צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
gili טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Dec 29, 2009 הודעות: 20
|
נשלח: 15:37 ,19 ינואר 2010, ג' כותרת הודעה: גישת ILS |
|
|
לאחרונה התחלתי להתעמק בכל הנודע לדברים שאני לא סגור עליהם עד הסוף, בכל אופן הנה שלושה דברים שאשמח אם מישהו יוכל להסביר לי
1. לגבי המרקרים בגישת ILS. אני יודע שיש שלושה מרקרים אבל שאני נכנס אליהם דרך המפה אני מקבל את האינפורמציה הזו, מה זה נותן לי?
הרי אני יודע שאם אני מדויק בגליידסלופ ובלוקולייזר אז שלושתם אמורים להידלק תוך כדי גישה אבל לא הבנתי איך אני מיישם את הLatitude ואת הLongitude
Middle marker
Latitude: N50*01.78'
Longitude: E8*31.24'
Elevation: 364 FT
Heading: 69
2. לגבי Intersection - אני יודע שהם מסמנים נתיבים, אך איך אני טס בדיוק לפיהם, איך אני מכניס אותם למכשירים במטוס שלי?
DF234
Type: Intersection
Latitude: N50*01.59'
Longitude: E8*30.59'
3. דבר אחרון, מה זה הסימון הזה לפני הILS, מה הוא מסמן לי?
CAT III ILS 07L (IFNE)
Type: ILS
תודה רבה לעונים |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2504
|
נשלח: 16:12 ,19 ינואר 2010, ג' כותרת הודעה: |
|
|
הצמתים הם נקודות שהם חלק מנתיבים ומכניסים אותם לGPS שכמובן עובד על קווי אורך וקווי רוחב.
במשפט הזה:
CAT III ILS 07L (IFNE) הוא אומר לך שזה גישת ILS למטוסים במצב CAT III, כלומר מטוסים כבדים מעל למשקל מסויים למסלול 07 שמאל [L] (כלומר, שיש שני מסלולים באותו כיוון, ימני ושמאלי).
בקשר לIFNE אני לא בטוח. |
|
חזור למעלה |
|
|
bar_rodoy טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 22, 2006 הודעות: 788
|
|
חזור למעלה |
|
|
sharonbh תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Dec 19, 2007 הודעות: 496
|
|
חזור למעלה |
|
|
bar_rodoy טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 22, 2006 הודעות: 788
|
|
חזור למעלה |
|
|
gili טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Dec 29, 2009 הודעות: 20
|
נשלח: 10:41 ,20 ינואר 2010, ד' כותרת הודעה: |
|
|
רגע, איך אני מכניס את הנתונים של "הצמתים" למכשירים במטוס? לnav1,nav2 או למקום אחר? |
|
חזור למעלה |
|
|
sharonbh תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Dec 19, 2007 הודעות: 496
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 15:47 ,20 ינואר 2010, ד' כותרת הודעה: |
|
|
תתחיל במפות ה-ATS של ישראל. אלו מפות נתיבי מכשירים בישראל גובה נמוך(עד 14,000 רגל עד כמה שזכור לי)
http://info.mot.gov.il/CAA_HE/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=23
תוכל לראות שם את תחנות ה-VOR שבאמצעותם תנווט אל ה-intersections, כולל התדרים שלהם.
כדי להשתמש בהם אתה צריך לדעת להשתמש בשעון ה-VOR/HSI/RMI של המטוס.
צומת (intersection) היא לרוב צומת של "כבישים" דמיוניים שיוצאים מתחנת ה-VOR (נקראים רדיאלים), או נקודה על רדיאל הנמצאת במרחק מוגדר מהתחנה (יש מכשיר מדידת מרחק מתחנת שידור שמיועדת לזה-DME). ישנם עוד מספר סוגי עזרי ניווט אלקטרונים (ILS הוא אחד מהם, NDB הוא אחר, ויש עוד סוגים יותר נדירים).
זאת תורה שלמה שמהווה פרק נכבד ובסיסי בטיסת מכשירים, שימוש במכשירי הניווט האלקטרוניים שבמטוס לניווט בעזרת עזרי הניווט האלקטרוניים(NAVAIDs) השונים. בלי לשלוט לפחות בפרק הזה, אין משמעות לשאלה "רגע, איך אני מכניס את הנתונים של "הצמתים" למכשירים במטוס? לnav1,nav2 או למקום אחר?", כי מה תעשה עם מקלטי ניווט מכוונים לתחנות הנכונות?
