צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
fibola טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 22, 2006 הודעות: 488
|
נשלח: 16:56 ,18 מרץ 2015, ד' כותרת הודעה: מצוקת מקום פנוי בכונן C |
|
|
היי
ברשותי כונן SSD 120GB שמוגדר אצלי ככונן C
על כונן זה מותקנים אצלי ה windows , התוכנות וה DCS משיקולי מהירות.
כיום (לאחר העדכון האחרון) אני נמצא במצב לחוץ של 8 ג'יגה פנויים בלבד על הכונן
תוכנות חדשות אני כבר מתקין בכונן אחר על מנת לא להגיע לקצה הקיבולת ואולם
DCS הינו רק במגמת עליה שלא נדבר על רכישות מודלים נוספים בעתיד.
האם למישהו יש עצה כיצד להתמודד עם הבעיה הזו ?
האם הפתרון היחידי, בהנחה ואני רוצה להשאיר את DCS על כונן SSD, רכישת כונן SSD וייעודו באופן מלא ל DCS ?
תודה
ניר |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
IAF_Amir טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 14, 2008 הודעות: 692 מיקום: רעננה
|
נשלח: 18:57 ,18 מרץ 2015, ד' כותרת הודעה: |
|
|
אתה יכול להתחיל למחוק תוכנות שב SSD ולהתקין אותם מחדש בכונן השני.
ה ssd שלי גם 120G וקבעתי לעצמי מראש לא להתקין תוכנות כבדות חוץ מ falcon, dcs |
|
חזור למעלה |
|
|
ViFF טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 23/07/2005 הודעות: 3593
|
נשלח: 12:21 ,19 מרץ 2015, ה' כותרת הודעה: |
|
|
ראשית כל תדע כי DCS שומר טראקים של כל טיסה, ובמיוחד במיג 21 כי בנוסף לטראק זה שומר גם מידע של קופסא שחורה
SARPP-12 Flight Data Recorder. פשוט תכבה את המתג הזה או לחילופין לא להדליק כאשר אתה מתחיל טיסה במצב התנעה מלאה.
תסתכל על איזור ה Documents ותיקיית Saved Games במיוחד. מדי פעם צריך לנקות שם.
כמו כן תקרא כאן לגבי העברת DCS לכונן SSD אחר:
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=126819
מעבר לזה תבדוק כל מיני טיפים לניהול תיקיות של מערכת הפעלה כמו תיקיית ה downloads וה-swap file וה-temp במיקום אחר ולא על ה-SSD. רון setup מכיר את זה יותר טוב ממני.
בהצלחה...אלון
נערך בפעם אחרונה על-ידי ViFF בתאריך 13:27 ,19 מרץ 2015, ה', נערך סך הכל פעם אחת |
|
חזור למעלה |
|
|
T_A טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 17/09/2005 הודעות: 167
|
|
חזור למעלה |
|
|
Setup בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: 27/05/2005 הודעות: 510 מיקום: נתניה
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 1:33 ,20 מרץ 2015, ו' כותרת הודעה: |
|
|
יש לך 2 חלופות(טריוואלי): פינוי ה-SSD מכל מה שהוא לא מע' הפעלה ו-DCS(סימולטורים) או כמובן לרכוש SSD ייעודי רק לסימולטורים ולהשאיר את כל השאר ב-SSD המקורי.
לדעתי האישית, אם התקציב מאפשר, עדיף לך ללכת על SSD נפרד ל-DCS וסימולטורים ונפרד למע' הפעלה+תוכנות . מהסיבה הפשוטה שככל שה-SSD מלא יותר הוא הרבה יותר איטי, וחייו מתקצרים בסדר גודל. ה-SSD חייב שטח פנוי ריק לבצע את ה"לוגיסטיקה" של ניהול הכתיבה והמחיקה בו. בד"כ מקובל להשאיר 10%-15% שטח פנוי ב-SSD (מה שנקרא Over-Provisioning). זה משמר את מהירותו ומאריך את חייו. זה נובע מאילוצים טכנולוגיים נוכחיים של Flash Memory שמחייב מחיקת המידע ממשטח הזיכרון לפני כתיבה אליו. ומכיוון שהמחיקה נעשית ביחידות גדולות יותר(Blocks) מאשר בכתיבה(Pages) אז בפעולת כתיבה הבקר מעתיק את תוכן הבלוק למיקום אחר ריק(לעיתים יותר מפעם אחת) כותב לתוכו את ה-page, מוחק את הבלוק המקורי ואז מעתיק אליו בחזרה את הבלוק שמכיל את המידע(page) שנכתב אליו, זה לא מדויק לחלוטין אלא סכמטי(כי אין באמת העתקה בחזרה, רק סימון הבלוק המחוק כחלק מהשטח הריק הפנוי לכתיבה), אני לא אכנס לכל המנגנון, אבל זה יוצר אילוצים שמחייבים באופן מובנה שטח פנוי וריק ב-SSD ובכמות לא קטנה.
