צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
KfirC2 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 12, 2009 הודעות: 962
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jan 01, 2006 הודעות: 2498
|
נשלח: 16:41 ,8 אוגוסט 2013, ה' כותרת הודעה: |
|
|
אני מכיר שני מודים שראיתי, ע"פ מה שקראתי הם מצוינים -
1. מוד של הקפיץ כמו שרשמת -
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TewzmOoysDw[/youtube]
הבעיה עם המוד הזה הוא שטווח הפעולה של הסטיק קטן וקשה להגיע לקצה התנועה.
2. מוד של המגנטים -
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RfJNiHmEszk[/youtube]
עדיין לא יישמתי אותו אבל לפי מה שהבנתי הוא עוזר מאוד עם הדיוק של התנועה.
אני לא חושב שהחוזק נותן שליטה יותר טובה במטוס, אני טסתי כל השנים עם SW2 שהוא יחסית רך והשליטה במטוס הייתה יותר טובה מהשליטה שיש לי עכשיו עם הX52, הסיבה היא שהSW2 יותר מדוייק והשינויים הקטנים שניתן לבצע הם יותר נוחים.
לדעתי אם תיישם את המוד של המגנטים, תקבל שליטה טובה יותר, אני עדיין לא יישמתי אבל זה נראה מבטיח מאוד. |
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
|
חזור למעלה |
|
|
Or מדריך בית ספר לטיסה DCS
הצטרף בתאריך: 15/11/2006 הודעות: 2674 מיקום: מודיעין
|
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
נשלח: 2:33 ,9 אוגוסט 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
RF כתב: | Muli כתב: | אני מסכים עם מור לגבי ההבחנה בין רכות מול דיוק(רגישות) הסטיק.
אני טסתי חלק גדול מה"קריירה" שלי עם סטיק CH Fighterstick שהוא(לטעמי) רך יותר אפילו מ-X52 אבל מאד(מאד, מאד) מדוייק, והשליטה במטוס סופר מדוייקת. אפשר להשיג שליטה אבסולוטית עם שתי אצבעות על הסטיק (אני הטסתי בזמנו דאונים עם שתי אצבעות, ככה מרגישים את המטוס וזה גם הכי מדוייק. אין צורך לחנוק את הסטיק)
יש כמה חבר'ה שטסים אווירובטיקה במבנה (צוות אירובטי) שהחליפו את הקפיץ של ה-Thrustmaster Hedgehog (שהוא חלומם של חובבי הסטיק הקשיח) בקפיץ רך יותר ע"מ לאפשר את העדינות והדיוק בטיסת מבנה הדוק.
כך שסטיק קשיח הוא לא בהכרח האידאל. הרבה יותר חשובה רגישות הסטיק ומינימים dead-zone (תצמיד את המגנטים קרוב לסטיק, כמו שמדגים מוד המגנטים).
החלפת הקפיץ של הסטיק בקפיץ בעל מידות דומות אבל קשיח יותר(תייל עבה יותר, או עם מספר גדול יותר של עיגולים) תתן לך ככל הנראה את אפקט הקשיחות שאתה מחפש זה רעיון טוב ובהחלט ישים.
ואגב אם אתה מכיר חנות/מפעל קפיצים שיודע לעשות קפיץ לפי מידה אני אשמח גם כן לדעת עליו, כי אני שוקל לרכך את ה-TM Hedgehog שלי. |
לא חסרים יצרני קפיצים מקצועיים בארץ. הנה לדוגמה
http://www.spring-north.co.il/
אני רק חושב שהם לא יבחרו להתעסק עם דברים כאלו כי זה לא שווה להם את ההתעסקות. לכן הייתי דווקא הולך לכל מיני חנויות טכניות קטנות שלא אכפת להן לפשפש או לרחוב עם סדנאות. אולי שם יוכלו לעזור. |
הרעיון הוא לקחת את הקפיץ של ה-TM HD ולבקש אותו בדיוק אלא עם תיל בקוטר קטן יותר. זה לא משהו שסדנאות/חנויות אמורות למצוא בג'נקיה שלהם. זה אמור להיות ייצור custom.
אני יודע שיש לא מעט יצרני קפיצים בארץ, אני מכיר את גוגל. לכן כתבתי שאשמח לדעת על חנות/יצרן קפיצים שמוכן לייצר קפיץ לפי מידה (למקרה שחיים מתכוון להחליף קפיץ ויודע ספציפית ממי אפשר להשיג קפיץ חליפי). בכ"מ אני אבדוק מול קפיץ הצפון אם הם מוכנים לייצר קפיץ בודד לפי מידה, ואם אין צורך למשכן את הבית לצורך כך.
תודה על המידע. הם אפילו לא רחוקים ממני יותר מדי. מולי
|
|
חזור למעלה |
|
|
KfirC2 טיסות סדירות
|
נשלח: 9:02 ,9 אוגוסט 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
Or כתב: | אני חושב שמה שאתה לא רגיל אליו זה ההבדל בטווח התנועה, ביחס תנועה, בין הסטיקים..ולא רק מידת קשיחות הקפיץ.
כלומר, אם הסטיק הקודם היה מגיע לגבול אחרי 4 ס"מ ימינה, היום יש לך באיקס52 עוד 2 ס"מ אחרי ה4 ס"מ נניח של תנועה...אולי אם נקביל את להגה של מכונית, זה יהיה דומה להגה של מכונית ישנה, שצריך לסובב את ההגה מלא מלא פעמים לעומת הגה כוח מודרני שדורש מאט סיבוב בשביל להגיע לאותה תוצאה בגלגלים..וזה עינין של להתרגל. |
א. ראשית תודה על ההתייחסות הרצינית והמלומדת של כולם.
ב. אכן אור אתה צודק בראש דבריך ביחס ל'טווח התנועה' אך אני חש שהדבר הזה מקורו בקפיץ ומה שביקשתי לברר האם יש הבט נוסף, טכני.
התחושות הן ממשיות, בלוג'יטק תנועה קטנה על ציר הגלגול (למשל) והתחושה הייתה שאני מגיע באופן מיידי לנק' אותה ביקשתי בדיוק הפוך מאשר בסאייטק תנועה על ציר הגלגול מחייבת "פעמיים" אותה תנועה כדי להגיע לשם, כביכול הלוג'יטק מגיב מייד וההסאייטק "לוקח את הזמן".
זה מתרגם במהלך קרב למשל, לכך שאני 'חש' שהיריב שלי מגיע לפני לכל אותם מקומות שאני מעוניין להגיע לפניו, (די דומה בתחרות ריצה למי שרץ במעגל פנימי לעומת מי שרץ מעגל חיצוני )
ג. ביחס לקפיצים לא חשבתי לבקש ייצור מיוחד ראיתי ברשת שקיימות חנויות כאלו, לגשת עם הקפיץ של הלוגיטק ולבקש למצוא כמותו יותר/פחות ארוך . " לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
KfirC2 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|