צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
edant טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Feb 02, 2013 הודעות: 14
|
נשלח: 1:36 ,2 פברואר 2013, שבת כותרת הודעה: כונן SSD - משפר משמעותית את הביצועים |
|
|
שלום,
ברצוני לשאול האם קיים שיפור משמעותי בביצועים הגרפיים במידה ומתקינים את ה-FSX וכל חבילות ההרחבה (REX, GEX וכו') על כונן SSD?
ברשותי כיום מחשב:
i7 3770k (מתוח ל-4.2, מעבר לזה קורס לי)
Gigabyte Z77M-D3H
Asus GTX560 ti 1GB
16GB זכרון DDR3 1600MHZ
Crosair 700W
SeaGate 2TB Sata III
אני עובד עם גרפיקה גבוהה כמעט בכל הפרמטרים. (הסתכלתי בלא מעט פורומים מה מומלץ), הבעיה שבמקומות שיש טקסטורה דחוסה יותר (למשל בערים גדולות), אם אני מעלה את הביצועים - התנועה נעשת לא חלקה ולוקח ל-Scenary זמן להטען. (הכוונה במקום 30 פריימים למשל, אז מוצג פתאום 20/25 פריימים, שחולפים בטיסה את העיר, המצב חוזר לקדמותו)
מן הסתם עשיתי Tweaking ואני עובד עם Unlimited Frames. (אותו סיפור גם בטיסה עם Limiter)
השאלה אם ה-SSD יפתור לי את עניין הטעינה? |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
נשלח: 2:37 ,2 פברואר 2013, שבת כותרת הודעה: |
|
|
SSD יעזור בטעינה של מידע.
זמני הטעינה של הסימולטור בכלל יהיו הרבה יותר מהירים, תצטרך לחכות פחות זמן כדי להיכנס לטיסה- הרי המידע יעבור הרבה יותר מהר מהכונן לRAM.
אבל אל תצפה לעלייה בקצב הפריימים הממוצע.
כלומר כמעט מובטח שבזמן הטיסה תחווה פחות נפילות רגעיות בקצב הפריימים, בזמן שהמערכת מנסה לטעון טקסטורה חדשה או מודל כבד. אבל ברגע שזה כבר בRAM- למערכת לא אכפת שזה בא מSSD.
זה לפחות מה שצפוי.
בפועל SSD בהחלט "מחליק" מעט את עניין הקפיצות הרגעיות בFSX בזמן טעינת מידע חדש, אבל רק קצת.
http://forum.avsim.net/topic/329652-the-fsx-stutter-benchmark-storage-edition/
אז המסקנה היא שFSX לא מרוויח ממש מSSD מבחינת ביצועים, אלא רק מעט מבחינת איכות.
את המסקנה הזאת מחזקות התוצאות מFSXMark11.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ApeEiOXGIvXidG9rNUdkSi13a09fb0JPQU5CektEelE#gid=0
אמנם לראש הטבלה הגיעו תוצאות על SSD, אין הבדל מיוחד ביניהן לבין מערכות אחרות, אפילו כאלה שבהן שאר החומרה מעט חלשה יותר.
מערכת שבה מערך RAID הגיעה לתוצאה צמודה למערכות עם SSD, וזה למרות שSSD בודד עדיין מהיר יותר מRAID בסידור כמו בבדיקה ההיא. יותר מזה- מערכות עם כונני 7200RPM ללא RAID הגיעו לתוצאות כמו SSD.
כלומר לא הרווחנו כאן ביצועים דווקא בגלל הSSD.
עושה רושם שההבדלים הכי גדולים נובעים ממהירויות הזכרון (אמור להיות שיפור מסויים מעל 1600MHz במיוחד עם מעבדי ivy bridge), מהירויות השעון והארכיטקטורה של המעבדים ובמידה מסויימת דגמי כרטיסי המסך.
בגדול נראה שFSX הגיע לגבול העליון של ניצול חומרה מודרנית. נראה מה ישפרו בPrepar3d.
מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי
69 הפטישים הוירטואלית הותיקה |
|
חזור למעלה |
|
|
edant טיסות סדירות
|
נשלח: 10:56 ,2 פברואר 2013, שבת כותרת הודעה: |
|
|
תודה על התשובה המהירה...
העניין הוא כזה, יש יותר מידי סרטונים ב-Youtube (כדוגמת זה - http://www.youtube.com/watch?v=H9HeOOo4nUY ) שבהם רואים טיסות עם גרפיקה מאוד איכותית וחלקה בהטסה שלה, ומרכיבי המחשב שלהם נחותים מזה שלי. (למשל בסרטון הזה, לא נראה כי מעבר ל-Rex,Gex,Utx והרחבה של שדה תעופה יש משהו נוסף - רכשתי את כל אלו)
שאלה שלי איפה במרכיבי המחשב שלי שתיארתי מעלה צריך שיפור / שינוי / לשים דגש חזק יותר? יש לך אולי רעיונות היכן אני נופל?