אתה יכול להתחיל בשיעורים של טיסת מכשירים ב-Learning Center בסימולטור לעשות היכרות לא רעה עם העניין.
או שתירשם לקורס מכשירים ללימוד מסודר ב-VFS או ב-IFS. שני הקורסים טובים מאד ויתנו לך את הידע הנדרש להתחיל לטוס מכשירים, כולל להבין את דפית גישת ה-ILS ומה השימוש של המרקרים בשילוב עם הנתונים בדפית הגישה.
לעניין המרקרים יש להם כמה שימושים בלי קשר ל-GS, למשל:
המרקר החיצוני בהרבה מקרים מהווה את נקודת הכניסה לגישה (IAF).
הם משמשים לווידוא ה-GS(ע"י השוואה לגבהים שמופיעים בדפית), למקרה של תקלה טכנית בGS האלקטרוני (הרי לא מזמן מטוס כמעט רץ על ה-GS אל האדמה לפני מסלול 26(נדמה לי) בנתב"ג בגלל שיחים על האנטנות.
בהרבה מקרים נקודת ההחלטה להליכה סביב תהייה מבוססת על החלטה במרקר (לרוב בפנימי). מולי
|
|
חזור למעלה |
|
|
roven123 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Dec 23, 2008 הודעות: 6
|
נשלח: 21:16 ,25 ינואר 2010, ב' כותרת הודעה: |
|
|
Muli כתב: | תתחיל במפות ה-ATS של ישראל. אלו מפות נתיבי מכשירים בישראל גובה נמוך(עד 14,000 רגל עד כמה שזכור לי)
http://info.mot.gov.il/CAA_HE/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=23
תוכל לראות שם את תחנות ה-VOR שבאמצעותם תנווט אל ה-intersections, כולל התדרים שלהם.
כדי להשתמש בהם אתה צריך לדעת להשתמש בשעון ה-VOR/HSI/RMI של המטוס.
צומת (intersection) היא לרוב צומת של "כבישים" דמיוניים שיוצאים מתחנת ה-VOR (נקראים רדיאלים), או נקודה על רדיאל הנמצאת במרחק מוגדר מהתחנה (יש מכשיר מדידת מרחק מתחנת שידור שמיועדת לזה-DME). ישנם עוד מספר סוגי עזרי ניווט אלקטרונים (ILS הוא אחד מהם, NDB הוא אחר, ויש עוד סוגים יותר נדירים).
זאת תורה שלמה שמהווה פרק נכבד ובסיסי בטיסת מכשירים, שימוש במכשירי הניווט האלקטרוניים שבמטוס לניווט בעזרת עזרי הניווט האלקטרוניים(NAVAIDs) השונים. בלי לשלוט לפחות בפרק הזה, אין משמעות לשאלה "רגע, איך אני מכניס את הנתונים של "הצמתים" למכשירים במטוס? לnav1,nav2 או למקום אחר?", כי מה תעשה עם מקלטי ניווט מכוונים לתחנות הנכונות?
אתה יכול להתחיל בשיעורים של טיסת מכשירים ב-Learning Center בסימולטור לעשות היכרות לא רעה עם העניין.
או שתירשם לקורס מכשירים ללימוד מסודר ב-VFS או ב-IFS. שני הקורסים טובים מאד ויתנו לך את הידע הנדרש להתחיל לטוס מכשירים, כולל להבין את דפית גישת ה-ILS ומה השימוש של המרקרים בשילוב עם הנתונים בדפית הגישה.
לעניין המרקרים יש להם כמה שימושים בלי קשר ל-GS, למשל:
המרקר החיצוני בהרבה מקרים מהווה את נקודת הכניסה לגישה (IAF).
הם משמשים לווידוא ה-GS(ע"י השוואה לגבהים שמופיעים בדפית), למקרה של תקלה טכנית בGS האלקטרוני (הרי לא מזמן מטוס כמעט רץ על ה-GS אל האדמה לפני מסלול 26(נדמה לי) בנתב"ג בגלל שיחים על האנטנות.
בהרבה מקרים נקודת ההחלטה להליכה סביב תהייה מבוססת על החלטה במרקר (לרוב בפנימי). |
בארץ הנמוכים עד FL190/19000.
המרקר החיצוני [OM] מסמל את הFAF ולא את הIAF, ומיקומו נמצא בין 4 ל7 מיילים מהמסלול לרוב.
בדרך כלל גם המרקר האמצעי [MM] הוא סמן למינימה CATI והפנימי [IM] נמצא במינימה לCATII.
בכל מקרה עוד לא הגענו לזה בקורס כך שזה לא משנה |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|