צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Tal-T טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 18, 2008 הודעות: 501 מיקום: חולון
|
נשלח: 21:52 ,17 ינואר 2011, ב' כותרת הודעה: עד כמה קשה להשיג משרה בתור טייס ריסוס? |
|
|
אז ככה , כמו אצל הרוב כאן , אין דבר שאני רוצה יותר מאשר פשוט לטוס , רק שאני לפני צבא.
אז ברור שאני אנסה להגיע לקורס טיס , אבל אני ריאלי , ואני לוקח בחשבון שיש סיכוי לא רע שאני פשוט לא אזכה לענוד את הכנפיים הנכספות.
אבל , אני יודע בתוך תוכי , שאם בחיה"א ואם לא , רשיון טיס יהיה לי.
אני לומד בבית ספר חקלאי (מקווה ישראל) ואתמול בבוקר ראיתי מטוס ריסוס מעל בית הספר , היה נראה לי ממש מגניב , כי זה הדבר היחיד שמתקרב לטיסה "צבאית" .. נסיקות תמרונים.. כל הלבאגן , הגניב אותי , הטייס ממש השתגע שם.. ירד נמוך ולקח תמרונים שהיו נראים אפילו מסוכנים !
אז יש לי כמה שאלות:
1. האם רישיון טיס פרטי על ססנה אוכל גם על מטוסי ריסוס סטנדרטים או שצריך לעבור הסבות או בכלל רישיון מסוג אחר?
2. עד כמה קשה למצוא משרה קבועה בתור טייס ריסוס ?
3. לא נראלי כ"כ , אבל זאת עבודה שמזכה לך פרנסה שהיא מעבר לחיות בכבוד ? |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
SubMachine טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 08, 2006 הודעות: 683
|
|
חזור למעלה |
|
|
Blackout טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 15, 2009 הודעות: 312
|
נשלח: 23:09 ,17 ינואר 2011, ב' כותרת הודעה: |
|
|
טל -
1. רשיון פרטי לססנה לא אוכל לגבי מטוסי ריסוס סטנדרטיים זהו סוג מטוס אחר, וצריך הסבה.
2. רשיון טיס פרטי לא מספיק, אתה צריך רשיון מסחרי + הגדר חקלאי שאלו שני רשיונות שונים וקורסים בפני עצמם.
3. ממה שאני מכיר מסיפורי טייסים אחרים, בעלי מאות ואלפי שעות טיסה - למרות שבתאוריה כל טייס בעל רשיונות והגדרים מתאימים ושעות טיסה מינימליות כפי שנקבעות ע"י החברה (בדרך כלל מדובר באלפי שעות) יכול להתקבל - בפועל, מתקבלים רק יוצאי חיל האוויר, חצי בצדק, כי להם בדרך כלל יש המון נסיון במתארים דומים לאלו שנדרשים בריסוס, ובכלל באוויר, ואנשי החברה מעדיפים להפקיד את מטוסיהם היקרים בידיהם. אז לשאלתך, קשה מאוד למצוא משרה בתור טייס ריסוס.
4. לגבי פרנסה בכבוד - אין לי מושג.
היופי במטוסים האלו שהם מסוגלים לבצע תמרונים יפים ולשמור על עילוי גם במהירויות נמוכות מאוד וזוויות התקפה גבוהות מאוד, שמטוסים אחרים היו מזדקרים בהם מזמן.
לעומת זאת האקסטרה שציין אלחי, טס יחסית מהר, ומתמרן לא פחות טוב ממטוס קרב (מי שצופה בתחרויות רדבול, רואה שהחברה מגיעים גם ל10 ו11G.) ירון א.
טייס פרטי על C172 בעולם האמיתי - תענוג מזוקק
|
|
חזור למעלה |
|
|
airforce87 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 20, 2007 הודעות: 245 מיקום: LA
|
|
חזור למעלה |
|
|
Dingo טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 30/09/2005 הודעות: 1093
|
|
חזור למעלה |
|
|
airforce87 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 20, 2007 הודעות: 245 מיקום: LA
|
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
|
חזור למעלה |
|
|
mordi טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 15, 2008 הודעות: 732 מיקום: ירושלים
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 23:55 ,19 ינואר 2011, ד' כותרת הודעה: |
|
|
airforce87 כתב: | לצערי אין בידיי את העיתון אחרת הייתי מעלה את הכתבה, עד כמה שידוע לי זה הוא הסכום. | שכר שעתי של 7,500 ש"ח לשעה, עבור חודש עבודה בן 160 שעות, יקבל הטייס משכורת חודשית של מליון ומאתיים אלף שקלים. מאד הגיוני. 1,200,000 ש"ח לחודש. אין אפילו צורך שתחפש את העתון והכתבה.
