צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
yohay טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 25/06/2008 הודעות: 897 מיקום: רשלצ
|
נשלח: 13:08 ,7 ינואר 2011, ו' כותרת הודעה: מבנה-טיסה ותקיפה --האם אנחנו "על הפנים"??? |
|
|
שלב 6 – קורס מתקדם
אתה ומספר שתיים שלך מתיישרים לעבר מבנה מפציצי האויב, הם בדיוק מתחילים את ריצת
ההפצצה... אתה בוחר אחד... עוד שניה והוא ממלא את כל הכוונת... "שתיים" שמור עלי בזמן
היעף.... "שתיים" אשר פקודה!.... "שתיים" איפה אתה?? אתה מסתכל אחורה ומספר שתיים איננו...
מרחוק יש ענן עשן שחור ... בדיוק מעליו שני מטוסים אויב סוגרים מרחק במהירות... עכשיו אתה יודע
מה קרה למספר שתיים ואתה מבין שסופך עלול להיות מאוד דומה...
מאז ימי מלחמת העולם הראשונה הגיעו מסקנה שקרבות של יחידים נמצאים בחיסרון משמעותי .
הראשון שבינהם הוא כמות האזורים שבהם לא ניתן לראות את האויב – אזורים מתים – שיש, בעיקר
כאשר טסים במטוס בעל מושב אחד. הסטטיסטיקה אומרת ש 80-90 אחוז מהטייסים שהופלו לא ידעו
שהם מותקפים עד השניה בה הותקפו! ולכן שליטה ומעקב על מה נמצא באזורים "מתים" אילו קריטי
להצלחה בקרב. הפתרון הוא כמובן לטוס בקבוצות של שתיים או יותר מה שגם תומך בעקרונות
הלחימה הבסיסיים ביותר של ריכוז כוח אש, חיפוי והגנה הדדית בין חברי הקבוצה
זה כמובן ציטוט מהמדריך שריבותינו המלומדים מור ,אלון ועוד טרחו לכתוב לפני שנים ואנחנו ממש לא עובדים לפי המדריך.
אני אמנם בין חסרי הנסיון מבין החברים אבל דוגמאות לחוסר עבודת צוות אנחנו מרגישים בכל טיסה משותפת. טסים במבנה עד למטרה ואחרי שניה מאבדים את הראש לחלוטין כל אחד לעצמו.
אני רואה ב TP קהילות מחול שעובדים חזק על עבודת מבנה כצוות ויש לי רק לקנא בהם.
אם יש מישהו מבין הוותקים והמנוסים מבית ספר לטיסה שמוכן לקחת על עצמו הדרכה במפגש קבוע לאימונים במבנה ממש לפי המדריך הישן והטוב אני מוכן בשמחה לעזור בתיאום בשליחת SMS וכל מה שצריך
שבת שלום |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
נשלח: 15:10 ,7 ינואר 2011, ו' כותרת הודעה: |
|
|
לא מנוסה בIL אבל הקונספט זהה בכל המטוסים.
ברגע שאתה מתעסק בכוונת שלך, אתה מתנתק מהעולם.
מס' 2 שלך חייב לדעת את זה ולשמור עליך, כלומר לא לחפש לשים כוונת על שום דבר.
מצד שני, אתה גם צריך לדעת כל הזמן איפה הוא. וכל זמן שאתה לא שקוע בכוונת שלך אתה חייב לנסות ולאתר אותו.
זה קשה, זה מאתגר וזה דורש המון אימון. אבל מניסיון, בפעם הראשונה שזה מתקתק כמו צריך זו תחושה עילאית. לדעת איפה המטרה שלך, מה מצב האנרגיה והאף שלך, לדעת איפה בן-הזוג שלך, ומה האיומים עליו. זו מן תחושה כזו של בהירות. אבל זה קשה, קשה, קשה. אם נדמה לכם שאני ציני/סרקסטי ו/או בעל חוש הומור מעוות - לא טעיתם!
|
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jan 01, 2006 הודעות: 2498
|
נשלח: 18:40 ,7 ינואר 2011, ו' כותרת הודעה: |
|
|
היי יוחאי,
אני מנסה עדיין לארגן את קורס א"א ללא הצלחה, כי אין לי מספיק זמן לרדוף אחרי חניכים...
אין לי בעיה להתחיל קורס אחר במקום כי כרגע יש לי זמן לפנות יום בשבוע.
אנחנו צריכים שרת קבוע או מישהו קבוע שאפשר להתחבר אליו ומספיק אנשים לעשות את האימונים בזוגות.
