צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
ayoia טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Feb 19, 2009 הודעות: 11
|
נשלח: 16:11 ,24 מרץ 2009, ג' כותרת הודעה: עזרה עם הג'ויסטיק..ועוד כל מיני... |
|
|
שלום לכולם, אחריי שנעזרתי בפורום כאן באתר החלטתי לקנות ג'ויסטיק extreme 3D pro של logitech...
אני חדשה באתר וגם חדשה בתחום של סימולטורים של טיסה ואני צריכה עזרה בשימוש בג'ויסטיק הספציפי הזה, הבנתי גם שאני צריכה לבחור סימולטיר לטוס בו , בנתיים חשבתי על משהו רק שאני אוכל להתאמן בו ןקודם כל ללמוד להטיס מטוס, התחלתי לקרוא את אחד המדריכים - עקרונות טיזה שנכתב ע"י Hedgehog והגעתי לחלק של הסטה בסיסית, וזה ישמע קצת טיפשי אבל לא הבנתי איפה בדיוק אני יכולה להתאמן , כמו שניתן להבין הכל די חדש לי ואני ממש מש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי
איזה סימולטור לקנות או להוריד אם מותר (ראיתי בפורום תוכנות חינמיות כאלו) ..איך לעבוד עם זה או איפה אני יכולה לקבל עוד הנחיות, לגבי הג'ויסטיק הבנתי שאני צריכה לתכנת את הכפתורים שלו..גם זה ממש לא זרם ..
תודה ענקית לכל מי שיוכל לעזור לי אני ממש רוצה להתנסות בתחום הזה |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
נשלח: 16:23 ,24 מרץ 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
מאחר והחשיבות הגדולה ביותר היא לגבי מערכות בסיסיות אני חושב שעדיף אם תנסי את הסימולטור של מייקרוסופט- Microsoft Flight Simulator. זהו סימולטור טיסה "אזרחי" (אפשר להוסיף לו מטוסי קרב, אבל אין אפשרות להשתמש בנשק) נפוץ מאוד עם רמה גבוהה מאוד של דימוי מערכות מטוס.
שוחחרו המון גרסאות שלו במהלך השנים והאחרונות הן גרסת 2004 (FS9 בשם הקצר) והגרסה האחרונה- FSX. השוני ביניהן זעיר ומתבטא בעיקר בגרפיקה משופרת בגרסה X. אבל מבחינת מטוסים ומערכות FS9 עדיין מוביל כי הוא תומך ביותר תוספות.
אבל ,כמובן, הדבר הזה עולה כסף שאולי לא שווה לבזבז בשביל התחלה.
יש כמובן גם סימולטורים חינמיים שגם עוזרים להבין יופי את הבסיס בהטסה והבנה של הפאנל (לוח השעונים) .
הנה רשימה שלהם:
http://www.preflight.us/HE/ftopicp-119779.html#119779
בסימולטור אזרחי יש מעט מאוד שימוש לכפתורים של הג'ויסטיק, רק בקרבי הם באמת מתחילים לקבל תפקיד קריטי מאחר והשאיפה היא להשאיר את היד על הסטיק כל הזמן.
בכל מקרה, אין צורך לתכנת את הכפתורים מאחר וברוב הסימולטורים כבר מוקצות פעולות לכל כפתור לפי הסטנדרטים המקובלים. אם את רוצה להתאים אותם כך שיהיה לך נוח יותר, אז תצטרכי להכנס לתפריטי הגדרות המקשים בסימולטור ולהקצות פקודות חדשות לכפתורים.
דרך אגב, בדיוק כמו שקורס טיס נמשך שנים. ככה גם עם סימולטורים. הרמה מספיק גבוהה כדי שעקומת הלמידה תתפרס על זמן ארוך מאוד.
מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי
69 הפטישים הוירטואלית הותיקה |
|
חזור למעלה |
|
|
ayoia טיסות סדירות
|
נשלח: 17:09 ,24 מרץ 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
המון המון תודה!!!...
בתור התחלה אני רוצה רק הבנה בסיסית בהטסת המטוס, איך פונים וכאלה בעקר כדאי שזה יעזור לי בירפא,
במדריך - עקרונות טיסה (נכתב ע"י Hedgehog ) שקראתי הוא ממש מפרט על המונחים ( עילוי, זווית התקפה וכ"ו..) ועל שהעונים (מה שקראתי בנתיים) ורציתי לדעת אם אתה מכיר מדריך יותר פשוט, או שתוכל לכתוב בעצמך את הדברים ביותר בפשטות, בעיקרון הבנתי תיאורטית את הדברים אבל בגלל שהוא כתב על כל מונח לגופו ואז איך אתה שולט עליו בפועל ע"י הסטיק (אני מניחה שכך זה צריך להיות בשביל הבנה תיאורטית) קצת הסתבכתי כשניגשתי ליישום בפועל...
