צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Avi_springer טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 23, 2009 הודעות: 2
|
נשלח: 20:14 ,23 אוגוסט 2009, א' כותרת הודעה: שאלה על קיזוזים.. |
|
|
שלום,
אני נתקל בקושי לבצע קיזוז באילרונים, המטוס נוטה להתגלגל שמאלה כל הזמן
וצריך לבצע תיקונים או להחזיק את הסטיק ימינה כדי לטוס ישר. עניין זה מקשה עליי מאוד
בקרבות כשעומדות לרשותי שניות מועטות לכוון ולירות.
לא ברור לי מה ההבדל בין aileron left/right לבין aileron trim left/right, נראה
שלאחרון אין שום השפעה על הטיסה.
שאלה נוספת היא האם תיקונים קטנים לפני ירי כדאי לבצע עם הגה כיוון או
בעזרת האילרונים? |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
ViFF טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 23/07/2005 הודעות: 3593
|
נשלח: 20:30 ,23 אוגוסט 2009, א' כותרת הודעה: |
|
|
היי אבי,
לא לכל המטוסים יש מקזזים במאזנות.
למשל הספיטפיירים אין להם מקזזים במאזנות, רק בהגה כיוון וגובה.
במטוסים גרמנים 109 ו- 190 וב-Zero A6M היפאני יש רק בהגה גובה, אין מקזז לא במאזנות ולא בהגה כיוון.
במטוסים האמריקאים יש את כל שלושת המקזזים, כמו כן במפציצים לרוב (של כל המדינות) יש מקזזים לכל שלושת ההגאים.
לשאלתך לגבי ירי, אני משתמש בשניהם בכיוונון הסופי בירי. נגיעות קטנות ומדודות, והרבה הרבה אימונים עד שמגיעים לרמת מיומנות גבוהה.
VIFF
נערך בפעם אחרונה על-ידי ViFF בתאריך 20:34 ,23 אוגוסט 2009, א', נערך סך הכל פעם אחת |
|
חזור למעלה |
|
|
Yoavwein טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 15, 2008 הודעות: 398
|
נשלח: 20:33 ,23 אוגוסט 2009, א' כותרת הודעה: |
|
|
בחלק (אפילו רוב) המטוסים אין אפשרות לקזז את ה aileron, לכן אתה לא מצליח. באמת בעיה להחזיק את הסטיק על הצד אבל צריך להתרגל ופשוט בצורה טבעית לקחת את היד ימינה\שמאלה ולתמרן מתוך ברירת מחדל כשה"אפס" שלך הוא הסטה של הסטיק.
ההבדל בין שני הדברים שכתבת הוא שהראשון הוא הסיבוב עצמו, והשני הוא פעולת הקיזוז - הזזת נקודת האפס של ה aileron, כלומר שאם לא תיגע בסטיק הaileron יהיה בנטייה לאחד הצדדים שתבחר.
תיקונים קטנים לפני ירי כדאי עם הסטיק. אתה לא רוצה להתחיל לקזז ואז להידפק כשהיריב שלך יפנה ימינה.
הקיזוזים נועדו רק לייצב את הטיסה - שאם לא תיגע בסטיק המטוס יטוס כמה שיותר ישר ויציב.
כמו כן ניתן להשתמש בהם בזמן הפצצת level bombing לשינויים קטנים כדי לא לצאת מה level stablizer. "הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש" |
|
חזור למעלה |
|
|
Avi_springer טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 23, 2009 הודעות: 2
|
נשלח: 20:49 ,23 אוגוסט 2009, א' כותרת הודעה: |
|
|
אני אכן מתאמן עם הזירו,הוא מאפשר יותר חופש לטעות ולהשאר בחיים.
זה מסביר למה רק בהגה גובה הצלחתי לקזז.
תודה על התגובות. |
|
חזור למעלה |
|
|
xcom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jan 01, 2006 הודעות: 2498
|
נשלח: 9:33 ,24 אוגוסט 2009, ב' כותרת הודעה: |
|
|
מיכה נשמע לי שצריך להחזיר את הביס"ט לפעולה |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|
|