מור |
|
חזור למעלה |
|
|
loven טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 29/04/2005 הודעות: 797 מיקום: שאר ישוב
|
נשלח: 20:47 ,7 ינואר 2011, ו' כותרת הודעה: |
|
|
יוחאי החוק הראשון של כל תאוריית קרב הוא שהיא לא יכולה להתממש באופן מושלם.
והדבר השני הוא שכדי להצליח לבצע משהו קבוצתי באופן הטוב ביותר חייבת להיות עקביות . למשל שאתה ומור תהיו זוג קבוע ככה התקשורת תהיה טובה יותר בין כל זוג. בלי הדברים האלו גם מורה מצוין שמלמד חומר מצוין לא יביא טייס לרמה קבוצתית טובה. מה שקורה נכון לעכשיו הוא שעולים עם מי שמגיע לטיסות, שבאימונים מתאמנים עם מי שמגיע וככה אי אפשר להגיע לתוצאות שונות. "במקום בו אין אנשים השתדל להיות איש" |
|
חזור למעלה |
|
|
yohay טיסות סדירות
|
נשלח: 20:34 ,8 ינואר 2011, שבת כותרת הודעה: |
|
|
אז יש הסכמה
למור יש ערב בשבוע להדריך
לובן מציע בני זוג קבועים
אני מקבל לפתוח שרת ולהיות הנודניק שמזכיר להגיע לאימון
מי שמקבל על עצמו להשתתף בקורס שישרשר כאן, נקבע בני זוג שיהיו קבועים ונרוץ
מור --תכתוב באיזה ערב מתאים לך למפגש הראשון ונתחיל
שבוע טוב |
|
חזור למעלה |
|
|
TopG טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 31, 2007 הודעות: 31
|
נשלח: 23:09 ,8 ינואר 2011, שבת כותרת הודעה: |
|
|
יאללה יוחאי אם ביום שבת אני יזרום |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
|
נשלח: 21:21 ,9 ינואר 2011, א' כותרת הודעה: |
|
|
ברוך שובך LOVEN!
לדעתי זה נכון שכדאי לעבוד עם בן זוג קבוע, תמיד יהיה יותר טוב: הקשר, ההבנה, סגנון טיסה...
אבל אם יודעים את העבודה בין זוגות גם בן זוג לא קבוע יכול לעבוד טוב.
בואו נקבע מפגש כדי שזה יהיה רשמי, צריך גם מספיק אנשים בשביל לפחות שני זוגות, ז"א עוד 2 לפחות.
יום חמישי בדר"כ אנחנו בקמפיין, מה עם יום שני? בסביבות 8 בערב? |
|
חזור למעלה |
|
|
yohay טיסות סדירות
|
נשלח: 21:47 ,9 ינואר 2011, א' כותרת הודעה: |
|
|
לי מתאים ביום שני אבל אורן מפנמה מבקש במוצש.
אגב לדעתי גם לטייסים המנוסים יותר כדאי להרשם כדי לתגבר את העבודה בזוגות ולא רק ל"צעירים" |
|
חזור למעלה |
|
|
loven טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 29/04/2005 הודעות: 797 מיקום: שאר ישוב
|
נשלח: 22:21 ,9 ינואר 2011, א' כותרת הודעה: |
|
|
מוצ"ש לרוב אני אוכל להגיע "במקום בו אין אנשים השתדל להיות איש" |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
|
נשלח: 23:04 ,9 ינואר 2011, א' כותרת הודעה: |
|
|
תמיד אפשר להשתפר בטיסה עם בן זוג...
הרעיון הבסיסי הוא דומה - לשמור אחד על השני, אבל יש כל מיני תרגילים וטקטיקות שאפשר לחדש ולהמציא.
חשוב גם שמי שמצטרף יכיר כבר את הסימולטור וישיש לו קשר טוב עם הסביבה, בלי זה יהיה קשה להתקדם. |
|
חזור למעלה |
|
|
IAF_Phantom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Mar 13, 2006 הודעות: 2662 מיקום: בית ספר לטיסה
|
נשלח: 14:01 ,10 ינואר 2011, ב' כותרת הודעה: |
|
|
אני יכול לארגן גם חומר לימודי בנושא - יש פרקים יעודים לקורס זוגות. watch your six, i'm behind you |
|
חזור למעלה |
|
|
Arelush טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 04, 2010 הודעות: 85
|
נשלח: 14:42 ,10 ינואר 2011, ב' כותרת הודעה: |
|
|
במקרה ואם הקורס\אימונים יצאו לפועל - אוכל להגיע בשעות הערב. |
|
חזור למעלה |
|
|
Perry טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 04, 2006 הודעות: 490
|
נשלח: 15:03 ,10 ינואר 2011, ב' כותרת הודעה: Re: מבנה-טיסה ותקיפה --האם אנחנו "על הפנים"??? |
|
|
yohay כתב: | שלב 6 – קורס מתקדם
אתה ומספר שתיים שלך מתיישרים לעבר מבנה מפציצי האויב, הם בדיוק מתחילים את ריצת
ההפצצה... אתה בוחר אחד... עוד שניה והוא ממלא את כל הכוונת... "שתיים" שמור עלי בזמן
היעף.... "שתיים" אשר פקודה!.... "שתיים" איפה אתה?? אתה מסתכל אחורה ומספר שתיים איננו...
מרחוק יש ענן עשן שחור ... בדיוק מעליו שני מטוסים אויב סוגרים מרחק במהירות... עכשיו אתה יודע
מה קרה למספר שתיים ואתה מבין שסופך עלול להיות מאוד דומה...
מאז ימי מלחמת העולם הראשונה הגיעו מסקנה שקרבות של יחידים נמצאים בחיסרון משמעותי .
הראשון שבינהם הוא כמות האזורים שבהם לא ניתן לראות את האויב – אזורים מתים – שיש, בעיקר
כאשר טסים במטוס בעל מושב אחד. הסטטיסטיקה אומרת ש 80-90 אחוז מהטייסים שהופלו לא ידעו
שהם מותקפים עד השניה בה הותקפו! ולכן שליטה ומעקב על מה נמצא באזורים "מתים" אילו קריטי
להצלחה בקרב. הפתרון הוא כמובן לטוס בקבוצות של שתיים או יותר מה שגם תומך בעקרונות
הלחימה הבסיסיים ביותר של ריכוז כוח אש, חיפוי והגנה הדדית בין חברי הקבוצה
זה כמובן ציטוט מהמדריך שריבותינו המלומדים מור ,אלון ועוד טרחו לכתוב לפני שנים ואנחנו ממש לא עובדים לפי המדריך.
אני אמנם בין חסרי הנסיון מבין החברים אבל דוגמאות לחוסר עבודת צוות אנחנו מרגישים בכל טיסה משותפת. טסים במבנה עד למטרה ואחרי שניה מאבדים את הראש לחלוטין כל אחד לעצמו.
אני רואה ב TP קהילות מחול שעובדים חזק על עבודת מבנה כצוות ויש לי רק לקנא בהם.
אם יש מישהו מבין הוותקים והמנוסים מבית ספר לטיסה שמוכן לקחת על עצמו הדרכה במפגש קבוע לאימונים במבנה ממש לפי המדריך הישן והטוב אני מוכן בשמחה לעזור בתיאום בשליחת SMS וכל מה שצריך
שבת שלום |
יוחאי יקירי, לדעתי אין לכולנו שום בעיה של מיומנות או רמת הטיסה. הבעיה כפי שאני רואה אותה היא משמעת עצמית. כלומר: אם טסים כזוג או מבנה - אז שומרים אחד על שני בכל מחיר; אם בן-זוג נפגע וחוזר - חוזרים איתו ולא נשארים לעשות עוד כמה נקודות; אם אחד תוקף - השני שומר על הזנב שלו אפילו שיש לו מטרה יותר טובה; כשמוביל מבנה נותן הוראה (ניתוק מגע, לדוגמה), כולם מצייתים ללא שום היסוס או ערעור; וכ"ד.
לסיום, דוגמה רעה: במלה"ע השנייה היה אייס רוסי בשם קוז'דוב שהיו לו 62 הפלות. הוא היה אגדה בחייו, אבל... אף אחד לא הזכיר את העובדה שהוא איבד כמעט כל WINGMAN שטס איתו. משמע: כל מה שעיניין אותו זה להפיל מטוס - גם על חשבון חייו של בן הזוג שלו. התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
|
נשלח: 22:35 ,10 ינואר 2011, ב' כותרת הודעה: |
|
|
מפגש ראשון לאימון זוגות
לכל המתעניינים להיכנס למתוכנת למידה בקרבות של זוגות....
יום שבת הקרוב - 8 בערב.
נפגשים בTS3 - השרת של 102.
מי שמעוניין להצטרף ולהתחיל להתאמן ולעבוד על עבודה בין בני זוג, בבקשה להגיע למפגש הקרוב.
אני ויוחאי הכנו שרת, מפה לאימונים והמדריך של הביס"ט באישורו של מיכה כמובן. |
|
חזור למעלה |
|
|
TopG טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 31, 2007 הודעות: 31
|
נשלח: 1:03 ,11 ינואר 2011, ג' כותרת הודעה: |
|
|
הרבה זמן חלף מאז האימון האחרון שלי לא יזיק לי בכלל אני בפנים |