נשלח: 2:21 ,15 יוני 2011, ד' כותרת הודעה: סטיק חדש
היי חבר'ה
אני שוקל לקנות סטיק חדש היות והישן די שבק. אז מה ההצעות? חשבתי על X52 רגיל אבל רציתי לשאול איך הביצועים שלו והאם הוא אמין לאורך זמן (רצוי עד כ3 שנים) התקציב שלי הוא 600 שקל שאולי יימתח כלפי מעלה אם יהייו מועמדים ראויים
אני עם X52 פרו שנתיים וחצי בערך.
יש לו כמה קווירקים מוזרים (שכוס תה אחראית לאחד מהם בוודאות), אבל סה"כ הסטיק יחסית אמין.
קח בחשבון שה52 רך מאוד (מבחינת התנגדות הקפיץ) ועלול להרגיש חסר תחשה לחלק מהאנשים.
אבל סה"כ הנדסת האנוש בו טובה מאוד, וניתן לתכננת אותו בקלות לתפקידים שונים ומשונים.
(אגב, ממליץ בחום להמנע מההרגל המגונה של ליצור "מצב נחיתה" בסטיק עם גלגלים מדפים וכד' - אתה עלול למצוא את עצמך במוד לא נכון בלהט הקרב ולהטיל גלגליך על היריב במקום לשגר עליו משהו מועיל)
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
אני זוכר בימי כוכב כחול שאנשים היו עושים כך קרבות אויר. "תן לו לחלוף" בוצע כך:
"פתח גלגלים, הורד מדפים, סגור מצערת, ומשוך אל היריב" חתיכת גרר, והאטה מהירה
ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק
אני זוכר בימי כוכב כחול שאנשים היו עושים כך קרבות אויר. "תן לו לחלוף" בוצע כך:
"פתח גלגלים, הורד מדפים, סגור מצערת, ומשוך אל היריב" חתיכת גרר, והאטה מהירה
חחח זה מוזר משהו.. אבל לגבי הX52 האם גם הפרו טוב? ומהו מצב הנחיתה שאתה מתאר?
מה ההבדל בינהם כי במחיר זה 300 שקל שזה חצי ממחיר הPRO בארץ שזה מספיק משמעותי
הפרו מצויין, קצת יותר קשיח (מבחינת התמרכזות) ויש לפרו יתרון של MFD שעושה משהו (בהינתן הפלאגאין המתאים) - תאורתית אפשר להציג עליו נתונים מהמטוס (FSX מציג את פאנל הקשר וניתן לשנות ערכים דרך הסטיק)
"מצב הנחיתה" שני מתאר הוא הדחף הבלתי נשלט של אנשים לנצל את אחד משלושת מצבי התיכנות (יש חוגת מצבים על הסטיק) כדי לתכנת מצב "ניווט" בד"כ כולל גלגלים, מדפים וכל שאר הדברים שדרושים לנחיתה והמראה, לוחצים עליהם בדיוק פעמיים בגיחה, ובמציאות הם לא על הHOTAS.
מה שקורה שאתה עלול למצוא את עצמך בלהט הקרב במוד 3 ולא ב2, ואז בלחיצה על ההדק תמצא את עצמך מפעיל בלמים, או מעביר את התע"ל לILS וכד'.
אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
אה הבנתי.. אני כנראה הייתי מתכנת את זה עבור FALCON כמו במציאות וקרוב ככל האפשר לקוגר. לגבי הMFD אני לא רואה סיבה להשתמש בו. ואני מבין שהPRO מצויין אבל השאלה היא האם ההבדל של קשיחות (האם הבדל קשיחות של המוצר עצמו -כלומר הפלסטיק או קשיחות הסטיק בתזוזה?) שווה את הבדלי המחירים (300 ) שקל לדעתך (וגם אחרים מוזמנים להגיב)?
בנוסף,הדיבורים על כוכב כחול נחמדים ככל שיהייו לא ממש קשורים לעניין אז אשמח אם זה לא יתנהל כאן,יכול להיות רעיון נחמד לפתוח אשכול שטויות שהיינו עושים בסימולטורים ישנים.
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה