צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Blackout טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Oct 15, 2009 הודעות: 312
|
נשלח: 19:24 ,15 דצמבר 2009, ג' כותרת הודעה: מפה נעה לF16 |
|
|
מישהו יודע אם בפאלקון יש מוד של מפה נעה על הMFD?
אם לא, יש דרך לדעת על מפת הברך איפה אני נמצא בכל רגע נתון? |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2504
|
נשלח: 11:02 ,16 דצמבר 2009, ד' כותרת הודעה: |
|
|
מפה נעה? כמו GPS כזה?
לא, יש לך את הHSD, לא יותר מזה.
וזה גם מספיק בעיקרון, תשתמש בעיניים ובמסלול שלך. |
|
חזור למעלה |
|
|
Blackout טיסות סדירות
|
נשלח: 13:39 ,16 דצמבר 2009, ד' כותרת הודעה: |
|
|
זה מספיק כל עוד אתה נמצא על המסלול, אבל לפעמים רוצים לסטות מהמסלול בצורה רצינית, ואז מפה נעה יכולה לעזור. במטוסים אמיתיים יש את זה בMFD. זו פשוט מפה של ישראל עם המיקום של המטוס מסומן עליה בכל רגע נתון - כן כמו GPS. |
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
|
חזור למעלה |
|
|
Blackout טיסות סדירות
|
נשלח: 16:22 ,16 דצמבר 2009, ד' כותרת הודעה: |
|
|
חברה - בתור מישהו שמטיס מטוסים בעולם האמיתי, ויודע קצת מה זה ניווט אווירי, אני יכול לומר לכם שזה לא פשוט"לפתוח מפה ולנווט" לפי "שעון, מפה, שטח" בססנה שטס ב100 קשר, בטח לא בF16 שטס במהירות הקול. לא שזה לא אפשרי - אבל זה לא פשוט - מה גם שמפת הברך במשחק היא לא ממש מפת ניווט טופוגרפית של 1:250000 - ואורי טייסי F16 אכן משתמשים בתצוגות התא בשביל זה - למה לנווט ידנית אם אפשר להעזר ב"פלאי הטכנולוגיה" ולעשות את זה יותר נח ומקל על חלוקת הקשב.
מייק - אני לא מדבר על טיסה בתוך ישראל, המשימות יכולות להיות גם הרחק מגבולות המדינה ;)
בכל מקרה - כנראה שבפאלקון לא הכניסו את זה - אז אני לא אמשיך לבזבז את הזמן לפורום המכובד בעניין - תודה לכל המשיבים והמשך יום טוב |
|
חזור למעלה |
|
|
FreeFlight טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 24, 2008 הודעות: 2504
|
נשלח: 16:29 ,16 דצמבר 2009, ד' כותרת הודעה: |
|
|
אנחנו מדברים פה על F-16, לא ססנה, ברור שזה לא פשוט לנווט.
פשוט בפאלקון אין את האפשרות הזו ופשוט תישאר עם המסלול שלך, זה לא כזה מסובך להתרחק ממנו, אני גם לא מוצא סיבה למה, ולא צריך רק מפה אחת ומספיק גם להשתמש בשאר פלאי הטכנולוגיה שבF-16. |
|
חזור למעלה |
|
|
i_hawk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 02/06/2005 הודעות: 2532 מיקום: ב"ש
|
נשלח: 19:36 ,16 דצמבר 2009, ד' כותרת הודעה: |
|
|
IAF110_BlackOut כתב: | חברה - בתור מישהו שמטיס מטוסים בעולם האמיתי, ויודע קצת מה זה ניווט אווירי, אני יכול לומר לכם שזה לא פשוט"לפתוח מפה ולנווט" לפי "שעון, מפה, שטח" בססנה שטס ב100 קשר, בטח לא בF16 שטס במהירות הקול. לא שזה לא אפשרי - אבל זה לא פשוט - מה גם שמפת הברך במשחק היא לא ממש מפת ניווט טופוגרפית של 1:250000 - ואורי טייסי F16 אכן משתמשים בתצוגות התא בשביל זה - למה לנווט ידנית אם אפשר להעזר ב"פלאי הטכנולוגיה" ולעשות את זה יותר נח ומקל על חלוקת הקשב.
מייק - אני לא מדבר על טיסה בתוך ישראל, המשימות יכולות להיות גם הרחק מגבולות המדינה ;)
בכל מקרה - כנראה שבפאלקון לא הכניסו את זה - אז אני לא אמשיך לבזבז את הזמן לפורום המכובד בעניין - תודה לכל המשיבים והמשך יום טוב |
שלום
באופן כללי בפאלקון לא מיישמים אויוניקה לפי סיפורים או לפי "נדמה לי" אלא רק לפי מה שמגובה במסמכים רשמיים (בד"כ של חיה"א האמריקאי... כאלה שניתן להשיג בדרך זו או אחרת ברשת ולפעמים גם כאלה שלא...) ו\או בתיאור מדוייק של טייסי F-16. אם קיים מוד כזה במציאות אז או שזה מסווג מאוד ככה שאין גישה לזה, או שזה מיושם רק בבלוקים חדשים מאוד. אם זה קיים למשל באויוניקה של חיה"א שלנו (למשל בסופה בלבד) אז מין הסתם לא תראה את זה בפאלקון לעולם כי פשוט זה לא ייצא החוצה.