חוץ מזה בתיאוריה ומעשה ןןן אני לא יודעת באיזה סימולטיור הוא משתמש, אם אתה יודע זה יהיה מצוין כי ממש מפורט שם שלב שלב ושה יהיה הרבה יותר קל..
ושוב המון המון תודה לך, זה בטח קצת מעצבן להסביר את כל מה שמובן לך מאליו למישהו ממש חדש בזה אז ממש תודה |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
|
נשלח: 17:24 ,24 מרץ 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
זה לא משנה מה הסימולטור, פשוט מאחר וכבר במשך עשרות שנים המכשירים הבסיסיים לא השתנו יותר מדי מבחינת התצוגה שלהם (אולי שיטות המדידה השתנו, אבל בכל מקרה אופק מלאכותי,למשל, נראה אותו דבר בגדול: פס שמייצג את האופק ושטות שמייצגת את המטוס) ולכן הם נראים זהה בכל סימולטור שמנסה לפחות קצת להציג אותם.
אין מדריך פשוט לעניינים האלה. יש כמובן את חוברות ההוראות וההדרכה שבדרך כלל באות עם כל סימולטור שמכבד את עצמו. בFS9 יש ממש בית ספר לטיסה (הדרכה קולית ע"י "מדריך" מוקלט) שמלמד מההתחלה את כל מה שצריך לדעת, חוץ מלדעת אנגלית...
העצה שלי היא לקחת דברים בקלות וממש למרוח אותם על זמן ארוך. קראי על דבר מה, ונסי אותו כמה פעמים בפועל, אח"כ עוברים לדבר הבא ומנסים גם אותו.
לאט לאט גם לך העניין יהיה מובן מאליו וקצת תתעצבני כשתנסי להסביר אותו למישהו ממש חדש.
אבל זה למה האתר הזה קיים!
בכל מקרה. נסי להתרכז יותר בהתקבלות לקורס מאשר במה שמלמדים שם בכל מקרה. לגבי טיסה את מן הסתם תקבלי הדרכה מקצועית בהרבה.
נ"ב:
אם בכל מקרה אצטרך להסביר בפשטות הטסה של מטוס אני מניח שאנסח את זה ככה:
כשמושכים את הסטיק אלינו, המטוס עולה, כשדוחפים אותו, המטוס יורד. כשמטים אותו הצידה, המטוס יתגלגל לאותו כיוון.
בין כל אלה יש יחס.
והכי חשוב: כל עוד זורם אויר מעל ומתחת לכנף- הכל יהיה בסדר.
המכשירים רק עוזרים לנו לשמור על זה.
מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי
69 הפטישים הוירטואלית הותיקה |
|
חזור למעלה |
|
|
106thE-LOL טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 19/03/2005 הודעות: 3172 מיקום: נתניה
|
|
חזור למעלה |
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
נשלח: 19:18 ,24 מרץ 2009, ג' כותרת הודעה: Re: עזרה עם הג'ויסטיק..ועוד כל מיני... |
|
|
ayoia כתב: | שלום לכולם, אחריי שנעזרתי בפורום כאן באתר החלטתי לקנות ג'ויסטיק extreme 3D pro של logitech...
אני חדשה באתר וגם חדשה בתחום של סימולטורים של טיסה ואני צריכה עזרה בשימוש בג'ויסטיק הספציפי הזה, הבנתי גם שאני צריכה לבחור סימולטיר לטוס בו , בנתיים חשבתי על משהו רק שאני אוכל להתאמן בו ןקודם כל ללמוד להטיס מטוס, התחלתי לקרוא את אחד המדריכים - עקרונות טיזה שנכתב ע"י Hedgehog והגעתי לחלק של הסטה בסיסית, וזה ישמע קצת טיפשי אבל לא הבנתי איפה בדיוק אני יכולה להתאמן , כמו שניתן להבין הכל די חדש לי ואני ממש מש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי
איזה סימולטור לקנות או להוריד אם מותר (ראיתי בפורום תוכנות חינמיות כאלו) ..איך לעבוד עם זה או איפה אני יכולה לקבל עוד הנחיות, לגבי הג'ויסטיק הבנתי שאני צריכה לתכנת את הכפתורים שלו..גם זה ממש לא זרם ..
תודה ענקית לכל מי שיוכל לעזור לי אני ממש רוצה להתנסות בתחום הזה |
הסימולטור שמתאים באופן הטוב ביותר להבנת עקרונות הטיסה הבסיסיים (לא יודע אם זה מה שצריך בירפא, אולי להמשך ולקואורדינציה) לדעתי, והוזכר כאן הוא ה-Flight Simulator של חברת Microsoft והגרסה הקודמת FS2004 לדעתי תהייה עדיפה מהגרסה הנוכחית FSX כי סביר שהיא תפעל באופן חלק יותר על מחשב שאינו בהכרח מחשב חזק במיוחד.
יש בסימולטור Flight lessons. יש שם כמה סטים ושלבים, מרמת סולו ועד הטסת מטוסי נוסעים בנתיבי אוויר, והחלק הראשון בסט השיעורים-Student Pilot שכולל 6 שיעורים בסיסיים ומביא לרמה של סולו בסימולטור, יתן לך את הבסיס שאת מבקשת לרכוש.
יש אותו בבאג: http://www.bug.co.il/fpage.asp?c=251&t=15
או שתשיגי איכשהו.
אין צורך לתכנת את הסטיק בשלב הראשון, הוא מגיע עם סט כפתורים שמוגדרים כבר בסימולטור, אפשר לראות את ההגדרות בחלק של ההגדרות בסימולטור, או שתשאלי כאן, יש כאן המון בעלי סטיק דומה.
בכל מקרה בשיעורי הטיסה בסימולטור, מפנה המדריך לפקודות המקלדת המתאימות והן מספיקות בשלב ראשון.
תשאלי כאן אחרי שתתחילי, ותרגישי צורך להפעיל מקזז(Trim) ומדפים(Flaps) עם הסטיק, תלמדי עליהם בשיעורים בסימולטור.
בהצלחה בהמשך מולי
|
|
חזור למעלה |
|
|
ayoia טיסות סדירות
|
נשלח: 19:52 ,24 מרץ 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
תודה לשלושתיכם, ממש!! נשפך לי קצת אור על כל הערפל מסביב...
אני יכולה להגיד שאני שמחה שהמיונים גרמו לי להתעניין בסימולטורים כי עכשיו זה מעבר לרצון רק להתנסות ולהגיע מוכנה, זה ממש יותר מזה
חוץ מזה מיכאל אני ממש אקח לתשומת ליבי את העניין של לקחת את העניין באיזי גם כי אין לי ברירה וגם כי אני חייבת ללמוד לעשות את זה
נכנסתי גם ללינק של הסימולטורים והורדתי, זה מוריד את זה במשך מלא זמן משהו כמו 6 שעות, ובנתיים ויתרתי על זה ניסיתי כל מיני דרכים אחרות ..אבל זה ריאלי שזה יוריד את זה בכל כך הרבה זמן? ראיתי שהקובץ לא גדול יחסית..
באמת המון המון תודה אני אנסה ונראה איך זה יתקדם |
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
|
|
חזור למעלה |
|
|
jonathan טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 11, 2007 הודעות: 819 מיקום: נשר
|
נשלח: 20:16 ,24 מרץ 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
דבר ראשון איזה מהם הורדת?
דבר שני מה הגודל שלו?
זה כול להיות גם תלוי במהירות הרשת שלך, במנהל ההורדות, בשרת עצמו ובעומסים שחווה השרת הזמן ההורדה... יהונתן חסין.
ב'הפסקת עישון'- כולם מעשנים.
ב'הפסקת אוכל'- כולם אוכלים.
ב'הפסקת שתיה'- כולם שותים.
ב'הפסקת רענון'- כולם מתרעננים.
אחר כך מתפלאים שב'הפסקת אש'- כולם יורים! |
|
חזור למעלה |
|
|
RF בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jun 13, 2006 הודעות: 3055
|
|
חזור למעלה |
|
|
F-14 תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Apr 18, 2008 הודעות: 469 מיקום: ראשל"צ
|
נשלח: 21:02 ,24 מרץ 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
RF כתב: | אני ממליץ על IL2. הוא מלמד איך להטיס מטוסי בוכנה. הוא בעל מנוע פיזיקלי מאד טוב.. לא צריך ללמוד הרבה על אוויוניקה אבל לוקח זמן ללמוד לשלוט במטוסים. בהצלחה
RF |
לא נראה לי היא תטיס ספיטפייר בזמן הקרוב
אני ממליץ על פאלקון בגלל שהוא ריאליסטי מאוד
ועל פלייט סימולטור כי אפשר להוריד לו עוד מטוסים ושדות תעופה |
|
חזור למעלה |
|
|
jonathan טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 11, 2007 הודעות: 819 מיקום: נשר
|
נשלח: 21:46 ,24 מרץ 2009, ג' כותרת הודעה: |
|
|
לא נראה לך שהיא תטיס ספיט' בזמן הקרוב אבל פאלקון כן?! קצת אירוני לא? יהונתן חסין.
ב'הפסקת עישון'- כולם מעשנים.
ב'הפסקת אוכל'- כולם אוכלים.
ב'הפסקת שתיה'- כולם שותים.
ב'הפסקת רענון'- כולם מתרעננים.
אחר כך מתפלאים שב'הפסקת אש'- כולם יורים! |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|