צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
i_hawk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 02/06/2005 הודעות: 2532 מיקום: ב"ש
|
נשלח: 7:22 ,9 ינואר 2009, ו' כותרת הודעה: כמה שאלות בקשר לתצוגות TV/IR |
|
|
ברשותכם פיצלתי את הדיון הזה מדיון התמונות
כמה שאלות בנושא...
1. האם לנשקים מונחים אופטית\TV בלבד יש אפשרות להציג עצמים לפי חום? לדוגמא AGM-65B
2. האם מערכות אופטיות כאלו יכולות "לראות" משהו בלילה? או שהלילה מיועד רק לנשקים מונחי IIR כמו ה AGM-65D?
3. לחלק מהמטוסים הרי אין יכולת כלל לשדר תמונה שחור\לבן או אפור בגלל שה MFD יכולים להציג רק ירוק... אני מתכוון להשאיר אופציה כזו לתמונה ירוקה בלבד עבור מטוסים כאלו (ייקבע דרך קובץ ה dat. של המטוס). האם הירוק שיוצג אמור לתת גם כן סוג של תמונת חום? או שמדובר אך ורק בתמונת טלויזיה שתיראה אותו הדבר (כמובן עם יכולת לילה מלאה ל IIR) ללא אופציות של COH/HOC? או אולי כן יש אופציה לייצר תמונה ירוקה אבל עם בהירות משתנה בהתאם למוד?
תודה למי שיודע ועונה, נא לא לדבר (לפחות לא בפומבי) על מערכות ספיצפיות של חיה"א אם מישהו מכיר, אלא רק בכללי, מצידי רק לגבי מערכות מחו"ל...
אני אח"כ אעביר את הדיון הזה לדיון נפרד, אל דאגה.
תודה.
Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200
נערך בפעם אחרונה על-ידי i_hawk בתאריך 12:58 ,11 ינואר 2009, א', נערך סך הכל פעם אחת |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
regev06 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 09, 2006 הודעות: 113
|
נשלח: 20:35 ,9 ינואר 2009, ו' כותרת הודעה: |
|
|
I_HAWK כל הכבוד.
מחמם את הלב לראות את העבודה שלך והרמה.
עד כמה שאני מכיר מערכות תצפית אופטיות מול הדמאה תרמית, האופטיות לא רואות בלילה או רואות על בסיס הגברת אור כוכבים (ואז התצוגה היא גווני ירוק- בכלי היבשה).
הדמאה תרמית (THERMAL IMAGING) היא חישת הפרשי טמפרטורה ותרגומם לרמות אפור (בין שחור ללבן) בדרך כלל ובמעט מאוד יישומים תצוגה צבעונית (מכחול לאדום לצהוב ללבן).
לגבי דגמי המאווריק- יש דגם עם אופטי בלבד, דגם עם תרמי בלבד ואולי (אני לא בטוח בזכרוני) דגם עם שני הערוצים.
יש בסך הכל לפחות לושה דגמים מבצעיים של הטיל. אינני מתייחס למה שקיים בחיל האויר הישראלי. שכל כוחותינו יחזרו בשלום לבסיסם וכל כוחותיהם לא.
"זו לא חוכמה למות בעד ארצנו, החכמה היא לגרום לב#@%^ שממול למות בעד ארצו" (ג'ורג' סמית פאטון). |
|
חזור למעלה |
|
|
Echo טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 17/09/2005 הודעות: 1130
|
נשלח: 20:59 ,10 ינואר 2009, שבת כותרת הודעה: |
|
|
יוני אני מחזק את דבריך בסוף ההודעה, לא לדבר על אמל"ח ספציפי ויכולות, מה גם שלדעתי מעטים כאן באמת התעסקו עם מערכות כאלו.
אתה צודק בהנחות שלך, באופן כללי מערכות עם הנחיית טלוויזיה עיוורות לגמרי בלילה, כולל ה AGM-65B. טכנית יש אפשרות להגברת רגישות, כמו שעושים במצלמות בשינוי ערך ISO, אבל במחיר של רעש עד כדי איבוד התמונה וזה עדיין מצריך כמות מינימלית של אור.
תמונה ממערכות טלוויזיה או טרמיות שמוצגות על מסך חד צבעי (ירוק לרוב) תהיה בגוונים ירוקים במקום שחור לבן מן הסתם, פרט לזה אין שינוי באיכות התמונה או ביכולות.
עוד הערות והארות, תרתי משמע, אני אעביר לך בפרטי בזמן הקרוב...
108 בפייסבוק |
|
חזור למעלה |
|
|
uri_ba טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 17, 2007 הודעות: 4693
|
|
חזור למעלה |
|
|
i_hawk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 02/06/2005 הודעות: 2532 מיקום: ב"ש
|
נשלח: 13:11 ,11 ינואר 2009, א' כותרת הודעה: |
|
|
תודה על התגובות. אני מניח שעכשיו הכל יותר ברור. מכיון שאני מתכוון להשאיר אופציה למסכים ירוקים בלבד עבור מטוסים שאין להם מסכים ציבעוניים, חשוב שתהיה גם תאימות ירוקה, בגבולות האפשרי.
לגבי נשקים TV בלבד, אני מניח שנצטרך אם כך להוריד להם בצורה משמעותית את היכולת לתת תמונה טובה בשעות החשיכה.
Asus Z-390 Prime MB, Core i7 9700K, HyperX 2x16GB 3466MHz DDR4, GTX-1060 3GB, 1TB Crucial MX500 SSD + 1TB storage, Saitek X-55 HOTAS, TIR4 pro, Dell U2412M 24'', flying at 1920x1200 |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|