צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
eitan1980 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 29, 2012 הודעות: 84
|
נשלח: 22:08 ,19 דצמבר 2012, ד' כותרת הודעה: תפעול מנוע בP-51 DCS |
|
|
שלום לכם,
אני התחלתי את הקמפיין שיש בסימולטור הזה למטוס P51 , והגעתי למשימה של ניווט ארוך ובגובה רב (כ30 אלף רגל) .
כל פעם אני מקבל קאט מנוע ואני מבין שהתפעול שלי במנוע אינו תקין אך לא יודע מה לא תקין .
אשמח לשמוע הערות והארות. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 22:55 ,19 דצמבר 2012, ד' כותרת הודעה: |
|
|
eitan1980 כתב: | שלום לכם,
אני התחלתי את הקמפיין שיש בסימולטור הזה למטוס P51 , והגעתי למשימה של ניווט ארוך ובגובה רב (כ30 אלף רגל) .
כל פעם אני מקבל קאט מנוע ואני מבין שהתפעול שלי במנוע אינו תקין אך לא יודע מה לא תקין .
אשמח לשמוע הערות והארות. | לא מכיר את ה-DCS, אבל השערתי:
תבדוק אם לא נגמר הדלק במיכל שבורר המיכלים נמצא עליו. אתה צריך להחליף מיכלים ידנית במהלך הטיסה(זה לא "מאגר" דלק אחד אלא יש הפרדה למקרה שנפגע מיכל).
יש לך 3 מיכלים:גוף, כנף ימין וכנף שמאל(ואופציה לנתיקים בכל כנף). ההזנה נעשית בכל זמן נתון מאחד מהם(על פי מיקום בורר המיכלים).
ניווט ארוך טווח סביר להניח שידרוש יותר דלק ממה שיש במיכל בודד וצריך לווסת את ההזנה מהמיכלים במהלך הטיסה. אם יש נתיקים צריך להזין מהם תחילה באופן מאוזן, לגמור אותם ולנתק אותם.
בורר המיכלים על מיכל גוף (שני מיכלי הכנפיים משני הצדדים, כשהנתיקים מאחורי מיכלי הכנפיים)
תתייחס למדי הדלק:
מדי דלק כנפיים ברצפה משני צידי המושב, מד דלק מיכל גוף מאחורי המושב מצד שמאל.
יכול להיות גם שבגלל הגובה הרב אתה צריך להפעיל את ה-booster pump של הדלק
אם אתה מנהל את הזנת הדלק מהמיכלים כהלכה ולא נגמר המיכל המזין, אז נסה להדליק את משאבת ה-Booster של הדלק(תחתית פאנל קדמי-מצד שמאל).
אלו ההשערות שלי. אם מישהו מכיר ספציפית את המטוס וה-DCS אני מניח שיודע יותר. מולי
נערך בפעם אחרונה על-ידי Muli בתאריך 23:44 ,19 דצמבר 2012, ד', נערך סך הכל פעם אחת |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jan 01, 2006 הודעות: 2498
|
נשלח: 23:39 ,19 דצמבר 2012, ד' כותרת הודעה: |
|
|
הסיבות שעולות לי -
1. נגמר הדלק במיכל, להחליף מיכל כמו שרשם מולי.
2. לבדוק את הRPM לעומת הManifold, תנסה להיות על שיוט - 25 RPM עם 40 Manifold.
3. לבדוק טמפרטורות - אם המהירות שלך איטית מידי, יכול להיות שהמנוע מתחמם ונעצר.
4. Supercharger להעביר לHIGH כדי לעזור למנוע. |
|
חזור למעלה |
|
|
eitan1980 טיסות סדירות
|
נשלח: 7:47 ,20 דצמבר 2012, ה' כותרת הודעה: |
|
|
המון תודה על התשובות ,
לגבי מדי הדלק, הם אכן נמצאות בתחתית הקוקפיט,כלומר על הרצפה של הקוקפיט, ליד המושב,
אך אני לא מצליח לראות אותו . מה השיטה כדי לראות את המדי דלק האלו ? |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
|
נשלח: 9:16 ,20 דצמבר 2012, ה' כותרת הודעה: |
|
|
אצלי אני פשוט מזיז את הראש עם הTrackIR ואז אני מצליח לראות, אני מניח שיש דרך להזיז את הראש גם לצדדים בעזרת המקשים, ממליץ שתבדוק בControls אם יש מקשים שמזיזים את הראש לצדדים כדי שתוכל לראות.
וד"א אתה מוזמן להגיע לTeamSpeak של פריפלייט, אנחנו מבצעים טיסות בDCS בערבים לעתים קרובות ובימי שני בערב יש ערב DCS שבו טסים במשימה או באיזשהו שרת.
הTeamspeak של פריפלייט -
http://www.preflight.us/HE/teamspeak.html |
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
eitan1980 טיסות סדירות
|
נשלח: 9:55 ,20 דצמבר 2012, ה' כותרת הודעה: |
|
|
הצלחתי למצוא את המקשים כך שאוכל לראות את המדי דלק.
