צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Raven טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Dec 08, 2011 הודעות: 7
|
נשלח: 23:10 ,14 פברואר 2013, ה' כותרת הודעה: התחמקות מטילי נ"מ |
|
|
שלום לכולם
אני רוצה "להציף" פה בפורום את הנושא של התחמקות מטילי נ"מ. מאחר ועולם הFC התחבר לDCS אני בטוח שהצטבר פה ידע אצל אנשים לגבי הנושא והייתי רוצה להכנס לעומק עד כמה שניתן בכל מה שקשור. אני יודע שחלק מכלי הטיס בדי סי אס אינם מיועדים להתמודד עם איומי נ"מ אבל הם בכל זאת מצויידים במוץ ונור והדבר למעשה נוגע לכל כלי הטיס בסימולטור.
הייתי שמח אם כל מי שיכול יזרוק פה מידע בנושא ואפשר גם לקבוע יום ושעה ולדבר על זה בטים ספיק(וגם להתאמן על זה).
שלושת הדברים הראשונים שחשבתי עליהם שאין לי שמץ של ידע בהם:
1)תוכניות פיזור לסוגים שונים של איומים
2)סוגי טילים וסוגי רדיפה של טילים
3)תמרוני התחמקות ותרגילי גילוי נ"מ |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
SnakEyes תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Jul 11, 2006 הודעות: 902
|
נשלח: 0:37 ,15 פברואר 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
חן רעיון מבורך...ויש כאן אנשים שיכולים לעזור מאוד
אורי
מייק
וכו'... DCS WORLD-Forum Administrator
The 147 Squadron commander
טייסת 147 בפייסבוק |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jan 01, 2006 הודעות: 2498
|
נשלח: 11:14 ,15 פברואר 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
בעקרון צריך להבין מה שרואים בRWR, ברגע שמבינים זה הופך לקל יותר.
הדברים המרכזים שצריך לשים לב אליהם הם האם זה טיל מכ"ם אקטיבי מלא, חצי אקטיבי או טיל חום.
1. תכניות מוצ ונור:
מוצ - נגד טילי מכ"ם ושיבוש נעילות בירי טילים חצי אקטיבים (אפקטיבי גם באקטיבי מלא אבל פחות).
נור - נגד טילי חום, שינוי עקיבת טיל החום לנורים במקום למנוע המטוס, תלוי בקרבת הטיל.
שילוב של התכניות האלו מתאים לדעתי לטילי חום ארוכי טווח שיש בידי המטוסים הרוסים בלבד, כלומר משבש גם נעילה ארוכת טווח וגם משנה את עקיבת טיל החום.
2. סוגי טילים ורדיפה:
העקרון של רוב טק"א דומה, אלו טילים מהירים מאוד עם אפשרות תמרון חזקה מאוד, אפשרות התמרון משתנה בהתאם מטיל לטיל וכמובן יש אפקט של גודל הטיל, כלומר בדר"כ כשהטיל גדול יותר וכבד יותר (יותר דלק) הוא מתמרן פחות טוב.
3. תמרוני התחמקות
כאן השאלה על איזה מטוס אתה מדבר, כי התמרונים שונים בין המטוסים.
מטוסי FC3 -
טיל מכ"ם בקרב אוויר -
1. להפוך כיוון ולברוח מהטיל בשיא המהירות תו"כ הוצאת מוצים ושבירות קלות.
2. הפניית המטוס 90 מעלות לטיל והתחלה של ביצוע תמרוני Bleeding כדי לגרום לטיל לאבד אנרגיה - אפשר לעשות קצת טיסות אימון ואסביר לך את הנושא.
3. שבירה חזיתית - לטוס חזיתית לטיל במהירות גבוהה מאוד ולתת שבירה חזקה מאוד כשהטווח של הטיל קרוב.
טיל חום בקרב אוויר/טיל חום נ"מ (Strela וכו') -
1. לבצע שבירה לתוך הטיל תו"כ הוצאת נורים.
2. במקרה של טיל חום ארוך טווח - 90 מעלות לטיל ותכנית מוצ נורים משולבת.
טיל מכ"ם נ"מ -
1. 90 מעלות למכ"ם הנ"מ תו"כ תכנית מוצ - יוצר מצב של איבוד נעילה עליך בגלל אפקט הדופלר שמאבד התקדמות שלך ולכן מאבד נעילה.