מה ניתן לעשות כדי לשפר את הביצועים ולטוס עם מקסימום גרפיקה? (אם יש לינקים שמסבירים את העניין לעומק, אשמח להפנייה - לא מצאתי משהו עד כה ששיפר לי משמעותית) |
|
חזור למעלה |
|
|
SnakEyes תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Jul 11, 2006 הודעות: 902
|
נשלח: 11:25 ,2 פברואר 2013, שבת כותרת הודעה: |
|
|
1.צוואר הבקבוק היחידי שתמיד היה ותמיד יהיה זה כרטיס המסך כרטיס מסך איכותי יותר יתן לך ביצועים טובים יותר.
2.SSD משפר דרמתית את הביצועים של המחשב,אני מעבר לסימולטורים, עובד גם עם תוכנת עריכת סרטים רצינית והשינויים
הם משמעותיים.
3.SSD צריך לדעת להתקין נקודה.ישנם כללים שצריך לפעול על פיהם ורק אז אתה מגיע לשיא היכולת של הכונן.
מה שאמור לשפר לך את החוויה של הטיסה. DCS WORLD-Forum Administrator
The 147 Squadron commander
טייסת 147 בפייסבוק |
|
חזור למעלה |
|
|
edant טיסות סדירות
|
נשלח: 12:02 ,2 פברואר 2013, שבת כותרת הודעה: |
|
|
אך הכרטיס מסך שלי אמור להיות בסדר... GTX 560 ti (1 GB), האם הוא לא מספיק חזק כדי לרוץ על גרפיקה גבוהה? |
|
חזור למעלה |
|
|
SnakEyes תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Jul 11, 2006 הודעות: 902
|
נשלח: 12:10 ,2 פברואר 2013, שבת כותרת הודעה: |
|
|
זה כרטיס בינוני.
לי יש כרטיס עם 2 ג'יגה זכרון וזה לא מספיק לי,אין סוף לכרטיסים ולתכונות שהם מביאים איתם,בסוף זה הכל עניין של כסף
והתפשרויות,צריך גם לדעת להתפשר,אם אין מגבלה של כסף אז רק השמיים הם הגבול. DCS WORLD-Forum Administrator
The 147 Squadron commander
טייסת 147 בפייסבוק |
|
חזור למעלה |
|
|
edant טיסות סדירות
|
נשלח: 13:11 ,2 פברואר 2013, שבת כותרת הודעה: |
|
|
אחלה, תודה. |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
|
חזור למעלה |
|
|
edant טיסות סדירות
|
נשלח: 23:16 ,2 פברואר 2013, שבת כותרת הודעה: |
|
|
מה שאני פשוט לא מבין זה איך שרצים ברשת עשרות / מאות סרטוני YouTube עם משתמשים בעלי מערכות זהות לשלי או נחותות יותר שמגיעים לביצועים מקסימליים במהלך טיסה, ואילו אצלי זה ממש רחוק מזה.
זה לא קשור ל-Scenaries או הרחבות מסויימות.
ה-FSX כפי שהוא לא מסוגל להגיע לרמה שכזו, ה-Scenaries רק יכבידו עליו.
פשוט מוזר ומתסכל...... |
|
חזור למעלה |
|
|
i_hawk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 02/06/2005 הודעות: 2532 מיקום: ב"ש
|
נשלח: 23:23 ,2 פברואר 2013, שבת כותרת הודעה: |
|
|
SnakEyes כתב: | זה כרטיס בינוני.
לי יש כרטיס עם 2 ג'יגה זכרון וזה לא מספיק לי,אין סוף לכרטיסים ולתכונות שהם מביאים איתם,בסוף זה הכל עניין של כסף
והתפשרויות,צריך גם לדעת להתפשר,אם אין מגבלה של כסף אז רק השמיים הם הגבול. |
כרטיס עם 2GB לאו דווקא יהיה חזק יותר מכרטיס עם 1GB כי תלוי איזה GPU יש לכל אחד... בדיוק כמו שמחשב עם i3 ו 16GB זיכרון לא יהיה חזק כמו מחשב עם i7 ו 4GB זיכרון (בכוונה דוגמא קיצונית...)
Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200 |
|
חזור למעלה |
|
|
Bonbon1948 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 25, 2007 הודעות: 68
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|