צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
SimManiac טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 27, 2007 הודעות: 48
|
נשלח: 20:09 ,14 ספטמבר 2013, שבת כותרת הודעה: |
|
|
באופן עקרוני מוצרי CH מתוכנתים ע"י תוכנת Control Manager של חברת CH אשר באה בדיסק או ניתנת להורדה מאתר החברה או מאתר קהילת משתמשי מוצרי החברה:
www.ch-hangar.com
האתר הזה ניתן למצאו פרופילים עבור מוצרי החברה.
באמצעות התוכנה אפשר לתכתנ את הבקרים בתור צירים כלומר סטיק מצערת ופדלים וכן את הכפתורים השונים על הבקרים לפונקציות שונות כגון הורדת/העלאת מדפים, גלגלים וכל פונקציה אחרת של המשחק.
למיטב ידיעתי תכנות שלא באמצעות Control Manager תאפשר באמצעות תוכנה שמקנפגת בקרי שליטה להגדיר אותם רק כצירי Direct X גנריים גלומר צירי בקר כללי של חלונות וכן הכפתורים ניתנים להכגרה אם בכלל רק ככפתורים כלליים של חלונות וכך מאבדים את הפונקצונלית המלאה שניתן להשיג באמצעות Control Manager.
מקווה שזה עושה לך סדר בדברים. |
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
|
חזור למעלה |
|
|
schredder טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 27/09/2005 הודעות: 1316 מיקום: דרום
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
|
|
חזור למעלה |
|
|
laviyo טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 23/07/2005 הודעות: 457
|
נשלח: 20:42 ,15 ספטמבר 2013, א' כותרת הודעה: |
|
|
הי,
אני משתמש במערכת מלאה של CH - ג'ויסטיק, מצערת, ודוושות, הכול מוגדר בתוך הסימולטורים עצמם IL-2 ו- DCS, והעסק עובד לא רע, ללא שימוש כלל בתוכנה ייעודית.
האם אני מפספס משהו?
יואל |
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
|
|
חזור למעלה |
|
|
Cheetah טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 20, 2008 הודעות: 750 מיקום: חיפה
|
נשלח: 21:50 ,27 ספטמבר 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
גם אצלי יש סט CH HOTAS מלא ואני עובד עם 3 מודים שונים עבור הטסה של פלקון, בכל מעבר של מוד אני מקבל פונקציות שונות לאותם כפתורים (AA AG NAV)
כמו כן, בניתי גם פרופילים לIL2 והורדתי אחד לDCS A10C. אני מאוד אוהב את הפונקציונאליות של הסט הזה. |
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
נשלח: 23:32 ,27 ספטמבר 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
laviyo כתב: | הי,
אני משתמש במערכת מלאה של CH - ג'ויסטיק, מצערת, ודוושות, הכול מוגדר בתוך הסימולטורים עצמם IL-2 ו- DCS, והעסק עובד לא רע, ללא שימוש כלל בתוכנה ייעודית.
האם אני מפספס משהו?
יואל | כן.
אתה מפספס בארבעה מימדים:
א. Modes: כפי שנאמר כאן, בראש הסטיק-צד ימין יש כפתור שהייעוד שלו הוא שינוי מודים של הפרופיל(בדומה למה שקיים ב-Saitek X52(כפתור clutch) ובמקלדות וגיימפדים של לוג'יטק), קיימים 3 מודים[אדום,צהוב,ירוק], לכל מוד ניתן לתכנת סט מלא של כל הכפתורים והצירים, סט שונה של פונקציונאליות לכפתורים, כמו שיישם Cheetah בהתאם למוד ה-HUD והמכ"ם בפלקון. אפשר ליישם את המודים גם באופנים שונים ויצירתיים אחרים בהתאם לצורך ולסימולטור.
ב. Shifted: גם הוזכר, כאמור ניתן להכפיל את כל פונקציות המקשים ע"י בניית סט Shifted שבו ע"י לחיצה במקביל של shift נקבל סט מלא נוסף של פונקציונאליות כפתורים(לא חייב להיות Shift במקלדת, יכול גם כפתור שמתוכנת ל-Shift).
אגב, המשמעות של סעיף ב' היא למעשה שקיימים 6 מודים שונים של סט כפתורים. (זה לא רע שפתאום יש פי 6 כפתורים בקצות האצבעות, במקום ללכת למקלדת.
ג. Scripts: לטעמי, הכי משמעותי: אתה מאבד את יכולת הסקריפט שמאפשרת יישומים מתקדמים של הכפתורים והצירים, למשל הדמיה של שתי דרגות לחיצה בהדק(כמו שקיים בסטיק F-16), או שינוי פונקציונאליות כפתורים וצירים כתלות בלחיצה על צירוף כפתורים או מיקום צירים (בבת אחת או ברצף או כל שילוב רצוי), או הגדרת בלמים דיפרנציאליים בדוושות לסימולטורים שאין בהם ציר לבלמי הדוושות(F4AF) וכו'. אפשר לבנות מעין Autorudder שמשתלב(toggle) בלחיצת כפתור למשל NWS שבהסטת סטיק ייתן גם הגה כיוון לאותו כיוון בנוסף למאזנות(למשל להסעה, למי שאין לו דוושות), או יישום פונקציונאליות שונה לכפתור בלחיצה קצרה או בלחיצה ממושכת. ועוד ועוד ועוד... ועוד ועוד ועוד-יותר..
ד. Profiles: איבדת את היכולת להוריד פרופילים שמישהו אחר כבר בנה למשחק(אולי משופר יותר ממהגדרות שלך), או לתרום את שלך. איבדת את חוכמת ההמונים.
בקיצור העלות של שימוש ב-CCM היא קטנה יחסית(זמן לימוד, התעסקות עם הכנת/הורדת פרופיל וכד') אבל התועלת רבה מאד ומשתלמת בעליל. אפשרויות ההרחבה של הפונקציונאליות הן כמעט אין סופיות(עצומות).
בהגדרה ישירה במשחק, בעצם, הפשטת מה-HOTAS את כל התחכום שלו. וה-HOTAS של CH מאד מתוחכם
חבל לפספס את הכל טוב הזה.
נ.ב
קיימת עוד עלות מסויימת לשימוש ב-CCM: רכיב שלה יושב קבוע בזיכרון בזמן השימוש בפרופיל(זה סוג של Driver)-יש כאן צריכה נוספת של זיכרון.
לדעתי היום זה די שולי. בעבר בתקופת ה-1GB וה-2GB היה לזה יותר משמעות. מולי
|
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
|
|
חזור למעלה |
|