פחות ה-0 כמו שהמליץ דינגו, נשמע הרבה יותר סביר. סביר. אבל לא הגיוני.
לפי אתר משכורות, מרוויח טייס אלעל כ- 65,000 ש"ח בחודש (110 שעות).
http://www.maskorot.co.il/tags/?tag=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A1
השכר השעתי המחושב של טייס אלעל וותיק לפי הנתון הזה הוא כ-600 ש"ח לשעה. מולי
|
|
חזור למעלה |
|
|
Tal-T טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 18, 2008 הודעות: 501 מיקום: חולון
|
נשלח: 21:05 ,25 ינואר 2011, ג' כותרת הודעה: |
|
|
אני מאמין שהבחור התכוון ל7500 ש"ח לחברה המרססת ולא לטייס.
בכ"מ , אני לומד בבי"ס חקלאי כמו שאמרתי , שאלתי את המורה שלי למכניקה (מכניקת טרקטורים , לא פיזיקה) , שהוא אחראי גם על גידולי השדה , כמה הם משלמים , והוא אמר שזה תלוי בטייס מכיוון שהשכר הוא לפי דונמים שרוססו ולא על זמן , שיעשה את זה בכמה שעות שהוא רוצה.
אצלנו משלמים לחברה 15 ש"ח לדונם. |
|
חזור למעלה |
|
|
FOX5 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Dec 09, 2010 הודעות: 512
|
נשלח: 22:36 ,26 ינואר 2011, ד' כותרת הודעה: |
|
|
לדעתי 7500 בשעה לא הגיוני משום שטייס באל על כמעט לא מרוויח את הסכום הזה בשעה,ובנינו זו משכורת חודשית של אלפיי אנשים פה בישראל. |
|
חזור למעלה |
|
|
Prince869 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 21/04/2008 הודעות: 735
|
נשלח: 23:05 ,26 ינואר 2011, ד' כותרת הודעה: |
|
|
Tal-T כתב: | אני מאמין שהבחור התכוון ל7500 ש"ח לחברה המרססת ולא לטייס.
בכ"מ , אני לומד בבי"ס חקלאי כמו שאמרתי , שאלתי את המורה שלי למכניקה (מכניקת טרקטורים , לא פיזיקה) , שהוא אחראי גם על גידולי השדה , כמה הם משלמים , והוא אמר שזה תלוי בטייס מכיוון שהשכר הוא לפי דונמים שרוססו ולא על זמן , שיעשה את זה בכמה שעות שהוא רוצה.
אצלנו משלמים לחברה 15 ש"ח לדונם. |
זה באמת נשמע קצת יותר הגיוני מ7500 שקל לשעה...
בכל מקרה, זה לא משנה המשכורת לטעמי, זה תפקיד חוויתי בצורה מדהימה. רז פרינץ,
צוות ניהול ראשי, פריפלייט.
צוות vIAF ואטיל. |
|
חזור למעלה |
|
|
Iaf_Assaf מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: Sep 02, 2006 הודעות: 3448
|
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
נשלח: 9:35 ,27 ינואר 2011, ה' כותרת הודעה: |
|
|
אסף, אתה לא מעודכן, דלק זה כבר 7.2 לליטר.
וטייסי ריסוס מרוויחים פחות מ500 שקל לשעה (לא יודע להגיד כמה פחות).
אבל קח בחשבון שזו לא עבודה קלה.
עם אור ראשון אתה כבר באויר, מחפש את השדות שלך, לא כולם הם שדות באורך הגלות. לפעמים שולחים אותך לרסס פרדסים קטנים שצריך למצוא בין פרדסים אחרים. וגם אחרי שמצאת את השדה שלך, יש מחשב מצומד GPS במטוס שמחשב לך את הפסים של הריסוס, ואח"כ החקלאי מקבל דו"ח מדוייק. אם פיספסת במטר הוא כבר מראה את זה לחקלאי.. ותוסיף על זה את הציפורים, חוטי החשמל, כבישים, ישובים והעובדה שאם הגעת ל500 רגל זה אומר שאתה משייט בנתיב. (יש חוטי חשמל שהם מעדיפים לעקוף מלמטה).
אגב, לטורבו-טראש יש קצת יותר כוח, אבל עדיין זה מטוס מאוד כבד (גם מבנית וגם עוד טון וחצי של חומרי ריסוס) אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
נערך בפעם אחרונה על-ידי uri_ba בתאריך 9:43 ,27 ינואר 2011, ה', נערך סך הכל פעם אחת |
|
חזור למעלה |
|
|
Prince869 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 21/04/2008 הודעות: 735
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|