צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
KfirC2 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 12, 2009 הודעות: 962
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Cheetah טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 20, 2008 הודעות: 750 מיקום: חיפה
|
נשלח: 12:31 ,8 יולי 2013, ב' כותרת הודעה: |
|
|
KfirC2, גם אתה צילמת?? למה לא אמרת לי?? |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jan 01, 2006 הודעות: 2498
|
נשלח: 13:48 ,8 יולי 2013, ב' כותרת הודעה: |
|
|
חבל על הלייבלים... קשה באימונים קל בקרב לא תקף כאן |
|
חזור למעלה |
|
|
ViFF טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 23/07/2005 הודעות: 3593
|
נשלח: 16:15 ,8 יולי 2013, ב' כותרת הודעה: |
|
|
xcom כתב: | חבל על הלייבלים... קשה באימונים קל בקרב לא תקף כאן |
זה לטובת התצוגת תכלית. כמובן שבשלב יותר מתקדם הלייבלים יורדים.
חשוב מאד לא להתרגל להתייחס אל הלייבלים כדי לאתר ולזהות את האויב.
אלון |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
|
נשלח: 18:20 ,8 יולי 2013, ב' כותרת הודעה: |
|
|
הבעיה היא כשאתם מתחקרים, אתם לא מביאים בחשבון את כל הבעיות שיהיו בקרב, ברגע שיש לייבלים אתם מתעלמים לחלוטין מבעיות הזיהוי שיהיו ולכן התחקור לא מלא, אפילו שמדובר בתצוגת תכלית.
כל עוד יש תחקור אח"כ, כדאי לעבוד ללא לייבלים כדי שהתחקור יהיה תקף.
אפשר לראות את שאר הקרבות שהעלה שימי, רואים שכל הקרבות נעשו עם לייבלים כך שכל התחקורים מוגבלים מאוד, ההסתמכות על הלייבלים ניקרת בקרב ולכן התחקור לא מבצע את הסקת המסקנות הנכונה.
לדעתי, אם באמת רוצים לדמות את המצבים שאתם הולכים להיפגש עימם והמטרה היא להסיק את המסקנות הנכונות כדי להכין את כולם למצבים האלו, כדאי כבר בשלבים המוקדמים ביותר לעבוד ללא לייבלים. |
|
חזור למעלה |
|
|
Cheetah טיסות סדירות
|
נשלח: 18:43 ,8 יולי 2013, ב' כותרת הודעה: |
|
|
יש בזה משהו.. אבל לפחות בשביל הפעם הראשונה, אני דווקא מסכים לגבי הלייבלים ורק ע"מ ללמוד את הטכניקה הדרושה בקרב זוג מול יחיד. למטרות האימון עצמו, אין ספק שיש לבטל את הלייבלים כי אותה בעיה של זיהוי מטרות קיימת גם בקמפיין ואני יודע שלי למשל מאוד הפריע שאני לא בטוח את מי אני תוקף או אם המטוסים שאני מזהה הם ידידותיים או לא. |
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 23:00 ,8 יולי 2013, ב' כותרת הודעה: |
|
|
קטונתי, ההדיוט, מלהעיר, אבל מהערות של חיים אני מבין שעוד לפני השכבה של זיהוי עמית/טורף יש לקחים בשכבה הבסיסית יותר של תקשורת בין בני הזוג ברמת ההכוונה, דיווחי סטטוס וכוונות אישיות, דיווחי הערכת מצב ומהלכי אוייב ובניית Situation awareness הדדי
עבודה עם לייבלים מנטרלת את השכבה הבאה של זיהוי עמית/טורף ע"י דיווחי הדדי של מיקום במרחב ובקרב. וזה מאפשר להתמקד בשלב האימון הראשוני בשכבה הראשונה של עבודה בזוג.
אז נראה לי שהורדת הלייבלים היא השלב הבא, אחרי בניית המיומנות בשכבה הראשונה.
חוץ מזה שנראה שזה מאד עוזר בתחקור בשלב הזה. |
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
|
חזור למעלה |
|
|
KfirC2 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 12, 2009 הודעות: 962
|
נשלח: 7:34 ,9 יולי 2013, ג' כותרת הודעה: |
|
|
Muli כתב: | קטונתי, ההדיוט, מלהעיר, אבל מהערות של חיים אני מבין שעוד לפני השכבה של זיהוי עמית/טורף יש לקחים בשכבה הבסיסית יותר של תקשורת בין בני הזוג ברמת ההכוונה, דיווחי סטטוס וכוונות אישיות, דיווחי הערכת מצב ומהלכי אוייב ובניית Situation awareness הדדי
עבודה עם לייבלים מנטרלת את השכבה הבאה של זיהוי עמית/טורף ע"י דיווחי הדדי של מיקום במרחב ובקרב. וזה מאפשר להתמקד בשלב האימון הראשוני בשכבה הראשונה של עבודה בזוג.
