צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
ViFF טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 23/07/2005 הודעות: 3593
|
נשלח: 10:19 ,4 יוני 2006, א' כותרת הודעה: מאמר: עקרונות הלוחמה האווירית |
|
|
בתמצית:
1. עדיפות אווירית (Air Superiority)
2. אחדות הפיקוד
3. רב-תכליתיות (ורסטיליות) וגמישות
4. קטילה כתמצית הלחימה
5. שימור הכוח
6. איכות
7. גישה מערכתית (System Approach)
8. תרומה לרמות האופרטיבית והאסטרטגית
9. אחריות כוללת
קישור למאמר, מאד מעניין:http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=3590
VIFF
נערך בפעם אחרונה על-ידי ViFF בתאריך 23:45 ,5 יוני 2006, ב', נערך סך הכל פעם אחת |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
FlamingEagle טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 25/05/2005 הודעות: 1184
|
נשלח: 19:47 ,4 יוני 2006, א' כותרת הודעה: |
|
|
תיקון קטן בנקודה הראשונה - *עליונות* אווירית.
התבלבלת עם priority כנראה. |
|
חזור למעלה |
|
|
ViFF טיסות סדירות
|
נשלח: 20:51 ,4 יוני 2006, א' כותרת הודעה: |
|
|
תצטרך לתקן את ד"ר שמואל גורדון, לא אני כתבתי את המאמר...
נראה לי שהוא מתייחס להבדלים בפיסקה הבאה:
ציטוט: | "עדיפות אווירית:
תנאי הכרחי להשגת משימות זרוע האוויר בזמן קצר, באיכות גבוהה ובאבידות מועטות הוא: חופש פעולה מעל המרחב האופרטיבי. חופש פעולה זה יושג בעליונות אווירית מלאה או בעדיפות אווירית המוגבלת בזמן, במרחב וברמה, בהתאם לדרישות המיוחדות לכל מבצע ומבצע....
...לרוב לא ניתן להשיג עליונות מוחלטת, לכן עקרון ראשון הוא השגת עדיפות אווירית." |
עליונות אווירית היא אמנם המטרה, אבל האמצעי להשגתה הוא עדיפות אווירית, שניתן לתחם אותו במונחי זמן, כמות, איכות, ומרחב.
VIFF |
|
חזור למעלה |
|
|
FlamingEagle טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 25/05/2005 הודעות: 1184
|
נשלח: 22:15 ,4 יוני 2006, א' כותרת הודעה: |
|
|
רשום ליד זה Air Superiority, בתרגום לעברית זה עליונות אווירית....
הדבר הכי קרוב לSuperiority שיתן תרגום של "עדיפות" הוא priority (שזה עדיפות בתרגום לעברית).
מכיוון שרשום שם Air Superiority ליד העדיפות אווירית הנחתי שמדובר בטעות, וגם לדוקטורים יש טעויות :] |
|
חזור למעלה |
|
|
ViFF טיסות סדירות
|
נשלח: 23:01 ,4 יוני 2006, א' כותרת הודעה: |
|
|
אני חושב שהוא בכוונה כתב עדיפות במקום עליונות, כי היו מעט מאד מקרים במלחמות העולם שבו אפשר היה לומר באופן חד משמעי שלצד מסוים היה עליונות אווירית. מוסכם על כל הטיאורטיקנים הצבאיים שלהשיג עליונות אווירית מובהקת מול אויב שיש לו אמצעים וכח אש ברמה דומה הוא בגדר הבלתי אפשרי.
היוצא דופן היחיד לטענה היא מלחמת של"ג שהראנו לסורים מאיפה משתין הדג, אם אני לא טועה היה יחס של הפלות בקרבות אוויר 80-0 בקירוב לטובתנו. אמנם היה יחס כוחות (מהיבט כמותי) די שווה, אבל העדיפות שלנו באיכות המערכות וכח אדם היה כל כך מובהק שאולי גם זו כדוגמא יוצאת דופן היא גבולית, ואולי אפילו לא רלוונטית.
לדעתי הוא אומר עדיפות אווירית כי מדובר על יצירת עליונות אווירית במקרים ספציפיים, לזמן מוגבל, רק איפה שצריך ומתי שצריך.
VIFF |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|
|