צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
s123 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 05, 2009 הודעות: 610
|
נשלח: 19:42 ,3 אפריל 2010, שבת כותרת הודעה: שאלה בקשר למסלול קליע |
|
|
יש לי שאלה בקשר לצליפה:
נגיד צלף יושב 500 מטר ממטרה.הוא יורה.בדרך למטרה הקליע זזז ממסלולו?הוא נוטה למעלה בדרך כלל או למטה?תודה! |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
רון טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 16, 2010 הודעות: 89
|
נשלח: 19:45 ,3 אפריל 2010, שבת כותרת הודעה: |
|
|
הקליע עולה למלעה בסטיה קטנה ויורד למטה זה מה שקורה במרחק גדול לקליע אבל הקליע מדיוק |
|
חזור למעלה |
|
|
s123 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 05, 2009 הודעות: 610
|
נשלח: 19:47 ,3 אפריל 2010, שבת כותרת הודעה: |
|
|
זאת אומרת צריך לכוון טיפה למעלה? |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
|
חזור למעלה |
|
|
YINON טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 21, 2007 הודעות: 1522
|
נשלח: 20:01 ,3 אפריל 2010, שבת כותרת הודעה: |
|
|
אני מניח שגם אתה ראית את התוכנית על הצלפים בערוץ ההיסטוריה.
וכעת לנושא: לפי מה שאני הבנתי הקליע לא עולה למעלה אלא אם כך אתה תסיט את הקנה תוך כדי ירי כלפי מעלה. אבל בוא נצא מנקודה שאת הקליע אנו יורים ישר כלפי האופק אזי הוא יפול בשלב מסוים כאשר יאבד אנרגיה (לא מכיר את המונחים הפיזיקליים ממש)
יתקנו אותי מומחי הפיזיקה |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
|
|
חזור למעלה |
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2504
|
נשלח: 20:20 ,3 אפריל 2010, שבת כותרת הודעה: |
|
|
הכדור כן זז ממקומו, בגלל כוח המשיכה הוא ינוע למטה ובגלל הרוח הוא יסטה הצידה, ככל שהטווח יותר ארוך יש לגורמים האלה יותר השפעה.
מאחורי הרובה יושבים 2 אנשים - הצלף והצופה. הצלף הוא הבחור שמכוון ויורה והצופה תפקידו לאתר מטרות ולתת לצלף נתונים כמו מרחק, ואיך לכוון.
לצופה יש מכשיר שעוזר לו להעביר נתונים לצלף, מעין מחשבון, שמחשב את זווית הנטייה לפי מצב הרוח והמרחק של הירייה.
כאשר מסתכלים בכוונת של רובה צלפים רואים צלב עם נקודות עליו, הצלף צריך לכוון לפי הנתונים שהצופה נותו לו (זווית ימינה\שמאלה וזווית למעלה).
בעיקרון תמיד מכוונים טיפה למעלה ובכיוון מנוגד לרוח ביחס למטרה, למהירות הרוח, והמרחק. |
|
חזור למעלה |
|
|
eb3 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Feb 14, 2009 הודעות: 1363
|
נשלח: 20:31 ,3 אפריל 2010, שבת כותרת הודעה: |
|
|
אוקיי, רק לפני שנתחיל, כולם פה ראו את התכונית בערוץ ההיסטוריה, ובואו נסכים, שאני הכי מבין פה בסנייפר עילית (לא קשור ממש אבל נחליק), אז מייק, אומנם הרובים "מכוונים" לפי הכוונת אבל למרחק מסוים. כלומר, נגיד רובה מסוים מכוון עם הכוונת ככה שהנקודה באמצע תהיה פגיעה ישרה אחרי 100 מטר (למי שלא הבין, התכוונתי שאם אתה יורה למטרה של 100 מטר אתה מכוון בול באמצע), אז אם אני רוצה לצלוף במטרה במרחק 70 מטר? אני מכוון טיפה למטה בשביל זה. אם אני רוצה למרחק 130 מטר? אני מכוון טיפה למעלה וככה זה ממשיך... |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
|
|
חזור למעלה |
|
|
Echo טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 17/09/2005 הודעות: 1130
|
|
חזור למעלה |
|
|
schredder טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 27/09/2005 הודעות: 1316 מיקום: דרום
|
נשלח: 20:59 ,3 אפריל 2010, שבת כותרת הודעה: |
|
|
אני לא ממש מומחה לארטילריה אבל למדתי פיסיקה...
יהיה קשה לחלקכם להסכים איתי אבל האמת היא שקצב ההיסט מטה של הקליע מאוד דומה לנפילה חופשית של גוף כלפי מטה. אז ... קבוע G הוא 9.81 מטר לשנייה בריבוע.
המהירות ההתחלתית של הנפילה היא 0 (בהתייחס לציר האנכי . באופקי ברור שהמהירות האופקית גבוהה בהרבה...)
מהירות תיאורטית של קלע M-16 היא 1000 מטר לשנייה .
אתם מוזמנים לחשב את מרחק הנפילה החופשית עבור גוף במשך 0.1 שניה ו - 0.13 שניה במהירות התחלתית 0.
זהו ההיסט.
כל האמור מתייחס לירי במצב אופקי לקרקע. אם ישנה זוית - זה מורכב יותר. ארדוף אויבי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם אמחצם ולא יכלו קום יפלו תחת רגלי |
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 22:27 ,3 אפריל 2010, שבת כותרת הודעה: Re: שאלה בקשר למסלול קליע |
|
|
amit_iaf כתב: | יש לי שאלה בקשר לצליפה:
נגיד צלף יושב 500 מטר ממטרה.הוא יורה.בדרך למטרה הקליע זזז ממסלולו?הוא נוטה למעלה בדרך כלל או למטה?תודה! |
קיבלת תשובה מושלמת מschredder!
מכיוון שלקליע יש מסה הוא מושפע מכוח הכבידה(כוח המשיכה של כדור הארץ), לכן בקצרה התשובה היא שהוא הולך ו"שוקע" עם הזמן במסלול שלו.
כדי לפצות על זה הירי נעשה בזווית כלפי מעלה שמשתנית לפי הטווח. ככל שהטווח גדול יותר הזווית כלפי מעלה גדולה יותר. טווחים מעל 300 מ' ובטח 500 או 800 מ' נחשבים לטווחים ארוכים לצלף ודורשים מיומנות מיוחדת.
לכוונת טלסקופית יש תוף הגבהה ותוף צידוד(כפתורי סיבוב) שהצלף מכוון את הכוונת בהתאם להיסט כלפי מעלה הנדרש בהתאם לטווח ולהיסט הצידה בשל רוח צד.
יש לו שנתות בגודל מוגדר באלפיות ובעזרתם ובהתייחס לגודל העצם שמופיע בכוונת הוא יכול לאמוד את הטווח, ובתוספת נסיון ומקצועיות יכול לתת את ההיסט המדוייק לטווח הירי.
זווית ההיסט כלפי מעלה תלויה במהירות הקליע.
מהירות הלוע של רובה צלפים היא גבוהה יחסית ולכן ההיסט כלפי מעלה הוא קטן יחסית, והולך וגדל עם הטווח.
יש קליעים מאד איטיים(לא של רובה צלפים, ולא ממש קליעים) למשל RPG או ררנ"ט שיורים אותם בזוית היסט גבוהה של עד 45 מעלות כלפי מעלה, תלוי בטווח.
יש לך כאן דוגמה קלאסית לאיך עובד צלף לטווחים ארוכים:
אפשר לראות בבירור את תופי ההגבהה והצידוד על הטלסקופ, את הצופה שנותן לו תיקונים מדוייקים, ואת מד הטווח לייזר ששוכב על הנרתיק שלו לפני הצופה(במקום להעריך טווח, למה לא למדוד במדוייק). לא פשוט לפגוע בטווח 500 מ' כשהקליע צונח לו לאיטו כלפי מטה.
שלא לדבר על רוח צד. חצי שנייה מעוף קליע זה נצח.
עריכה:
רק הערה ביחס למה שערן כתב: צלף לא עובד על לכוון קצת למעלה וקצת למטה בשביל זה הוא צלף ויש לו ציוד לעשות את זה מדוד ומדוייק. מולי
נערך בפעם אחרונה על-ידי Muli בתאריך 22:57 ,3 אפריל 2010, שבת, נערך בסך הכל 3 פעמים |
|
חזור למעלה |
|
|
falcononeone טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 23, 2006 הודעות: 2443 מיקום: אזור ב"ש
|
|
חזור למעלה |
|
|
YUVALG13 טיסות סדירות