אז נראה לי שהורדת הלייבלים היא השלב הבא, אחרי בניית המיומנות בשכבה הראשונה.
חוץ מזה שנראה שזה מאד עוזר בתחקור בשלב הזה. |
מולי מולי, אני כמעט "חותם קבע" על כל משפט שאתה אומר גם בהבנת הדברים שמעבר...
דרך אגב, אני מבין שאתה עובד על חתימה חדשה... " לא טוב היות האדם טס לבדו " (Ice)
|
|
חזור למעלה |
|
|
ViFF טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 23/07/2005 הודעות: 3593
|
נשלח: 8:20 ,9 יולי 2013, ג' כותרת הודעה: |
|
|
זה רעיון טוב רמי. החיסרון היחידי זה הזמן המבוזבז בלהפיץ את הקובץ לצאת מהסימולטור לטעון אותו וכו'. באימון הזה היה חשוב לנו במסגרת הזמן של שעתיים וחצי לעשות כמה תצוגות תכלית ומיד אחרי זה תרגול, כך שכל דקה הייתה חשובה. לא ראינו לנכון להתחיל לטרטר אנשים לצאת ולהיכנס לשרת אחרי כל קרב - זה בזבוז זמן אדיר. החניכים ישבו על רחבת ההתנעה והסתכלו על הקרב ממבטים חיצוניים, וזה היה מספיק טוב למה שרצינו להשיג. לייבלים כבר אמרנו שזה כרגע נמצא שם כדי להקל על ההבנה בתצוגת תכלית וכפי שמולי אמר אנחנו מאמינים כי בתרגול הראשוני צריך לנטרל את מימד הקושי של הזיהוי, כדי שיהיה אפשר ללמוד את הטכניקה נטו ,את השפה המשותפת, הזרימה בקשר והעברת אינפורמציה בין הזוג, ויחסי הגומלין במרחב התמרון של הזוג.
האימון חוזר על עצמו עם אותם תכנים שבוע הבא בפאלקון, אז אולי יהיה שווה לקחת קרב אחד נבחר שאפשר להפיק ממנו לקחים חשובים ולתחקר אותו לעומק. אחד המשתתפים יעלה את ה acmi לחדר ב TS, נוריד ונריץ אותו בתוכנה TACVIEW ונתחקר כולנו ביחד.
אלון |
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
|
נשלח: 11:58 ,9 יולי 2013, ג' כותרת הודעה: |
|
|
מניסיון של תחקורים שבוצעו על קרבות אויר, 10 דק' טיסה ולאחר מכן תחקור של שעה, הדבר הזה לא עובד, לא היה שום שיפור ניקר לעין גם לאחר תקופה בתצורה הזו, למרות הביצוע הרציני של הנושא.
הרבה דברים לומדים תו"כ הקרב, דברים שאי אפשר ללמד או לראות מלצפות בACMI אלא מהבנה של מצב אליו נכנסים בקרב.
אני יכול לומר בוודאות שבשביל להשתפר לא מספיק רק לתחקר ולצפות בACMI, צריך פשוט להתאמן שוב ושוב ושוב ושוב עד שזה נכנס, כשאני התחלתי בפאלקון לא ידעתי רגלים וידיים למרות שהגעתי מנוסה מאוד מIL2, רק לאחר הרבה מאוד קרבות, טיפים שקבלתי ותחקור ACMI לעיתים הצלחתי להשתפר.
לגבי הלייבלים, זה נכון שצריך להראות את השיטה לפני שנכנסים למצב המלא, שבוע שעבר הצגתם סרטון של תצוגה נוספת, לכן כתבתי שחבל להמשיך עם לייבלים, זה לא יעזור לאף אחד בשרתים של HL או בקמפיין. |
|
חזור למעלה |
|
|
Cheetah טיסות סדירות
|
נשלח: 12:05 ,9 יולי 2013, ג' כותרת הודעה: |
|
|
אני מסכים עם ה-JEDI MASTER
אבל לפחות בשביל להבין את העקרונות הבסיסיים, אני חושב שבכל מקרה כדאי לצלם ולתחקר פעם פעמיים ואז פשוט להתאמן בלי סוף. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|