אגב,מי שחובב רכב ישמח לשמוע שלתותח הנ"מ הנגרר יש מתלי עצמות עצה כפולות כמו למכויות ספורט/מירוץ-וזאת אמת
למי שמתעניין מעט בנשק כבד...המסלול הקעור והקשתי באחורי התותח נועד להכוונה של התרמילים הריקים הנשלפים לאחור ומוצאים עצמם מוטסים בעוצמה עם הכרכוב/פיקה קדימה לכיוון חזית התותח והחוצה-מתכון בטוח לפציעה קשה עם החלטת לעבור בחזית הירי ופגז עצמו החטיא אותך במקרה
נראה לי שזה יהיה סימולטור לא רק של מטוסים...
ממתי אפשר להבחין במתלי עצמות עצה של רכב כשאתה טס במטוס בגובה?
אפילו כשאני על הקרקע אני לא מבחין בדברים האלה
VIFF
הצטרף בתאריך: May 26, 2006 הודעות: 47 מיקום: ישראל
נשלח: 22:59 ,19 נובמבר 2008, ד' כותרת הודעה:
ViFF כתב:
VIFF
אולי הייתי מבחין, אם הייתי יודע שיש דברים כאלה..
רמת הפרטים מדהימה, אם כי ניתןלהיות קטנוני ולציין שכל הציוד נראה חדש מבית החרושת, מה שממש לא קורה בצבא.
VIFF
שלום לכולם
התותח הזה ראה אור ב-1928 אם אני לא טועה ויש כאלה במוזיאון האימפריאלי בלונדון.
החיקוי הרוסי שלהם בקוטר 37 מ"מ נלקח שלל במלחמות ושירת גם בצה"ל.
הגירסה המתקדמת 40 מ"מ ומונחית מכ"ם שירתה בצה"ל ונקראה בופורס L-70 (שירתתי בגדוד כזה אשר זקף לזכותו מספר הפלות של מטוסים מצריים ואחד מהם מול עיני-וללא הנחיית מכ"ם)
טוענים את הפגזים ברביעיות המחוברות בכרכוב בהתקן,כל רביעיה שוקלת 10.2 ק"ג וצריך ממש להטיח אותם במדוייק מלמעלה למטה אל תוך המסילה של המטען ולא לפספס כי אחרת יהיה מעצור שלוקח שניות ארוכות כדי להיחלץ ממנו.
בעת ירי התותח "בולע" את הפגזים בקצב מהיר מאד תוך טלטול אנשי הצוות עקב המרדף וחיפוש אחרי מטוס אוייב,תמיד קראתי לטענים "אנשי קראטה מוסווים"
מאפיין נוסף של התותח הוא הסדן האנכי שלו ורמת דיוק גבוהה של כל החלקים.
תותח ה-37 מ"מ הרוסי היה באותו סגנון אך זולת הקנה,האיכות שלו שאפה לאפס והחלפת חלקים בין תותחים היתה לעתים משימה מאוד מסובכת בגלל חוסר תאימות של החלקים.
המתלים נשארו באותה תצורה ורק השתפרו והתחזקו עם השנים.
מתלה כזה מאפשר לגלגל לעלות על מהמורה בצורה אנכית עד מעצור וזאת מבלי לבצע תנועה קשתית לכיוון מרכז הרכב כלומר הגלגלים נותרים מקבילים זה לזה והאחיזה משופרת.
אגב,לסובארו B3 שבמחוזותינו יש מתלה אחורי כזה,אפשר להציץ ולהתרשם מהרעיון כל עוד לא חוטפים מכות מבעל הרכב .
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה