צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
נשלח: 18:07 ,18 יולי 2014, ו' כותרת הודעה: DED מבוסס ארדוינו (עם עוד הפתעות) |
|
|
ניר, הבטחתי ולכן אקיים
לכל אחד מאיתנו "השרוטים" יש את השלב שהוא אומר "הגיע הזמן לעשות משהו טיפשי".
הרגע שלי הגיע לפני כשנהשדיברתי במקרה עם ACEF על התקדמות הקוקפיט שלו. (ראו שירשור בדביקים). אחת הנקודות שהוא העלה היה האלקטרוניקה בתא, מתגים ובוררים זה קל, הבעיה האמיתית היא השעונים והתצוגות, יש כמה פיתרונות שמסתובבים בקהילת בוני הקוקפיטים (להלן "החולים בראש") אבל רובם יקרים - ואף יקרים מאוד. לצורך העניין תצוגת DED עולה כ-350 יורו.
הפיתרונות הטכנולוגיים והמעבדים המשובצים הפכו לנגישים וזולים (יחסית) ולכן ניגשתי לפרוייקט הזה עם מעט חששות (כי אין לי ניסיון באלקטרוניקה, ויכולת התיכנות שלי מגבלתית). הניסוי הראשון לפני שנה+ היה פשוט, רק לראות איך מושכים נתונים מפאלקון ומעבירים לארדווינו.
התוצאה היתה מסך צריכת דלק בסיסי וסרוו שזז עם הסל"ד. (לצערי אין לי תיעוד מסודר של השלב הזה). לאחר ההצלחה הבסיסית הזו, זנחתי את הפרוייקט עקב אילוצי החיים.
לפני כחודשיים, שוב גלשנו לדיבורי קוקפיט, הפעם גם בגלל שאני התחלתי לחשוב על אחד לעצמי (על זה ארחיב במקום ובזמן אחר ) והחלטנו להתחיל לגלגל את הפרוייקט שוב, בידיעה שהפעם "זה סופי" ומראש בונים שניים
הנקודה הראשונה שצריך לחשוב עליה, הוא הפלטפורמה, ארדוינו, פלטפורמת האלקטרוניקה הנפוצה והבסיסית מוגבל מאוד בכוח החישוב,מעבד ה16MHZוהוא מוגבל מאוד בזיכרון (2-2.5K כתלות בדכם)
התחלתי שוב במשחקים, כאשר אני יודע שאני מראש לא יכול להניע את כל הפיט, אז בחרתי להתמקד בDED. את הסבב הזה התחלתי עם מסכים פשוטים שהזמנתי בסיבוב הראשון. כאשר ברור לי שאני לומד את הפלטפורמה יותר לעומק ומתרכז במעבר המכשולים העיקריים.
המכשולים הם:
1. פרוטוקול העברת מידע אמין ומהיר בין המחשב לארדווינו
2. כמות זיכרון מוגבלת
3. מספר פינים שליטה לחומרה מוגבל
בסוף יוני, כבר התגברתי על רוב הבעיות בקוד והגעתי למצב עבודה ראשוני
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SYGzJPRvPE0[/youtube]
בשלב הזה עצרתי לחשוב מה הלאה.
קודם כל היה לי ברור שאני צריך לייצר פונט עבור הDED עצמו, ע"מ לפתור את בעיות ההדגשה ולעזור עד כמה שניתן לביצועים. מתוך פאלקון ובצמוד לפונטים המקוריים בניתי פונט למסכים.
ניתן לצפות בפונט ולהורידו בלינק המצב:
http://fontstruct.com/fontstructions/show/1014500
והתחלתי לתור ברשת אחרי מסכים דומים כמה שאפשר לDED.
בשבל זה גם התחוור לי, שאני במצב טוב מאוד בהיבט הזיכרון ושיש לי "ספיירים", אז התחלתי לחשוב מה עוד אפשר להוסיף בעלות עיבוד קטנה.
הדבר הראשון שעלה הוא שעון צריכת הדלק, הוא קרוב פיזית לDED, וכמות הנתונים הדרושה עבורו קטנה מאוד.
במהלך הניסויים ביצעתי שינוי בקוד שממנו התברר לי שיש לי מקום לעוד תצוגה - באופן טבעי PFL נבחר, ולו בגלל שהוא זהה לDED במימדיו ובמבנהו.
ואז הבנתי שיש לי עוד קצת מקום, ולפרוייקט התווספו "הרמזורים" (אינדקסרים בצידי התע"ל) וככה"נ גם השוקולדה (עדיין בבחינה).
אחרי כמה שבועות המתנה, התחילו להגיע הרכיבים, ושלשום הגיעו סופסוף המסכים שמיועדים לDED/PFL והמסך עבור הFF.