ממליץ לחפש Write Amplification בגוגל או Over-provisioning או Garbage Collection וזה ייתן הסבר מקיף יותר לתופעות ולאילוצים.
כדי לא להגזים באורך התשובה-אני לא רוצה לכתוב כאן מדריך ל-SSD, אבל ראוי לציין שככל שהשטח הפנוי גדול יותר כך מנגנון ה-wear leveling אפקטיבי יותר. זהו המנגנון שדואג לחלק את שחיקת תאי הזיכרון באופן מיטבי ברחבי ה-SSD, ובכך למנוע ככל הניתן איזורי זיכרון מתים בו. לתאי הזיכרון יש מספר מחזורי כתיבה/מחיקה סופי.
זו דעתי והמלצתי, על כל פנים. אפשר להסתדר מצויין גם עם ה-120GB אבל אם לא משאירים די מקום פנוי אז זה עלול לחנוק את הדיסק מבחינת ביצועים ואורך חיים. לכאורה ב-File Explorer הכל פחות או יותר נכנס(ונשארים ג'יגה או שניים פנויים), אבל אם מבינים את מנגנון הפעולה של ה-SSD אפשר להבין עד כמה נחוץ שטח פנוי כחלק ממנגנון הפעולה שלו.
וכמו שכתבת-המגמה של כל מה שמותקן לא רק DCS הוא לגדול (יותר פיצ'רים, יותר גרפיקה, עוד תוספים, מטוסים, מפות, utilities), וגם לגבי כל ספריות ה-Temp שגדלות כל הזמן: אני מעדיף לרוקן אותן בתדירות נשלטת על ידי כדי שלא לשחוק יותר מדי את תאי הזיכרון של ה-SSD, ולא לעשות את זה כל הזמן בלית ברירה כי אני חנוק בזיכרון, ועושה ג'אגלינג בזכרון מול הודעות שגיאה.
אם אתה לא צריך כלום ב-SSD חוץ ממע' הפעלה וסימולטורים(מחשב משחק ייעודי) אז אין לך בעיה להישאר עם מה שיש לך ולרוקן את ה-SSD, אבל במחשב שאמור לכלול דברים נוספים(אופיס, פוטושופ, אוטוקד, עריכת ווידאו וכד') ראוי שגם השאר(העיקריים, לא סתם כלים ועזרים) יטענו מהר יותר, אבל זה עניין של החלטה וסדר עדיפויות.
וככלל, ה- sweet spot המקובל ל-SSD בודד הוא 256GB ולא בכדי(זה כבר מאוחר מדי לכתוב את זה , אבל לידיעה).
לגבי CCleaner שהוזכר כאן, היא תוכנה מאד שימושית אבל כדאי לא להגזים בתדירות השימוש בה, אלא בתדירות נמוכה יחסית ע"פ הצורך. כי מחיקות מרובות(גם אם מפנות מקום) שוחקות את תאי הזיכרון ומקצרות את חייהם. לתאי הזיכרון ב-SSD יש מספר מחזורי כתיבה/מחיקה מוגבל(עקרונית, מספיק למס' שנים בשימוש סביר, מקביל בקירוב לאורך חיי HDD טיפוסי) שלאחריו האמינות של אחסון המידע יורדת עד כדי אי-שימושיות תאי הזיכרון ו"מות" ה-SSD.
וזו גם הסיבה שאסור לעשות defrag ל-SSD כי כל הכתיבות מחדש של המידע באופן סדרתי שוחק מאד את התאים(ומיותר בקירוב כי הגישה לנתונים בכל מקרה ישירה). ב-SSD שווה הערך של defrag נקרא trim והוא מבצע תהליך שנקרא garbage collection שמטייב את פריסת המידע ב- SSD ומשחרר לכתיבה אזורים מחוקים. מע' הפעלה מודרניות כדוגמת Win7 וצפונה מבצעות trim באופן אוטומטי, בד"כ ל-SSD מיצרן רציני כדוגמת אינטל סמסונג וכד' קיים כלי ניהול ה-SSD שמאפשר לבצע trim באופן יזום. מולי
נערך בפעם אחרונה על-ידי Muli בתאריך 11:22 ,20 מרץ 2015, ו', נערך סך הכל פעם אחת |
|
חזור למעלה |
|
|
fibola טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 22, 2006 הודעות: 488
|
נשלח: 10:09 ,20 מרץ 2015, ו' כותרת הודעה: |
|
|
המון תודה על המידע המועיל.
בהחלט עזר לי.
התחלתי במלאכת העברת תוכנות מכונן ה SSD וגם יצרתי לכרום לינק לכונן אחר לקבצים הזמניים .
תוכנת ה TREE SIZE גילתה לי שה ITUNES תופס לי מעל 10 ג'יגה בכונן C , כנראה הגיבויים של הפלפון ושל האייפד
ואני מחפש עכשיו מדריך איך אני מעביר את זה משם.
תודה לכולכם על העזרה. |
|
חזור למעלה |
|
|
Setup בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: 27/05/2005 הודעות: 510 מיקום: נתניה
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|