צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Perry טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 04, 2006 הודעות: 490
|
נשלח: 10:18 ,1 דצמבר 2008, ב' כותרת הודעה: סיכום משימת מלטה, 30/11/08 |
|
|
התכנון היה: 2 רביעיות של ספיטים, אחת גבוהה ואחת נמוכה, מבצעים CAP מעל החלק הצפוני של מלטה. כל הספיטים אויישו ע"י ישראלים!!
...וכרגיל, כאשר מתחיל האקשן - משהו משתבש: עקב בעיה בשרת, הרביעיה הגבוהה התחילה כמתוכנן ב-AIRSTART - אבל בגובה 0, מהירות 0, והפוכים על הגב, כך שכולם מייד היו בתוך המים. נעשה RESTART למשימה - אך זה לא עזר, ונשארנו עם רביעיה אחת בלבד: אלון VIFF, ניר FIBOLA, שמחה PERRY ואורי ORI. אבל... התברר שלאורי יש בעיה שגם היא קשורה בשרת: ההיגוי השתבש, מצערת לא תיפקדה וכו'. הפעלה מחדש לא עזרה - ולמעשה נשארנו שלושה.
מיכה המריא אחרינו למשימת צילום במטוס בופייטר.
עם 100% דלק, טיפסנו לגובה של 4000 מטר, וביצענו סיור לאורך מלטה בכיוון מזרח-מערב. זיהינו אוניית קרב עויינת ב-H12, דיווחנו עליה - והיא הוטבעה ממש ליד החוף הצפוני של מלטה!
המשכנו לפטרל - ונתקלנו ב-4 (או 5...) 109. נכנסו לקרב, עבדנו בשיתוף פעולה מלא (כמו בספר), והתוצאה: אלון הפיל 2, ניר 1, ואני רק פגעתי באחד שהצליח לברוח. אף אחד מאתנו לא נפגע, אך עקב חימום יתר של המנוע ניר נאלץ לחזור לבסיס. סיפקתי לו ליווי צמוד, והוא נחת בשלום. בנתיים אלון הצליח להפיל עוד 109 שברח קודם...
המשכנו לפטרל כזוג, היינו כבר קצרים בדלק, ואז זיהינו 2 רביעיות של מפציצים (JU-88, JU-87) המגיעים למלטה מדרום. נכנסנו לקרב, לאלון נגמרה התחמושת, אני הפלתי סטוקה אחת, והלכנו הביתה - נגמר הדלק. הוריקאנים המשיכו את העבודה.
לקראת הנחיתה המנוע כבה, אך הייתי עם מספיק אנרגיה כדי לנחות בשלום ובבטחה.
לסיכום: עלינו 3 במקום 8, הפלנו 5 מטוסים, החזרנו את כל מטוסינו הביתה. מה עוד אפשר לבקש? התייחס למטוס שלך כמו לאהובתך.... היכנס אליו חמש פעמים ביום, העלה אותו לגבהים והחזר אותו חזרה לקרקע!
IAF.Perry
נערך בפעם אחרונה על-ידי Perry בתאריך 17:14 ,1 דצמבר 2008, ב', נערך בסך הכל 2 פעמים |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
fibola טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 22, 2006 הודעות: 488
|
נשלח: 10:39 ,1 דצמבר 2008, ב' כותרת הודעה: |
|
|
היה 10, אם כי נשאר לי טעם רע בפה במשימת לוב ששם הפלתי עוד מטוס אויב אך בנחיתה נגמר לי המסלול ובקצהו היתה גדר שחירבה לי את המטוס.
מכל שדות התעופה שהיו באזור (ויש שם הרבה) הייתי חייב לבחור בזה עם הגדר בקצה- איפה נשמע דברים כאלו......... |
|
חזור למעלה |
|
|
Iaf_Assaf מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: Sep 02, 2006 הודעות: 3448
|
|
חזור למעלה |
|
|
IAF_Phantom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Mar 13, 2006 הודעות: 2662 מיקום: בית ספר לטיסה
|
|
חזור למעלה |
|
|
gprr בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Jan 07, 2006 הודעות: 427
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|