כשמתכנתים MFD למוד מסויים זה לא סתם בוא נצייר מפה ונשים את הסמן שם שיזוז לפי תזוזת המטוס... את זה אפשר לעשות בקלות, אבל צריך שזה יהיה מוד שלם, ז"א מה כל הכפתורים עושים במוד הנ"ל, מה האפשרויות וכו'...
בעיקרון הדגם שמתמקדים בו בפאלקון (אני מדבר על OF והלאה) זה F-16C בלוק 52... מה שמופיע אולי בבלוקים יותר משוכללים לא בהכרח ייכלל באויוניקה... לפחות לא עד שתהיה מערכת עם אפשרויות ליישם אויוניקה למטוסים\דגמים נוספים.
Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200 |
|
חזור למעלה |
|
|
DuDi טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 09, 2009 הודעות: 27
|
נשלח: 21:56 ,16 דצמבר 2009, ד' כותרת הודעה: |
|
|
מה מסווג במפה נעה?! כולה "להדביק" תמונה. הדבר היחיד שמסווג במפה זה המפה עצמה עם כל הסימונים הטקטים שעליה. לשים "מפה נקיה" זה משהו שקיים במציאות ות'אמת באמת קצת מוזר שלא קיים במשחק...
דרך אגב, כשיש GPS- משתמשים בו. כל צועקי ה"נווט ע"י ש.מ.ש"- רדו מהעץ ותפסיקו לשחק אותה.
רק פרייאר יעשה לעצמו את החיים קשים יותר. |
|
חזור למעלה |
|
|
i_hawk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 02/06/2005 הודעות: 2532 מיקום: ב"ש
|
נשלח: 22:53 ,16 דצמבר 2009, ד' כותרת הודעה: |
|
|
DuDi כתב: | מה מסווג במפה נעה?! כולה "להדביק" תמונה. הדבר היחיד שמסווג במפה זה המפה עצמה עם כל הסימונים הטקטים שעליה. לשים "מפה נקיה" זה משהו שקיים במציאות ות'אמת באמת קצת מוזר שלא קיים במשחק...
דרך אגב, כשיש GPS- משתמשים בו. כל צועקי ה"נווט ע"י ש.מ.ש"- רדו מהעץ ותפסיקו לשחק אותה.
רק פרייאר יעשה לעצמו את החיים קשים יותר. |
למה אין את זה בפאלקון? ככה... יש מדריכים M1 M2 יש Dash-1 ויש Dash-3-4 חוץ מזה יש גם M3 ו M4.2 ועוד מסמך של Lockheed... את השלושה האחרונים לא ניתן להשיג סתם ככה... עד כמה שאני יודע באף אחד מהם לא מופיעה מפה נעה... זו הסיבה היחידה שזה לא קיים כבר בסימולטור.
לגבי ניווט, בהנחה שאתה טס כמו שטייסים טסים עם מפה על הברך, אז יחד עם ה HSD זה לא כזה סיפור... פשוט שים את הנ"צ על המפה ותדע כמעט תמיד איפה אתה נמצא... יש גם את ה Bullseye שנותן לך רפרנס של מיקום... לא סיפור בכלל. גם אם במטוסים מסויימים (סופה? רעם?) יש מפה ב MFD ברור שתמיד יש גיבוי של מפה פיזית...
Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200
נערך בפעם אחרונה על-ידי i_hawk בתאריך 22:55 ,16 דצמבר 2009, ד', נערך סך הכל פעם אחת |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
|
חזור למעלה |
|
|
DuDi טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 09, 2009 הודעות: 27
|
נשלח: 23:49 ,16 דצמבר 2009, ד' כותרת הודעה: |
|
|
מייק, מה הקשר? ברור שאפשר בלי "צעצועים". אפשר בלי הרבה דברים, זה אומר שכדאי? בצבא לומדים ציר ניווט רכוב אבל בפעילות אחרי שלמדת את הציר בע"פ לא תשתמש במפה נעה (בלי להיכנס לשמות של המערכות)?! בטח תשתמש. לא צריך להתנשא ולהגיד "אז פותחים מפה ומנווטים.."...
אם באולטרלייט יש GPS עם מפה נעה שבה אפשר לתכנן ציר "באוויר" עפ"י הזנת נ.צ אז למה שבמטוס קרב מתקדם לא יהיה?
כלום לא סיפור אבל הרעיון הוא לעשות את החיים קלים, לא?
אגב, Bullseye זה רפרנס לתקשורת בין גורמים שונים. זה נקודת יחוס שנקבעה ע"י צבא כדי לתאר מיקום של מקומות אחרים בלי ציין נ.צ מפורש... בניווט זה יעזור רק עם הAWACS יגיד לך לאן ביחס אליו צריך לטוס.
עם כבר... פזרו איזה VOR בנתניה ואיזה ADF בהרצליה |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|