צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
alex12 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 26, 2006 הודעות: 1065
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Muli טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jan 06, 2008 הודעות: 2989 מיקום: טבעון
|
|
חזור למעלה |
|
|
alex12 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Iaf_Assaf מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: Sep 02, 2006 הודעות: 3448
|
|
חזור למעלה |
|
|
jsf טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 08, 2008 הודעות: 227
|
נשלח: 14:06 ,24 אוקטובר 2008, ו' כותרת הודעה: |
|
|
djmid צודק, בשבוע האחרון קניתי כרטיס מסך RADEON 4850 וכשפתחתי את המארז גיליתי שהכרטיס מסך הוא עצום, ואני ממליץ לך לברר אם במארז שלך יש מקום בשבילו, כי אני יודע שבמארז שהיה לי לפני המחשב החדש, הוא בשום מצב לא היה נכנס. בקשר למיקום המאוורר אצלי הוא דווקא בחלק התחתון של הכרטיס מסך, אבל הבעיה העיקרית היא שבחלק התחתון יש פתח אוורור קטן מאוד.
אני ממליץ לך מאוד לפני שאתה קונה לברר אם הוא נכנס לך למארז, ואם יש לך פתחי אוורור בחלק התחותון, וכמובן לבדוק אם הוא מגיע בכלל עם מאוורר. |
|
חזור למעלה |
|
|
alex12 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
|
חזור למעלה |
|
|
alex12 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
alex12 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Mike_69th מנהל ראשי
הצטרף בתאריך: 11/04/2005 הודעות: 7521
|
נשלח: 18:09 ,24 אוקטובר 2008, ו' כותרת הודעה: |
|
|
תמיד נמשכתי לNVIDIA.
עכשיו שים לב לכמה פרטים חמודים:
יש על ה260 הרבה יותר זכרון. וכן, תצטרך אותו. נראה שמפתחי משחקים הולכים על טקסטורות ענקיות בזמן האחרון. חוץ מזה, זה עוזר המון להחלקת שינון ברמות גבוהות.
החל מסדרה 8, NVIDIA משתמשת במעבדים שונים לחלוטין. זה דומה יותר למערך של מעבדים נפרדים מאשר אחד בודד. הם טוענים שזה קרוב יותר למחשב-על בגלל דרך הפעולה של המעבד.
בגלל הארכיטקטורה הזאת, המעבד גמיש בצורה מדהימה ומסוגל לבצע פעולות רבות מעבר לעיבוד גרפי.
למשל חישובי פיזיקה. NVIDIA קנתה את חברת AGEIA (אמא של physx, אתם יודעים, כרטיס הפיזיקה ההוא שלא נחל ממש הצלחה, האמת היא שפשוט לא היו ממש משחקים שהשתמשו בו עוד) ושילבה את הטכנולוגיה במעבד הגרפי. אז אתה מקבל ביחד עם כרטיס המסך גם כרטיס פיזיקה!
מנסיון, התוצאה יפה לאללה. במשחקים שכוללים מנוע פיזיקלי שתומך בPHYSX, אובייקטים זזים בצורה חלקה בהרבה מאשר עיבוד בעזרת הCPU. לדוגמה CRYSIS שמשתמש בCPU מציג פיזיקה מוזרה לפעמים, כמו תנועה בהילוך איטי של עצמים שעפים, רק בגלל שהמעבד מתקשה להתמודד עם כל התנועה הזאת. אם CRYSIS היה משתמש במנוע פיזי תומך PHYSX ורץ על כרטיס מסך של NVIDIA מסדרה 8 ומעלה, הכל היה עף ומתפוצץ חלק ואמין יותר. (OMG חפרתי!)
בנוסף, CUDA. זהו ממשק שמשתמש גם הוא במעבד הגרפי כדי להריץ תוכנות שנכתבות בשפה ייעודית (מבוססת על C אם אני לא טועה), אך בגלל אופן הפעולה של המעבד ההרצה יעילה פי עשרות מונים. יש באתר של NVIDIA הדגמות לא מעטות לכך. PHOTOSHOP CS4 כנראה תשתמש בCUDA כדי להאיץ מספר פעולות כבדות.
הדריברים של NVIDIA תמיד מצאו חן בעיני יותר. הרבה יותר אפשרויות וגמישות, וכמו שנאמר בדיון אחר בנושא דומה, פחות בעיתיים.
הנה ביקורת על ה4870 1GB שכוללת גם השוואה בינו לדגם 512MB ובין GTX260
http://www.firingsquad.com/hardware/ati_radeon_4870_1gb_review/default.asp
כמו שניתן לראות שם, כמות הזכרון משפיעה בצורה עצומה ברזולוציות גבוהות עם פילטרים בדגימות רבות.
מבחינת ביצועים, שני הכרטיסים דומים סה"כ. אבל שוב- לNVIDIA יש את הערך המוסף של מעבד גמיש בהרבה שמחשב גם פיזיקה. ובין הדגמים שהצגת-יש לו גם יותר זכרון.
אם היתי צריך לבחור בין ה4870 1GB ובין GTX260 896MB היתי הולך על ATI, הוא סך הכל מהיר יותר.
אבל ההתלבטות היתה קשה -שוב בגלל המעבד.
מיכאל לוייב, צוות ניהול ראשי
69 הפטישים הוירטואלית הותיקה |
|
חזור למעלה |
|
|
alex12 טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |