נשלח: 21:52 ,27 ספטמבר 2012, ה' כותרת הודעה: שלום חברים עזרה בנוגע ל-freetrack
שלוםם לכולם אז ככה בניתי trackir והאמת עובד די טוב...
הדבר היחיד שאני לא הכי מצליח זה הכיוונים בתוכנה freetrack
(אגב יש לי מצלמה של microsoft נותנת 30 FPS הכיוון של המצלמה טוב מאוד רואים רק את הלדים)
כלומר:
1. אני לא מצליח להגיע לתזוזה חלקה אם אני מסתכל לכיוון הרדיו ומנסה
לכוון תדר המסך לא עומד הוא די רועד וזז ומקשה על כיוון התדר...
2. שאני מזיז את הראש לא משנה לאיזה כיוון יש תקיעות אומנם קטנות אבל מעצבנות
(פוגע בריאליסטיות)
למיטב הבנתי זה רק עניין של כיוונים אלו רק 2 דוגמאות אבל אני מניח שזה מסביר את הבעיה שלי אני אשמח להצעות וטיפים
מחברה שבנו ודי מתמצאים בתוכנה ובכיוונים בא
וודא ש הJPS נמצא על אפס. זה ליד הFPS בחלון הוידאו של FT. וודא שהFPS באמת 30 כל הזמן.
בדוק באותו וידאו שהנקודות נשארות ברורות ומבודדות לכל טווח ומהירויות התנועה של הראש שלך ושהתוכנה לא מאבדת את הזיהוי שלהן באף מקרה (התוכנה לא בהכרח תזהה אותן למרות שהן ברורות בוידאו. יש הגדרות גודל מינימלי ומקסימלי לזיהוי נקודה- תרצה לבדוק אם הן מתאימות לך).
לגבי הרעידות- הייתי מציע להתחיל בפרופיל שבו הרגישות של כל הצירים היא 1, עם החלקה באיזור 50 לצירי הסיבוב ובערך 20 לצירי XYZ.
אם 1 בשביל רגישות לא מתאים בשבילך- הגדר את זה ככה שתנועת הראש שלך תביא לתנועה במשחק שמתאימה לטווח התנועה שלך. כלומר ה"רגישות" היא ההגבר של התנועה במשחק מול התנועה שלך.
בטאב Advanced שתחת הפרופיל, שים לב להגדרה Average. היא מאוד חזקה למניעת רעידות. אבל צריך להיזהר איתה- כי ככל שהיא תהיה גבוהה יותר, ככה תשים לב לתגובה איטית יותר של התנועה.
אם מעל 25% average יש עדיין רעידות- תרצה להשתמש בהגדרת smoothing יותר גבוהה לצירים הבעיתיים ואז להוריד את הaverage (כדי למנוע זמן תגובה איטי).
בנוסף תחת טאב Cam ושם Frame rate, בmultiplier נסה להוריד את הסימון מauto והכנס שם 3, במקום 4 שבטח יש שם.
אולי לא יטפל בבעיות הרעידה ו"קרטוע" אבל אני בהחלט שם לב לשיפור גדול בזמן התגובה. טכנית זה גם גורם לתנועה פחות חלקה אבל אני די בטוח שאי אפשר להבחין בהבדל.
כדאי להגדיר Deadzone לכל הצירים בטאב Curves. קליק ימני על הגרפים יתן לך לבחור כמה אפשרויות מוכנות מראש. אתה תרגיש "נעילה" של המבט כשאתה במרכז הצירים, עד שתזיז את הראש מספיק כדי לצאת מאותו תחום מת.
זה מנטרל לחלוטין את הרעידה הלא נכונה כשאתה מביט קדימה וגם מפחית תגובות לוואי בצירים (תופעה כזאת יש עם הclip במבט לצדדים כשהתוכנה לא מכויילת בתפריטי model ו orientation - התוכנה מזהה את זה גם כתנועה בציר Z וזה לא מה שרצינו. אותו דבר בציר Y במבט למעלה/למטה).
קודם כל תודה רבה רבה על התשובה והעזרה די הצלחתי ועובד יותר טוב.. אבל משום מה
קשה לטוס אם זה פשוט קשר ללחוץ עם העכבר על כפתורים קטנים כמו להעביר תדר ברדיו
אחרי הרבה משחק אם הרגישיות עדיין יש רעידות וקרטוע (ואין לי פרקינסון )
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה