צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
FreeFlight טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2504
|
נשלח: 18:11 ,19 יולי 2011, ג' כותרת הודעה: קק"צ עתודאים ותפקידי עתודה בחי"א |
|
|
שלום לכולם,
אני מניח שלא הייתי צריך לפתוח את הדיון הזה עכשיו, מאחר ואני אלך לכנס עתודה בשבוע הקרוב, אבל בכל זאת אשאל.
אני מעוניין לצאת לעתודה בצה"ל, אך הדבר שהכי מטריד אותי הוא שלב הקק"צ בבה"ד 1, מאחר ואני לא יודע מה הוא כולל בשביל עתודאים, או אם אני אצליח לעבור אותו.
החשש שלי הוא שאם אני לא אעבור את הקורס, אני בעצם אבזבז שנתיים-שלוש של לימודים בשביל להיות מודח מעתודה.
האם יש כאן בינינו קצינים\עתודאים שמכירים את המסלול ויודעים מה כולל קורס קצינים של עתודאים (מה אורכו, דרישות, רמת קושי מבחינה פיזית וכ'ו)? בנוסף מה קורה אם לא עוברים את בה"ד 1?
עכשיו נניח ועברתי את שלב העתודה (עם או בלי קצונה, עד כמה שזה אפשרי), איזה תפקידים יש לעתודאים בחיל האוויר (בהנחה ועשיתי עתודה בנושא של היי-טק סגנון אלקטרוניקה\מכטרוניקה\הנדסת תוכנה וכ'ו), הרי ברור שאם ייתנו לי לבחור (ויתנו לי) אני ארצה לשרת בחיל האוויר, אבל איזה תפקידים כבר יש שם?
תודה לעונים. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
נשלח: 20:52 ,19 יולי 2011, ג' כותרת הודעה: |
|
|
שלום,אני עתודאי לסמסטר ראשון להנדסת אווירונאוטיקה וחלל.
אני אענה על מה שאני כן יודע.
בקשר לבה"ד 1,לפני כניסה למסלול העתודה אתה עובר מיונים שבודקים בין היתר קצונה במכון אזרחי בשם קינן שפי,בלי לעבור אותו אתה לא תתקבל לעתודה ולכן אין מצב שבו אתה תלמד 4 שנים ותעוף משם.
מה שכן,לאחר סיום הלימודים תקבל דרגת קמ"א (קצין מחקר אקדמי) שזה ארון שטוח. אם ישלחו אותך (בד"כ שולחים בחי"א).תעבור קק"צ (לאחר מבדקי קצונה בתל השומר) לקציני מטה (בד"כ תלוי באופי התפקיד) ההבדל הוא בעיקר כספי ויש אנשים שמעדיפים לא לצאת לקצונה מסיבותיהם הם.
לגבי בחירת החיל,לא הייתי בונה שיתנו לך יותר מדי. השיבוץ מתבצע "לפי צרכי צה"ל" שזה בעברית יפה מה שבא לנו הולך ואתה יכול לחפש אותנו. במקצועות שציינת יש תפקידים במגוון חיילות כגון חימוש,לוגיסטיקה,חי"א,חמ"ן חיל הים ועוד.. ככה שלא חסרים לך תפקידים פוטנציאלים (טובים ורעים כאחד). ישבצו אותך בהתאם לתקנים הפנויים באותה עת והשיגך הלימודיים (ממוצע אקדמי) וכן פרופיל לתפקידים הדורשים פרופיל מסויים (נניח מהנדס ניסוי טיסה דורש 97). יש תפקידים שבהם יש עבודה בחיל אחד באופן משמעותי מהאחרים כגון הנדסת אווירונאוטיקה שמתקשר באופן טבעי לחי"א ולימודי מזרחנות שמתקשרים באופן טבעי לחמ"ן. אבל ברב התארים זה נורא תלוי מזל,אם תהיה שפיץ יהיה לך יותר מרווח נשימה..
עצה שאני תמיד אומר לאנשים ושקיבלתי בעצמי, תחליט קודם כל איזה מקצוע אתה רוצה,תשאל 5 אנשים לפחות במקצוע הזה מה הם חושבים על המסלול. יש המווווווווווון אנשים אומללים (וחלקם בצדק). חלק ממקצועות העתודה מאד טובים (כמו שלי ) וחלק פחות. ראה מה המגמה ולאן נושבת הרוח,אם 5/6 מרוצים אז יש טעם לשקול את המסלול אם המצב הפוך ורק אחד מבסוט וכל השאר מקללים את היום שבו חתמו על החוזה (שכובל אותך למסלול של 10 שנים!!! ברב המקצועות) אז כנראה יש דברים בגו. אני לא מכיר אותך אבל אני יצאתי מנקודת הנחה שאני אהיה הכי ממוצע (לצורך ההשערות) למרות שאני מנסה להצטיין ולראות האם בתור ממוצע אני אקבל שיבוץ סביר. אם כן אז אחלה אם לא אז נפגש בימים אחרים.
תזכור! אתה תמיד יכול לעשות תואר ראשון באזרחות באופן רגיל,לא חייבים לרוץ ישר לאחר תיכון. זה שונה מהתיכון ,אתה צריך לשנות פאזה,להיות יותר בוגר ורציני וגם בפעם הראשונה בחיים שלך בד"כ עצמאי (לגור עם שותפים להכין אוכל,לעבוד אם צריך לאף אחד פה לא ממש אכפת ממך יותר מדיי)
אם יש לך שאלות נוספות שאל. (מצטער אם הייתי מפוזר מעט יש לי מחר מבחן אז אני כותב בזרזיזות)
נ.ב בשני דברים
1: לא להכנס לפורום עתודה בתפוז!!! מלא באנשים אומללים שיש תמיד אבל הם מרוכזים במקום אחד וגם אם התפקיד שלך טוב לעתודה יגרמו לך לוותר עליו
2:תחשוב טוב טוב על המקצוע שבו אתה רוצה לעסוק ותזכור זה ל6 שנים לפחות (וכנראה יותר)
והאם פסיכומטרי עשית? RifleFighter
רמי וייברמן
|
|
חזור למעלה |
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
|
נשלח: 22:20 ,19 יולי 2011, ג' כותרת הודעה: |
|
|
תודה רבה על התשובה.
פסיכומטרי עוד לא עשיתי, אני אתחיל קורס פסיכומטרי באוגוסט ואני כנראה אגש באוקטובר, כדי שיהיו לי הזדמנויות לתקן אם צריך עד אפריל. (אני עולה לי"ב עכשיו).
שאלה נוספת שגם מטרידה אותי - איך אדם בן 18-19 מצליח להסתדר עם שכר דירה? אני אישית חושב על זה, ורואה את כל הסטודנטים האלה שעכשיו מוחים באוהלים, ושואל את עצמי 'איך אני אמור לעשות את זה?'. (כמובן שלעתודאי יש יתרון בכך שצה"ל מממן את הלימודים, אבל עדיין אני מתקשה לתאר את עצמי משלם על שכר דירה).
ובהצלחה במבחן. |
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
|
|
חזור למעלה |
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
|
נשלח: 22:44 ,19 יולי 2011, ג' כותרת הודעה: |
|
|
תודה רבה, העשרת את הידע שלי, הורדת לי מהלב כמה חששות ועזרת לי מאוד. |
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
|
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|