צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 19:41 ,6 ינואר 2013, א' כותרת הודעה: קניית מוצרים בחו"ל |
|
|
בעקבות ההיצע המוגבל וההולך וקטן של ציוד לסימולטורים כאן אצלנו בארץ, עולה הצורך לשקול את אופציית הקנייה בחו"ל.
אני באופן אישי קונה כמעט את כל הציוד של הסימולטור בחו"ל, כולל ציוד מיד שניה(Microsoft Sidewinder Force Feedback2).
יש כמה חלופות, כשהעיקריות והבטוחות יחסית הן הקנייה מאמזון או מ-eBay. רצוי להצמד לשתי החלופות הללו למרות שלעיתים נמצא מחיר זול יותר בחנויות מקוונות אחרות, קשה למצוא חנויות עם אמינות ורמת שירות כמו eBay ואמזון והקנייה בהם בטוחה יחסית.
אני באופן אישי רוכש רק באמזון, זה החל בנסיונות ראשונים מוצלחים והחלטה לא להחליף סוס מנצח. את הרכישה הראשונה עשיתי בפברואר 2000 ומאז בעשרות רכישות לא רק של ציוד לסימולטורים חוויתי 0 תקלות או אולי מספר מועט של תקלות קלות שטופלו באופן מלא ע"י אמזון.
הבעיה עם ציוד סימולטורים הוא שבד"כ אמזון לא שולחים ציוד אלקטרוני לישראל ויש צורך להיעזר בחברה מתווכת שנותנת כתובת בארה"ב שאותה רושמים באמזון והם שולחים עם שליח לישראל היישר לבית.
ישנן מספר חברות שעושות את השירות הזה. אני משתמש בשירותי חברת mustop שהיא חברת בת של נטוויז'ן ונותנת בנוסף לכתובת בארה"ב גם כתובת באנגליה למשלוחים מאנגליה. (בעבר השתמשתי בשירותי חברה אחרת EZBuyUS ומאד לא הייתי מרוצה ועברתי ל-mustop ומאז אני איתם ומרוצה מאד).
לסיכום אני רק יכול להמליץ על הדרך שבה אני מזמין מחו"ל והיא amazon.com+mustop.co.il : כמובן שהשימוש ב-mustop רק אם אין משלוח לארץ או שהמשלוח יקר באופן מיוחד(לעיתים זול יותר לשלוח עם mustop)
התשלומים הנוספים הם בד"כ עלות המשלוח במאסטופ ומע"מ, כשלמיטב זכרוני לא שילמתי מכס בנוסף על המע"מ.
באתר mustop ישנו מחשבון עלות משלוח שניתן להשתמש בו להערכת עלויות המשלוח ומחיר סופי כולל משלוח, מע"מ והערכת מכס:
http://www.mustop.co.il/shipping-costs-usa-to-israel/tax-shipping-calculator
מידות ומשקל החבילה מופיעים בפרטי המוצר באמזון.
מבחינתי למשלוח דרך mustop קיימים 2 יתרונות נוספים: האחד זו אופציית הכתובת באנגליה שהשתמשתי בה במקרה מול amazon.uk והשנייה היא מבצע מתמשך של 10$ הנחה במשלוח אם את הקנייה באמזון עושים דרך לינק באתר mustop ואני משתמש בזה באופן קבוע מאז תחילת המבצע וחוסך בעלויות המשלוח. אני לא יודע עד מתי ימשך המבצע ואם יפסק.
http://www.mustop.co.il/special-deals-israel/amazon
ישנו מבצע מקביל גם מול eBay.
אין לי מניות ב-mustop ואני לא מקבל עמלות מהם. מי שמכיר ובעל נסיון עם חברות מקבילות מוזמן לשתף אותנו.
בסופו של דבר הקנייה בחו"ל מאפשרת 2 ייתרונות:
1. מגוון ציוד גדול יותר.
2. במקרים רבים מחיר נמוך יותר מאשר בארץ, גם בשקלול עלות משלוח ומע"מ. צריך לבדוק כל מקרה לגופו.
הערות לסיכום:
* קנייה מאתר מוכר ובעל מוניטין מקטינה מאד את הסיכון וכמעט מנטרלת אותו.
* קיים חיסרון בקנייה מחו"ל והוא האחריות על המוצר. אין למי להחזיר או לתקן כמו בארץ והכל חייב להיות במשלוח לחו"ל שמייקר את העניין. ההחלטה צריכה לקחת בחשבון את העניין הזה. כאן יקבע המוניטין של יצרן הציוד ולא מוניטין החנות. למשל ציוד של CH Products הוא מועמד טוב ובטוח כמעט לחלוטין לקנייה בחו"ל, סתם דוגמא שלא מעידה על שאר יצרני הציודים
* זמן ההמתנה למשלוח הוא בד"כ זמן המשלוח בארה"ב(לרוב ימים בודדים) בתוספת כשבוע למשלוח של חברת המשלוח לארץ. תלוי בעיתוי, במאסטופ יש טיסה לארץ כל יום שישי ואז מקבלים את החבילה בראשון/שני. אם המשלוח של אמזון מתוזמן למועד הזה אז זמן ההמתנה הוא ימים בודדים בסה"כ(3-4 ימים).
* מעל סכום מסויים באמזון המשלוח המקומי הוא בחינם, כך שגם זה לרוב נחסך.
מטרת הדיון היא לשתף בידע ונסיון בקנייה בחו"ל כולל המלצות על חנויות ו/או שירותים נלווים (כדוגמת חברות משלוח לארץ). ואם יש נושאים שחשוב לשים לב אליהם או להיזהר מהם(אתרים בעייתיים וכד') מולי
נערך בפעם אחרונה על-ידי Muli בתאריך 6:53 ,7 ינואר 2013, ב', נערך בסך הכל 3 פעמים |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
SOF טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 09/06/2005 הודעות: 798
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Cheetah טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 20, 2008 הודעות: 750 מיקום: חיפה
|
נשלח: 16:42 ,20 ינואר 2013, א' כותרת הודעה: |
|
|
מוצרים למחשב (כל עוד לא כתוב על האריזה של המוצר שהם מתחברים גם לקונסולה) פטורים ממכס לגמרי.
ככה שאם אתם קונים מוצר שמחירו מעל 75$ אתם משלמים רק מע"מ (17%).
אני נכוותי לפני כמה שנים כאשר הזמנתי הגה עם פדלים מאלומיניום (חבילה גדולה מאוד שנשלחה דרך הים) והמכס ראה בדף המוצר באינטרנט שניתן לחבר את ההגה הזה גם לפלייסטיישן, דפקו אותי עם תוספת מכס של עוד איזה 16%.
הכי מצחיק שבהתחלה בכלל חשבו שמדובר במוצרים לרכב ורצו לגבות מעל 30% מכס!! |
|
חזור למעלה |
|
|
remotes טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Feb 05, 2013 הודעות: 1
|
נשלח: 13:05 ,5 פברואר 2013, ג' כותרת הודעה: |
|
|
יש חברות ויש חברות.
לי אישית היה ניסיון רע עם E-BAY. |
|
חזור למעלה |
|
|
SOF טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
SOF טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Cheetah טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 20, 2008 הודעות: 750 מיקום: חיפה
|
נשלח: 14:27 ,5 פברואר 2013, ג' כותרת הודעה: |
|
|
לא צריך קבוצה גדולה בשביל זה, מספיק 5 אנשים שקונים סטיק ומצערת, ויש לך 10 פריטים. |
|
חזור למעלה |
|
|
SOF טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Cheetah טיסות סדירות