צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
1אוראל1 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 20, 2009 הודעות: 1024 מיקום: פתח תקווה
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
1אוראל1 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
asaf123098 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 28, 2010 הודעות: 371
|
נשלח: 15:21 ,15 יוני 2010, ג' כותרת הודעה: |
|
|
אני לא ממש מבין בזה אבל נראה לי שתצטרך לקנות ערכה חדשה עם כל האגאים לא נראה לי אתה תוכל להוסיף את זה לג'ויסטיק אחר ... |
|
חזור למעלה |
|
|
1אוראל1 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Iaf_Assaf מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: Sep 02, 2006 הודעות: 3448
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 15:41 ,15 יוני 2010, ג' כותרת הודעה: |
|
|
אין שום בעיה לעבוד עם כמה בקרים שונים ומכל חברה כלשהי מחוברים USB, לפחות לא צריכה להיות, אני עובד עם 4 בקרים נפרדים מחובריםב-USB למחשב: ג'ויסטיק CH, דוושות סייטק ו2 מצערות סייטק. אין שום בעייה.
קודם כל צריך לבדוק בלוח הבקרה ב-windows תחת קטגוריה Game Controllers שכל הבקרים מופיעים ומזוהים. בויסטה זה נמצא תחת \Control Panel\Hardware and Sound, ב-XP תחת Printers and other Hardware:
אם שני הבקרים שלך מופיעים ברשימה(אצלך), אתה כותב שההגאים עובדים, אז אני מניח שהם שניהם מופיעים ברשימה אצלך, אם לא שניהם מופיעים אז כנראה שאיזושהי התנגשות ביטלה אחד מהם ואז צריך פשוט להתקין מחדש את הבקרים, או שלפעמים מספיק להוציא את השקע USB שלהם ולהכניס בחזרה כדי שיזוהו מחדש.
השלב הבא הוא להגדיר אותם כמו שצריך בסימולטור, או לוודא שהם מוגדרים נכון:
נכנסים בדף הפתיחה של הסימולטור ל-Settings>Controls... ושם בוחרים בלשונית CONTROL AXIS (הגדרת צירים):
ברשימה הנפתחת שליד Controller Type אמורים להופיע גם הג'ויסטיק וגם ההגאים שהוספת.
ציר זה תנועה של הסטיק או ההגה.(בשונה מכפתור שאותם מגדירים בלשונית ה-Buttons)
תבחר את הבקר(ג'ויסטיק או הגה) שאתה רוצה להגדיר עבורו ציר, וודא שהוא מופיע ליד Controller Type, וודא גם שFlight mode מוגדר כ-Normal ולא Slew.
ואז רד לרשימת הפקודות וכשתגיע לפקודה שתרצה שהבקר יבצע, פשוט בחר את השורה, לחץ Change Assignment, ובתיבה שנפתחת הזז את הבקר כפי שאתה רוצה שיבצע את הפקודה, התזוזה תירשם כשם ציר, לחץ OK. וזהו-הגדרת ציר. תעבור ככה על כל הצירים של שני הבקרים(ג'ויסטיק+הגה) ובזה סיימת להגדיר את שני הבקרים ולוודא שהם יעשו בדיוק מה שאתה רוצה. סביר להניח שהג'ויסטיק עובד ומוגדר כבר ורק את הדוושות אתה צריך להגדיר להגה כיוון. השאלה אם הדוושות הם ציר אצלך, או שהם כמו כפתורים ואז צריך להגדיר אותם ככפתורים תחת לשונית Buttons/Keys במקום ב AXIS. תנסה להגדיר כמו שהסברתי את הדוושות ל-Rudder, ותראה אם הם מזוהים כציר(אם אחרי שלחצת עליהם נכנס שם ציר בתיבת ההגדרה שלהם ב-change assignment).
למעשה אפילו אפשר להגדיר שני בקרים שיעשו בדיוק אותו דבר, אבל אז תהייה התנגשות בזמן הטיסה ואחד ישפיע יותר מהשני, למשל אפשר להגדיר שהזזת סטיק ימינה/שמאלה תזיז את המאזנות, וגם להגדיר לזה את ההגה. זה אפשרי, לא הגיוני אבל אפשרי.
לסיכום: שתי האפשרויות לזה ששני הבקרים(ג'ויסטיק+הגה) לא עובדים הם או שיש בעיית התנגשות בניהם ברשימת ה Controllers בלוח הבקרה של ווינדווז או פשוט הם לא מוגדרים נכון בסימולטור.
בהצלחה מולי
|
|
חזור למעלה |
|
|
1אוראל1 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 16:58 ,15 יוני 2010, ג' כותרת הודעה: |
|
|
נשמע נכון, תפסת את הפרנציפ. אין לי את ההגה כמו שלך, אז אני לא יודע איך נראה תהליך הכיול שלו, אבל זה נראה הגיוני, שאתה אמור להביא את הבקר(הגה/דוושות במקרה הזה) אל המרכז ואז ללחוץ משהו כדי לסמן שזה המרכז.
לכל בקר וחברה יש כלי כיול אחר. ב-CH אני עושה את הכיול דרך התוכנה של הסטיק, בסייטקים כשאני לוחץ הגדרות>כיול לא מופיע לי אפשרות כיול אלא רק לוח הבקרה של הפדלים/מצערות להראות את התנועה והגבולות, אבל בלי יכולת כיול.
את הסייטקים שלי אני מכייל בכלל בתוך הסימולטור ע"י שימוש בכלי שנקרא FSUIPC שמאפשר הרבה פונקציות ובניהן כיול מאד מדוייק, אפילו תוך כדי טיסה, אם יוצא לי מכיול.
FSUIPC כלי מאד מומלץ, הרבה תוספים משתמשים בו, יש לו גרסה חינמית ובתשלום, זאת שבתשלום רק היא כוללת את האפשרות לכייל. הוא עולה בערך 29 אירו(130 ש"ח בערך).
שמח שהסתדרת. מולי
|
|
חזור למעלה |
|
|
1אוראל1 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|