צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Yinon_cohen טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 14, 2010 הודעות: 219
|
נשלח: 17:36 ,20 יולי 2010, ג' כותרת הודעה: המטוס נוטה למעלה. |
|
|
כל פעם באופן קבוע כאשר אני ממריא המטוס מושך את האף לזווית גדולה, למה זה?
טייס בטייסת 110 אבירי הצפון.
yinon cohen |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2504
|
נשלח: 17:49 ,20 יולי 2010, ג' כותרת הודעה: |
|
|
פשוט מאוד.
כשאתה ממריא אתה יוצר מצב שמפעיל על המטוס כמה שיותר כוח עילוי וכוח דחף כדי שיוכל לעזוב את הקרקע. כלומר - הורדת מדפים כדי ליצור יותר עילוי, הורדת הגה גובה כדי שאף המטוס ימשוך כלפי מעלה, והפעלת כוח מנוע מלא.
אחרי ההמראה כל הכח הזה ממשיך לפעול, ואתה לא זקוק לכל הכח הזה אחרת המטוס ימשיך למשוך כלפי מעלה, אחרי ניתוק אתה מעלה גלגלים, מוריד כוח מנוע, ומעלה הגה גובה עד שאתה מפסיק לטפס, לאחר מכן אתה גם מעלה מדפים, וממשיך טיפוס רגיל.
|
|
חזור למעלה |
|
|
Blackout טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 15, 2009 הודעות: 312
|
|
חזור למעלה |
|
|
Yinon_cohen טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 14, 2010 הודעות: 219
|
|
חזור למעלה |
|
|
Tal-T טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 18, 2008 הודעות: 501 מיקום: חולון
|
נשלח: 20:26 ,20 יולי 2010, ג' כותרת הודעה: |
|
|
FreeFlight כתב: | פשוט מאוד.
כשאתה ממריא אתה יוצר מצב שמפעיל על המטוס כמה שיותר כוח עילוי וכוח דחף כדי שיוכל לעזוב את הקרקע. כלומר - הורדת מדפים כדי ליצור יותר עילוי, הורדת הגה גובה כדי שאף המטוס ימשוך כלפי מעלה, והפעלת כוח מנוע מלא.
אחרי ההמראה כל הכח הזה ממשיך לפעול, ואתה לא זקוק לכל הכח הזה אחרת המטוס ימשיך למשוך כלפי מעלה, אחרי ניתוק אתה מעלה גלגלים, מוריד כוח מנוע, ומעלה הגה גובה עד שאתה מפסיק לטפס, לאחר מכן אתה גם מעלה מדפים, וממשיך טיפוס רגיל.
|
עד עכשיו הייתי משתמש במדפים כדי להאט לפני נחיתה.
אז אתה אומר שאם אני רוצה לטפס אחרי המראה להוריד מדפים (כמה להוריד?) ולתת כח מנוע כדי שהמהירות לא תרד יותר מדי? |
|
חזור למעלה |
|
|
1אוראל1 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 20, 2009 הודעות: 1024 מיקום: פתח תקווה
|
|
חזור למעלה |
|
|
asaf123098 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 28, 2010 הודעות: 371
|
|
חזור למעלה |
|
|
asaf1212 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 01, 2009 הודעות: 727 מיקום: שוהם
|
|
חזור למעלה |
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2504
|
נשלח: 21:45 ,20 יולי 2010, ג' כותרת הודעה: |
|
|
Tal-T כתב: | FreeFlight כתב: | פשוט מאוד.
|
עד עכשיו הייתי משתמש במדפים כדי להאט לפני נחיתה.
אז אתה אומר שאם אני רוצה לטפס אחרי המראה להוריד מדפים (כמה להוריד?) ולתת כח מנוע כדי שהמהירות לא תרד יותר מדי? |
בדיוק, המדפים בעיקרון נותנים כוח עילוי נוסף למטוס, ולא רק כוח גרר, שמאט את המטוס.
בשביל הטיפוס צריך להשאיר את המדפים באותו מצב שהמראת איתם, ואחרי מהירות מסויימת להעלות אותם עד הסוף (לפי המטוס וההוראות שלו).
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%A1
אני ממליץ לכולכם ללמוד קצת מהמשימות והלימודי טיסה שבנויים בתוך הסימולטור. |
|
חזור למעלה |
|
|
Jaspern טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 18, 2006 הודעות: 1077
|
נשלח: 22:10 ,20 יולי 2010, ג' כותרת הודעה: |
|
|
קצת סדר...
הורדת מדפים = Flaps down
העלאת\קיפול מדפים = Flaps up
מדפים נועדו להגביר את העילוי שמייצרת הכנף, כדי שתתאפשר טיסה במהירות נמוכה לקראת נחיתה או בהמראה ללא חשש להזדקרות. במילים אחרות, המדפים מרחיבים במעט את מעטפת הטיסה של המטוס, כדי שנוכל לנחות בצורה איטית ובטוחה יותר, ולהמריא בתנאים מגבילים.
מכיוון שהמדפים מוסיפים לשטח הפנים של הכנף - נוצר יותר חיכוך עם האוויר (גרר), שמאט את המטוס.
בהמראה עם מדפים, מקפלים אותם כשטסים מהר מספיק ואין בהם צורך יותר.
בכל מקרה, אני די בטוח שלחצת על כפתור אחד יותר מדי והמטוס פשוט לא מקוזז נכון...
קיזוז (trim) הוא אמצעי שנועד להתאים את המטוס לטיסה בנתונים משתנים (שינוי בכל נתון שיש לו השפעה על העילוי שפועל על המטוס).
במטוסים הקלים של ססנה, גלגלת הקיזוז נראית כך (גלגלת שחורה):
תמצא אותה, תשחק איתה קצת, וכנראה שזה יסתדר לך...
Kickbox.co.il
נדב |
|
חזור למעלה |
|
|
1אוראל1 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 20, 2009 הודעות: 1024 מיקום: פתח תקווה
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 4:51 ,21 יולי 2010, ד' כותרת הודעה: Re: המטוס נוטה למעלה. |
|
|
Yinon_cohen כתב: | כל פעם באופן קבוע כאשר אני ממריא המטוס מושך את האף לזווית גדולה, למה זה? |
אם זו זווית אף, שעולה בחריפות זה כנראה קיזוז. כל שאר הסיבות שהועלו(מדפים, כוח מנוע וכו') משפיעים על העילוי ועל שיעור הטיפוס ובעקיפין על מצב האף אבל ההשפעה הדרגתית יותר מאשר מטוס לא מקוזז. מטוס לא מקוזז עם מקזז בקצה המהלך שלו כלפי מעלה-תמיד יגרום לאף המטוס להתרומם באופן חד ובלתי פוסק.
תנסה לקזז את גובה האף ע"י המקשים שב-NumPad:
קודם כל תוודא שה-NumLock מכובה.
לחיצה על 7 ב NumPad תוריד את אף המטוס(יקזז אותו כלפי מטה).
לחיצה על 1 עושה הפוך ומרים את האף.
תלחץ על 7 הרבה פעמים עד שזה יתחיל להגיב באופן משמעותי, הקיזוז נעשה במנות קטנות מאד.
מטרת הקיזוז היא לאפשר לך עבור כוח דחף נתון וקבוע לטוס במהירות נתונה ולשמור על גובה, בלי להפעיל לחץ על הסטיק.
השיטה היא לקבוע כוח מנוע, לכוון עם הסטיק את גובה האף שיאפשר לך לטוס בגובה קבוע ובמהירות הרצוייה, ואז לשחרר בהדרגה את הלחץ מהסטיק ע"י החלפתו בקיזוז(את אתה דוחף באופן רצוף את הסטיק ע"מ לשמור על מצב הטיסה-תלחץ 7 מספר פעמים ובהדרגה תשחרר את הסטיק ובאופן כזה המטוס יגיע למצב מקוזז שבו הוא שומר את גובה האף הרצוי בלי לחץ על הסטיק)
בכל מקרה קיזוז גובה האף אמור לתת תשובה גם לעודף דחף ועודף עילוי, ולשמור את אף המטוס במצב טיסה נורמאלי.
עדיף בכל מקרה גם לכייל את הסטיק, לפחות לנקות את הסיבה האפשרית הזאת מהשולחן. מולי
|
|
חזור למעלה |
|
|
falcononeone טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 23, 2006 הודעות: 2443 מיקום: אזור ב"ש
|
|
חזור למעלה |
|
|
yarinbar טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 17, 2008 הודעות: 743 מיקום: רמת השרון
|
|
חזור למעלה |
|
|
falcononeone טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 23, 2006 הודעות: 2443 מיקום: אזור ב"ש
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|