הספציפי הזה. לסוללה אין הגנה (אין AAA, אין IR SAM, אין סוללות שכנות שיכולות ליירט), וזה מה שמאפשר את זה.
המטרה היא כאמור ליצור מצג שווא של עוד מטרות שמגיעות לכיוון הסוללה. בסופו של דבר כשיש הרבה מטרות - צריך לבחור במי לירות/ איזה טיל ליירט. (זה הרבה יותר מרשים כשמשתמשים בעוד מטוסים, וחימוש נוסף כמו HARM או JSOW שמוטלים/ משוגרים בשילוב עם TALD). לצערנו אי אפשר לשלב את זה עם אלמנטים מתקדמים של לוחמה אלקטרונית, וגם כנראה שלא יהיה אפשר ב DCS אי פעם.
אני אנסה לשלב IADS בתרחיש אחר ולראות מה היחס של סוללות מסוימות ל TALD
עוד דבר מגניב:
בגלל שה RCS של TALD דומה לזה של מטוס, הנוכחות של AWACS במשימה מאפשרת לעקוב אחריהם (מתקבל מידע דרך ה Data Link). ככה יכולנו לדעת מתי הם מתקרבים לאזור המטרה ולשמור שאנחנו לא עוקפים אותם. |
את הכל אפשר לסמלץ עם סקריפטים יעודיים, גם לוחמה אלקטרונית מתקדמת.
|
|
חזור למעלה |
|
|
ohadbx2 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 03, 2014 הודעות: 41
|
נשלח: 5:02 ,14 אפריל 2019, א' כותרת הודעה: |
|
|
ViFF כתב: | ממש יפה ומעניין ומרענן! עד כמה שידוע לי DCS זה הסימולטור הראשון שממדל את התחום הזה של לוחמה אלקטרונית. |
לא בדיוק אותו דבר אבל זכור לי שהיה DECOY נגרר גם ב Jane's F/A-18 |
|
חזור למעלה |
|
|
falcononeone טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 23, 2006 הודעות: 2443 מיקום: אזור ב"ש
|
|
חזור למעלה |
|
|