עכשיו ביצעתי עוד טיסה , בין 10 אלף רגל ל20 אלף רגל העברתי למיכל ימין, הפעלתי את המשאבת דלק , וראיתי שיש ירידה בסל"ד של המנוע. מה שאני לא עושה זה יורד ויורד, ניסיתי תערובת עשירה,
ניסיתי חימום קרבורטור , אך נאדה - גרוניש, שום דבר לא עוזר לי .
שאני ממריא, אני רואה שיש לי בצד ימין וצד שמאל מלא, במיכל האמצעי - ריק.
בהתחלה הוא על מיכל שמאלי, ואז אני מעביר אותו כאשר מגיע ל60 גלון למיכל ימין .
לגבי לטוס איתכם, קודם שאני אדע להטיס כמו שצריך את המטוס הזה. |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
|
נשלח: 10:00 ,20 דצמבר 2012, ה' כותרת הודעה: |
|
|
לפי מה שאתה מתאר, מדובר על הSupercharger, ככל שאתה עולה בגובה המנוע מאבד סל"ד וחייבים לשנות את הSupercharger לHigh בכדי שהמנוע יחזור לתפוקה מלאה ולא יחנוק את עצמו. |
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
נשלח: 10:03 ,20 דצמבר 2012, ה' כותרת הודעה: |
|
|
לגבי הדלק הריק במיכל האמצעי זה בסדר. אם אין צורך מבחינת טווח עדיף שמיכל הגוף(המרכזי) יהייה ריק כי הוא משפיע על מרכז הכובד ולכן על יציבות המטוס. זה בסדר שהוא ריק. זו ברירת המחדל במילוי המיכלים.
לגבי תערובת-אתה מטפס לגובה, אתה רוצה לדלל, בטח לא תערובת עשירה. הידית צריכה להיות ב-RUN זה מצב של דילול אוטומטי.
חימום קרבורטור מוריד סל"ד בהגדרה(הוא מעשיר את התערובת, כי האוויר הופך דליל בחום), דווקא אותו לא היית צריך להדליק.
אם ה-Supercharger ב-AUTO, הוא אמור להעביר אוטומטית דרגה כשצריך.
מפסק ה-Supercharger נמצא בצד שמאל בתחתית פאנל השעונים הוא צריך להיות במצב התחתון שלו(AUTO).
אם הדרגה לא עוברת כמו שצריך אפשר להעביר אותה ידנית ע"י הרמת המפסק ל-High
את משאבות הדלק אל תפעיל.כנראה שאין צורך בגבהים שטסת.
מה לגבי חום שמן? בתחום הירוק?
אגב, אני מסכים עם מור, שיחה בטימספיק בזמן אמיתי תוך כדי התפעול של המטוס צעד אחר צעד, עדיפה על זריקת הרעיונות במרוכז בפורום מבחינת פתרון אפקטיבי ומהיר של התופעה.
חייבים לעבוד מסודר ולבדוק את ההשפעה אחד-אחד, לא הכל בבת אחת. תחזור רק לטיפול בהעברת מיכל כשצריך בלי משאבות בלי חום קרבורטור, בלי לגעת בתערובת. ואז ספר מה התופעה. מולי
|
|
חזור למעלה |
|
|
eitan1980 טיסות סדירות
|
נשלח: 11:34 ,20 דצמבר 2012, ה' כותרת הודעה: |
|
|
היי.
עכשיו חזרתי אחרי טיסה של 48 דקות !!!
אכן יש שיפור משמעותי בטיסה.
לכל אורך הטיסה הקפדתי שהטמפרטורה תיהיה בתחום הירוק (לפעמים היתה חריגה אך עדיין לא הגיע לקו האדום ומיד תיקנתי ) .
בגובה בערך 15000 הפעלתי את המדחס , ובגובה 25000 רגל הייתי צריך להפעיל את המשאבת דלק.
בסך הכל התנהל יפה וכמעט הגעתי ליעד !!! . בהמנכה , בערך בגובה 9000 רגל כאשר אני כבר ממש מתקרב לשדה התעופה אני חווה קאט מנוע !
ואני מזכיר שוב -הטמפרטורות הכל סבבה .
זה מה זה מתסכל !!! כי זה כבר פעם שנייה שאני כל כך קרוב לשדה היעד וחווה קאט מנוע. |
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
|
נשלח: 12:53 ,20 דצמבר 2012, ה' כותרת הודעה: |
|
|
מלבד הבד"ח שרשם מולי הייתי גם בודק את הסל"ד והmanifold שאיתו אתה מנמיך, הייתי מוריד סל"ד לרמת ה20 בשביל למנוע מהמנוע מאמץ ושומר את הmanifold בסביבות 30-35, כמובן שיש לשנות את הרמות בהתאם ברגע שמורידים Supercharger. |
|
חזור למעלה |
|
|
eitan1980 טיסות סדירות
|
נשלח: 13:43 ,20 דצמבר 2012, ה' כותרת הודעה: |
|
|
הידד - הצלחתי !!!!!!
תודה לכולכם ! |
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|