הצטרף בתאריך: 11/03/2007 הודעות: 395 מיקום: חפשו ותגידו לי
נשלח: 17:15 ,31 05 2014, שבת כותרת הודעה: בעיה מעניינת
ההורים שלי טסו היום בטיסה מאילת בשעה 14:30 בצהריים מאילת מספר טיסה 1812 של ארקיע.
הבעיה היא שאחרי שנחתו בנתב"ג המזוודות לא הגיעו, כשפנו לנציגים אמרו להם שהמזוודות יגיעו בעוד כשעה בטיסה הבאה.
אחרי שקיבלו את המזוודות אבא שלי בתור עובד תעשייה אווירית שעוסק בתחום התעופה מזה 35 שנה הלך עם חברים שלו לעבודה וניסו לברר למה זה קרה.
הנציג שלהם אמר להם כך.,
מכיוון שהיה 43 מעלות חום באילת אז הם פחדו שהחום של המנועים לא יצליח להחזיק את המטוס לכן נאלצנו להוציא 25 מזוודות והעלות אותם בטיסה הבאה.
המטוס שהם טסו הוא האמברייאר 195 ואבא שלי אמר גם שהמטוס היה חצי מלא.
עכשיו אני שואל אתכם בתור אוהבי תעופה, נראה לי שטיפה מרחו את ההורים שלי.
מה אתם חושבים?
זאת בעיה ידוע שחום גבוה פוגע משמעותית בביצועי המטוס - צריך גם להסתכל על מסלול ההמראה וכד'.
כך שההסבר הוא מאוד הגיוני. לגבי מצב הטיסה חצ מלאה - לא יודע להגיד - צריך לבדוק את המקרה לגופו אבל ההסבר נראה סביר ביותר. בסופו של דבר בתעופה - אם יש ספק אז אין ספק
הסבר לזה די פשוט ואני אסביר בקווים כללים כדי שתדע לפעם הבאה.
אתה הרי יודע שהמטוס טס בשמיים וכל העניין של עילוי קשור באוויר שזורם על הכנפיים. אם נעשה "זום" על קצת אוויר - הוא מורכב מכל מיני חלקיקים קטנים. ככל שהטמפ' בסביבה יותר גבוהה החלקיקים נוטים לנוע יותר וכתוצאה מכך להתרחק אחד מהשני. בגלל שהחלקיקים מתרחקים כשהמטוס טס , בכל רגע עוברים על הכנף פחות חלקיקים ומקבלים פחות עילוי. כלומר , ביום חם הכנף של המטוס פחות אפקטיבית ולכן המטוס יצטרך מסלול ארוך יותר או לטוס עם פחות משקל.
מקרה זה זהה גם להמראה משדה גבוה. אתה בטח יודע שכשעולים בגובה האוויר נעשה "דליל" יותר. זהו למעשה אותו האפקט - פחות חלקיקים -> כנף פחות יעילה. השדה המסוכן ביותר בעולם בהקשר הזה הוא ב"לה פאז" הנמצא בגובה 13,325 רגל שהם בערך 4000m.
ולסיכום תעשה ניסיון - קח איזה פיפר ב Flight Simulator ונסה להמריא מבן גוריון (מסלול ארוך). פעם עם טמפ' בחוץ של 17 מעלות (מוגדר יום סטנדרטי בספרות מקצועית) ופעם של 43 מעלות ותראה כמה זמן לוקח למטוס להאיץ למהירות ההמראה.
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה