צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Tal-T טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 18, 2008 הודעות: 501 מיקום: חולון
|
נשלח: 18:52 ,3 ספטמבר 2010, ו' כותרת הודעה: יציאות עם נשק בקורס טיס |
|
|
אממ
אם אני לא טועה בטיס עושים טירונות 05 ,
עכשיו , ב05 כמו אפילו ב02 ממש בהתחלה כבר יש מטוווחים ומסתובים עם נשק בבסיס.
אני יודע שהטירונות נכללת בשלב המכין , האם היא בהתחלה מיד עם הגיוס?
והאם היציאות הביתה הן עם נשק? אם כן , ממתי בערך?
תודה ושבת שלום. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2504
|
נשלח: 19:56 ,3 ספטמבר 2010, ו' כותרת הודעה: |
|
|
שלב המכין כולל טירונות, לימודים (פיזיקה ומתמטיקה), וטיסות מיון הראשונות. החיילים מתחלקים לכמה גפים בשלב המכין וכל אחד מהם עושה את הדברים בסדר שונה.
אז יכול להיות שתתחיל מיד עם הטירונות או שכבר תתחיל עם לימודים וטיסות.
בקשר ליציאה מהבסיס עם נשק אני לא ממש בטוח שכן. נראה לי סביר שלא. |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
|
חזור למעלה |
|
|
Eagle_King טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 15/08/2005 הודעות: 5687 מיקום: חולון
|
נשלח: 20:20 ,3 ספטמבר 2010, ו' כותרת הודעה: |
|
|
מי שגר קרוב לתחומי הקו הירוק חייב לקבל, ולפעמים אתה יכול לצאת עם נשק, אני אעדיף לצאת עם נשק... בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט. |
|
חזור למעלה |
|
|
Tal-T טיסות סדירות
|
נשלח: 20:32 ,3 ספטמבר 2010, ו' כותרת הודעה: |
|
|
Eagle_King כתב: | מי שגר קרוב לתחומי הקו הירוק חייב לקבל, ולפעמים אתה יכול לצאת עם נשק, אני אעדיף לצאת עם נשק... |
האמת שאני מצפה לזה , נראלי מגניב לצאת ולבוא ישר לחבר'ה עם המדים והנשק.
אבל בן דוד שלי גם חשב ככה ועכשיו הוא אומר שהוא אסיר תודה שהוא לא יוצא עם נשק (סטי"ליסט) כי עכשיו שהוא כבר עם נשק הוא מרגיש שזו היסחבות..
מייק,
מוסמכים לתפעל אותו משמע סוף טירונות או אפילו לפני , עם תום המטווחים הראשוניים והמבחנים התיאורטיים על הנשק? |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
נשלח: 20:38 ,3 ספטמבר 2010, ו' כותרת הודעה: |
|
|
אני זוכר שהעלינו טירונים לשמירות כבר באותו שבוע שבו קיבלו את הנשק
זה מבחינת כללים יבשים. כמובן שלהתמקצע איתו לוקח הרבה יותר זמן מאשר יומיים-שלושה של מטווחים ותרגולים. אבל בעקרון, לפי 02 שהעברתי ו03 שעברתי, ואני די בטוח שגם בהכשרות גבוהות יותר, את הנשק מקבלים כבר בחודש הראשון.
אפשר למצוא הרבה בעד ונגד לנושא הזה, יש מי שיאמרו שחיילים עם נשק זה סיבה ופתיון לחטיפות (של הנשק או החייל), יש מי שיאמרו שזה רק יעזור להגיש עזרה או לסיים אירוע מהר יותר. וכמובן יש את הטירונים השבוזים ששונאים "להסחב" עם הקנה הארוך (הקיטבג שוקל יותר...).
כן זה אולי מגניב לכמה דקות אבל בסופו של דבר זה לא קישוט או סמל סטטוס. זה כלי שנועד להרוג. אז עדיף להתייחס אליו ככזה, לא יותר ולא פחות (מצטער שאני מנסה להרוס לך את ההתלהבות, אבל זה עדיף אם תתייחס אל הכלי הזה כמשקולת, כרוצח, כנטל ומה לא, רק לא צעצוע או משהו מגניב).
מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי
69 הפטישים הוירטואלית הותיקה |
|
חזור למעלה |
|
|
falcononeone טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 23, 2006 הודעות: 2443 מיקום: אזור ב"ש
|
|
חזור למעלה |
|
|
Tal-T טיסות סדירות
|
נשלח: 20:58 ,3 ספטמבר 2010, ו' כותרת הודעה: |
|
|
Mike_69th כתב: | אני זוכר שהעלינו טירונים לשמירות כבר באותו שבוע שבו קיבלו את הנשק
זה מבחינת כללים יבשים. כמובן שלהתמקצע איתו לוקח הרבה יותר זמן מאשר יומיים-שלושה של מטווחים ותרגולים. אבל בעקרון, לפי 02 שהעברתי ו03 שעברתי, ואני די בטוח שגם בהכשרות גבוהות יותר, את הנשק מקבלים כבר בחודש הראשון.
אפשר למצוא הרבה בעד ונגד לנושא הזה, יש מי שיאמרו שחיילים עם נשק זה סיבה ופתיון לחטיפות (של הנשק או החייל), יש מי שיאמרו שזה רק יעזור להגיש עזרה או לסיים אירוע מהר יותר. וכמובן יש את הטירונים השבוזים ששונאים "להסחב" עם הקנה הארוך (הקיטבג שוקל יותר...).
כן זה אולי מגניב לכמה דקות אבל בסופו של דבר זה לא קישוט או סמל סטטוס. זה כלי שנועד להרוג. אז עדיף להתייחס אליו ככזה, לא יותר ולא פחות (מצטער שאני מנסה להרוס לך את ההתלהבות, אבל זה עדיף אם תתייחס אל הכלי הזה כמשקולת, כרוצח, כנטל ומה לא, רק לא צעצוע או משהו מגניב). |
תשמע , אתה צודק אבל אני לא מתייחס לזה ככה.. אני רואה את זה ביותר כמו : " הנה חבר'ה תראו התגייסתי אני תורם ואני עוזר אני לא ג'ובניק "
חוצמזה אני גר קרוב לקווי האש. חולון . מסוכן פה . |
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
|
חזור למעלה |
|
|
IsraelAF טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 30, 2006 הודעות: 1518
|
נשלח: 12:24 ,4 ספטמבר 2010, שבת כותרת הודעה: |
|
|
אבג
נערך בפעם אחרונה על-ידי IsraelAF בתאריך 18:59 ,3 אוגוסט 2017, ה', נערך סך הכל פעם אחת |
|
חזור למעלה |
|
|
nikos טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 29, 2010 הודעות: 481
|
נשלח: 13:31 ,4 ספטמבר 2010, שבת כותרת הודעה: |
|
|
לא יוצאים עם נשק הביתה. זאת הנחיית מטכ"ל. כמו שכבר נאמר כאן, מאמצע 2006 פחות או יותר לקודקודים נפל האסימון שהסיכוי שיגנב לך הנשק הרבה יותר גבוהה מהסיכוי שתפגוש מחבל בדרך הביתה.
לכן היחידים שיוצאים הביתה עם נשק הם חיילים שמשרתים בגזרה מבצעית- לוחמים/תומכי לחימה במוצבים שפזורים ברחבי ארצנו.
מהביס"ט תצא עם נשק רק אם יש סיבה ממש טובה לכך, אחרת הוא ישאר מאופסן בבסיס- כפע שדורשות הפקודות. |
|
חזור למעלה |
|
|
Dingo טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 30/09/2005 הודעות: 1093
|
|
חזור למעלה |
|
|
Ezana9 טיסות סדירות