2. יש מכ"מים שקולטים פחות טוב בגובה נמוך וצריך לשים לב איזה מכ"ם שיגר עליך ולפעול בהתאם.
3. במידה והמכ"ם עדיין נעול לאחר 90 מעלות, חשוב לזהות את הטיל ולתת שבירות חזקות כניסיון לשבור את הנעילה.
ברור שכל מה שרשמתי הוא לא מוחלט ויש מלא שיטות להתחמקות אבל אלו ההנחיות שאני בדר"כ דובק בהם ועד עכשיו עובד טוב |
|
חזור למעלה |
|
|
Somersault טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 03, 2006 הודעות: 259
|
נשלח: 11:48 ,15 פברואר 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
אין לי ידע נרחב בנושא כמו שיש אותו לחברה אחרים כאן בפורום. גם לא נסיון עם סדרת ה LOMAC החדשים בכלל. את הידע שלי מהתחמקות טילים צברתי בעיקר בבמסגרת ה F4AF. לגמרי לא במבוטל, אולי אפילו בכל, אני נוטה להסכים עם מה שתיאר xcom. |
|
חזור למעלה |
|
|
SnakEyes תורם/ת באתר
|
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
|
חזור למעלה |
|
|
SnakEyes תורם/ת באתר
|
נשלח: 12:31 ,15 פברואר 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
כדי להשלים את התמונה האם אפשר שתכתבו ?
גובה נמוך = איזה סוג טילים
גובה בינוני = איזה סוג טילים DCS WORLD-Forum Administrator
The 147 Squadron commander
טייסת 147 בפייסבוק |
|
חזור למעלה |
|
|
Somersault טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 03, 2006 הודעות: 259
|
נשלח: 12:56 ,15 פברואר 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
חברה, טילים הם חימוש שמיסודם הם קטלניים. מנגד, הם לא ערבות להרבה במיוחד, אם בחרתם לבצע שימוש לא נבון בהם. מוטב לזכור זאת. מנסיוני הצנוע רק אוכל להוסיף שבכל פעם שהיה לטיל אויר - אויר למשל מספיק אנרגיה ומהירות כדי להשיג ולפגוע במטוס שלי הוא היה עושה זאת אלא אם כן הייתי גורם לו לאבד אותם. נגד טק"א היה חשוב לי תמיד לשמור על גובה נמוך מאוד ואולי לבצע תמרונים חדים זמן קצר לפני הפגיעה + שימוש באמצעי נגד מתאימים. |
|
חזור למעלה |
|
|
ofir1016 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 04, 2011 הודעות: 304
|
נשלח: 13:52 ,15 פברואר 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
יש לי כמה שאלות הבהרה בנושא ציטוט: |
לטוס חזיתית לטיל במהירות גבוהה מאוד ולתת שבירה חזקה מאוד כשהטווח של הטיל קרוב.
|
איך מזהים את הרגע בו צריך לשבור ? אני מנסה לפי ה rwr אבל כמעט תמיד אני מפספס את הנקודה וחוטף .
מהו המעגל ב rwr שבו מומלץ לבצע את השבירה ?
האם זגזוגים מעלה מטה יחד עם שחרור הטעייה לא עוזר נגד כל סוג טיל ?
מה נחשב גובה נמוך ומה גובה רב ?
בטיל אוויר-אוויר איך אני יודע את סוג הטיל שנורה עליי ? ראיתי באחד ההסברים בעבר שאומרים שטיל חום לא תמיד מזוהה עד שחטפת .
האם יש השפעה למהירות הטיסה בעת ביצוע הזגזוג מעלה מטה ? אם כן מהי המהירות הרצויה ? |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
|
חזור למעלה |
|
|
i_hawk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 02/06/2005 הודעות: 2532 מיקום: ב"ש
|
נשלח: 14:18 ,15 פברואר 2013, ו' כותרת הודעה: |
|
|
[quote="Mike_69th"]הייתי כותב כמה דברים אבל אחרי שזה קרה לי, אני לא יודע מה לחשוב.
[[/quote
Don't think - If you think you are dead
1:08
http://www.dailymotion.com/video/xk75ps_iceman-the-later-years_shortfilms#.UR4m52eJl8E
Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200 |
|
חזור למעלה |
|
|
KarTon טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 15, 2010 הודעות: 34 מיקום: אשדוד
|
|
חזור למעלה |
|
|
|