צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
tStOrM טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 06, 2006 הודעות: 264
|
נשלח: 11:12 ,10 אוגוסט 2006, ה' כותרת הודעה: IDF תיק מבצע ל17 באוגוסט (לא גמור) דעות בבקשה |
|
|
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
RoN-212 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 14/10/2005 הודעות: 2879
|
|
חזור למעלה |
|
|
Twister מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: 01/09/2005 הודעות: 1958
|
|
חזור למעלה |
|
|
Hedgehog בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: May 14, 2006 הודעות: 1809 מיקום: מודיעין
|
נשלח: 15:48 ,10 אוגוסט 2006, ה' כותרת הודעה: |
|
|
בוא'נה, זה ענק. איזה יופי של הכנה. בדיוק כמו שאני אוהב
למי זה מיועד?
הערות:
* הקשר מול המגדל נראה לי קצת Over Kill - מול מי בדיוק מדברים? הרי אין באמת בן-אדם שיעשה את תפקיד הפקח. הרעיון טוב, אבל בעיקר לזמן ההמראה הראשונית כדי למנוע בלבולים וקשקשת. לא נראה לי שתהיה בעייה אמיתית בנחיתה כי לא כולם חוזרים באותו זמן מכמה מקומות שונים.
* לא ברור השימוש בתוויות איזמל, תמוז ושירה. אלו מילים מקובלות בשימוש בחה"א? למה הם משמשות? מה הם כיווני הראשי-חצים?
* ובנוסף - יש את הבסיס, יש את המטרה (אני מניח שזה מה שרואים בתמונות הש"ל), חסר רק התוואי בינהם. מה המסלול ובאיזה גובה? |
|
חזור למעלה |
|
|
tStOrM טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 06, 2006 הודעות: 264
|
נשלח: 17:20 ,10 אוגוסט 2006, ה' כותרת הודעה: |
|
|
המשימה\ אימון יתמקד בנוהלי קשר מגדל בעיקר אבל ישלב אלמנטים נוספים כמו ניווט- טיסת מבנה מפציצים- איתור מטרה- הפצצה
נוהל הקשר כפי שהבאתי משקף נוהל קשר ותהליכים מול איש צוות (אני) אשר ישמש פקח במגדל ברגיעה בניגוד לנוהל קשר ותהליכים בהזנקה. במשימה יהיו מטוסים נוספים בבסיס וסביבתו ובאימון הספציפי הזה מטוסים יונחו לגשת מנקודות שונות לכן יש מספר נקודות כניסה למרחב הבסיס
אכן השימוש בתוויות איזמל, תמוז ושירה מקובלות בשימוש בחה"א ולכן נעשה השימוש בהם, אלו משמשים כנקודות כניסה ויציאה ממרחב האווירי ופיקוח המגדל. הראשי-חצים? אם הכוונה למשולשים השחורים מעל נקודות הדיווח אז זה הסימון המקובל לנקודת דיווח חובה.
נכון מפת הפ"מ חסרה עדיין ובה יציין זמן,נ"צים, כיוון וגובהה |
|
חזור למעלה |
|
|
|
נשלח: 18:04 ,10 אוגוסט 2006, ה' כותרת הודעה: |
|
|
וואלה, עכשיו ברור ושוב אני חוזר - מדהים. כל הכבוד על ההשקעה.
אז זה לאנשי IDF או לכלל אנשי ה VPN ?
יש תאריך לזה ?
הצעה: אם אתה הולך להיות הפקח, הייתי ממליץ לך להוסיף מצלמה סטאטית אחת מעל המסלולים. זה יתן לך נק' מבט של "מגדל", ולא תצטרך להסתובב מעל הבסיס במטוס. אתה רק חייב להיות הראשון שעושה Fly. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
נשלח: 13:51 ,11 אוגוסט 2006, ו' כותרת הודעה: |
|
|
אבל מה הוא יראה בלי לעשות Fly ?
הראשון הכוונה שהוא יוצא לפני כולם למסלול ומתחיל לכוון כבר מהטייס הראשון שעולה |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
חזור למעלה |
|
|
IAF_Phantom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Mar 13, 2006 הודעות: 2662 מיקום: בית ספר לטיסה
|
נשלח: 11:05 ,13 אוגוסט 2006, א' כותרת הודעה: |
|
|
tStOrM כתב: | המשימה\ אימון יתמקד בנוהלי קשר מגדל בעיקר אבל ישלב אלמנטים נוספים כמו ניווט- טיסת מבנה מפציצים- איתור מטרה- הפצצה
נוהל הקשר כפי שהבאתי משקף נוהל קשר ותהליכים מול איש צוות (אני) אשר ישמש פקח במגדל ברגיעה בניגוד לנוהל קשר ותהליכים בהזנקה. במשימה יהיו מטוסים נוספים בבסיס וסביבתו ובאימון הספציפי הזה מטוסים יונחו לגשת מנקודות שונות לכן יש מספר נקודות כניסה למרחב הבסיס
אכן השימוש בתוויות איזמל, תמוז ושירה מקובלות בשימוש בחה"א ולכן נעשה השימוש בהם, אלו משמשים כנקודות כניסה ויציאה ממרחב האווירי ופיקוח המגדל. הראשי-חצים? אם הכוונה למשולשים השחורים מעל נקודות הדיווח אז זה הסימון המקובל לנקודת דיווח חובה.
נכון מפת הפ"מ חסרה עדיין ובה יציין זמן,נ"צים, כיוון וגובהה |
מגדל - הייתי ממליץ להכין ערוץ ב-TS עבור נחיתות והמראות - ככה זה לא יפריע במהלך הקרב לרשת הקשר. הפקח יהיה שימושי רק בזמן המראה ראשונית של כל הטייסת , וגם עם יהיה לכולם את המפה של הבסיס הרבה יותר קל לקבוע נקודת התכנסות מראש. לא חושב שצריך בפקח בזמן קרב , מי שמגיע לנחיתה יעבור לערוץ הקשר של הבסיס (אפשר למפות כפתורים לעשות את זה מבלי לצאת) ויודיע להוא נכנס לנחיתה. אם יש משהו בקשר הוא יענה ויודיע על מיקומו או יעזור בכיוונים
חסרים הרבה מידע על המטרה ( כיוונים גישה לתקיפה ויציאה מאיזור המטרה, נ"מ אפשרי ומיקומו ) איזורי כינוס לפני תקיפה איזור חיפוי של מיירטים ועוד watch your six, i'm behind you |
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
נשלח: 19:15 ,13 אוגוסט 2006, א' כותרת הודעה: |
|
|
נראה טוב אבל כפי שמיכה אמר ישנם פרטים לא מובנים
זה אימון רק של הטייסת שלכם?