אחרי כמה שעות של כאבי ראש, הצלחתי להפעיל את הFF, הDED לקח עוד יום וחצי, אבל היום בבוקר הגעתי למצב שבסרטון הזה
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ASe59UmDSTg[/youtube]
עכשיו מתחיל שלב הPERFORMANCE TUNING, שבסופו אדע האם המעבד של הארדווינו שברשותי מספיק חזק לכל מה שהעמסתי עליו, או שאני צריך להתחיל לקצץ קצת מהעומס.
לסיכום:
1. הפרוייקט יהיו כולו קוד פתוח, כאשר ארגיש נוח עם המצב של הפרוייקט כל הקוד ישוחרר, כולל קישורים לכל הרכיבים שבהם השתמשתי (ואם יש, תחליפים עבורם), וסכמות עבור כל המעגלים האלקטרוניים שיבנו לפרוייקט.
2. הפרוייקט לגמרי אפשרי אך הוא מהווה שלב ראשון בלבד ופיתרון ביניים מהיר ויחסית זול
3. יש לי כבר כיוון לשלב הבא, שיכלול בקרים מהירים וחזקים בהרבה מארדווינו אך עם עקומת למידה כזו שעדיך לצבור ניסיון על הדברים הקטנים יותר (קרי ארדווינו).
4. אני רשמית חבר במועדן הדפוקים בראש.
עד כאן לפעם הזו, זה קצת חפירתי
אני כנראה ארים בלוג הולם לפרוייקט מתישהו בהמשך, את הלינק אליו אפרסם פה.
עלויות מדוייקות אין לי עדיין, אבל אני מעריך את עלות החומרים בפרוייקט (ללא כלי עבודה דרושים) בכ-150$ (כמובן שיכול להיות יותר או פחות קצת.
לצערי אני לא יכול לתת תשובות על כל השאלות בשלב זה שכן עדיין מדובר בשלבים ראשונים. אך כאמור, הקוד ישוחרר ברגע שאסיים לייצב אותו ותוכלו לעבור עליו ואז לשאול שאלות אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
schredder טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 27/09/2005 הודעות: 1316 מיקום: דרום
|
|
חזור למעלה |
|
|
acef תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Jan 24, 2007 הודעות: 378
|
|
חזור למעלה |
|
|
falcononeone טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 23, 2006 הודעות: 2443 מיקום: אזור ב"ש
|
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
IAF_Alon טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 20, 2012 הודעות: 298 מיקום: תל אביב
|
נשלח: 11:44 ,10 ספטמבר 2014, ד' כותרת הודעה: |
|
|
אוריבה
צר לי על כל המאמץ שהשקעת לחינם כאשר יש פתרון יותר פשוט וזול:
1. קונים מסך 15" משומש 100 ש"ח
2. מחברים אותו ליציאה נוספת של כרטיס מסך (היום יש מספיק, 4)
3. מוצאיים את כל המסכים דרך התוכנה של BMS , זה מאוד פשוט וזהוא...
מי שרוצה להנות קונה עוד 2 מסכים זהים למסך המרכזי כדי לעשות SURROUND דרך כרטיס המסך - גם מאוד פשוט וזהו
השלב הבא אני אבנה כמה פנלים חיצוניים עבור כפתורים בתא הטייס בשילוב עם בקר
POKEYS 54U שזה גם לא מסובך
|
|
חזור למעלה |
|
|
i_hawk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 02/06/2005 הודעות: 2532 מיקום: ב"ש
|
נשלח: 20:12 ,10 ספטמבר 2014, ד' כותרת הודעה: |
|
|
Alon לבנות DED פיזי זה רמה אחת מעל השימוש במסך שני כדי לייצא אליו תצוגות, לאורי יש שלד של קוקפיט שאפשר לדחוף אליו מסכים ועוד אינסטרומנטים וכל שיפור כזה מביא את החוויה עוד צעד קדימה. המטרה הסופית (של כולנו, הלוואי ) בגדול זה משהו כזה:
http://www.viperpits.org/smf/index.php?PHPSESSID=c01bc74c6d3401b716242ecbe54148e5&topic=4184.msg126373#msg126373
Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200 |
|
חזור למעלה |
|
|
Ice טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 25, 2012 הודעות: 269
|
|
חזור למעלה |
|
|
acef תורם/ת באתר
|
|
חזור למעלה |
|
|
ofir1016 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 04, 2011 הודעות: 304
|
נשלח: 8:56 ,11 ספטמבר 2014, ה' כותרת הודעה: |
|
|
מאוד דומה לסימולטור בבסיס... שביבי הצטלם בו לפני שבועיים , לא?
הלוואי והיה לכולנו זמן כסף ובית ריק בשביל ה"שטויות" האלה |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
חזור למעלה |
|
|
acef תורם/ת באתר
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|