נשלח: 21:59 ,15 אוקטובר 2008, ד' כותרת הודעה: בעיה בכ.מסך - עזרה
היי לכולם וערב טוב
יש לי כ.מסך ASUS GT8800EN 512 MB
הכרטיס עובד פצצה והכל טוב ויפה
רק יש לי בעיה אחת
אני חושש שהוא פולט לי חום מטורף לכל רכיבי המחשב
לפי מה שזכור לי בעיית החום החלה מהיום שהחלפתי את הכ.מסך שזה ליפני מספר חודשים
מאז כבר החלפתי גם מאוורר למעבד שתרם מעט אבל עדין
תוכנות כגון EVERST מראות לי את המפרט הבא
Motherboard - 55c
Cpu - 64c
Gpu - 72c
Cooling Fans
Cpu - 2109 RPM
System 1896 RPM
Chassis - 1815 RPM
יש למישהו נסיון עם הכ.מסך הזה או ידע מדוע המחשב שלי נהפך לתנור?
וכמובן האם יש דרך להתגבר על הבעיה הזו
רצוי לציין שישנו מאוורר שמולבש על הכ.מסך עצמו המאוורר הוא מקורי של הכ.מסך
סה"כ הטמפ' סטנדרטיות.
אבל האם הן בזמן של פעילות או "מנוחה"?
לא שמת את מהירות המאורר של כרטיס המסך, זה היה עוזר בהתחשב בעובדה שסדרה 8 משתמשת בהתאמה של מהירות המאורר לטמפ'.
מערכת הקירור של סדרה 8 (לפי הסטנדרט של אנוידיה) בנויה בצורה טיפה מוזרה לדעתי, כי היא אכן פולטת חום לתוך אמצע המארז.
NVIDIA תכנתה את מערכת מהירות המאורר כך שלא ירעיש (וב100% הוא מרעיש כמו מנוע קטן), אבל בשל כך הוא לא יעיל בקירור ממש.
אני משתמש ב8800GT של EVGA ונאלצתי להרים את מהירות המאורר לשמונים-תשעים אחוז (אפשר דרך הדריבר של NVIDIA) כי הוא התחמם לא מעט בהגדרה הדיפולטית של שינוי מהירות אוטומטי (שמתחיל באמת רק כשהכרטיס מגיע ליותר מ70 מעלות).
שאר המערכת שלך בגדר הנורמה(אם הטמפרטורות שפרסמת הן אכן מזמן מאמץ), אורור טוב של המארז יעזור קצת גם (מבחינת פינוי כמה שיותר מקום בפנים, אריזה של רוב הכבלים, "פתיחת נתיב אויר" למארז או משו).
יותר מ70 מעלות בIDLE...וואו.
אין הרבה סיבות שלא תוכל לשלוט במהירות המאורר שלך. רוב החברות התבססו על המבנה הסטנדרטי של NVIDIA ורק שינו כמה פרמטרים פה ושם. צריך רק להתקין עוד תוספת לדרייבר בשם NTUNE:
http://www.nvidia.com/object/ntune_5.05.54.00.html
ההתקנה כנראה תתקין לך גרסה בעברית, הנה תמונה של התפריט וההגדרה שאתה מחפש:
אני משתמש במאורר 18ס"מ בצדו של המארז, עוזר מאוד לאורור, במיוחד עם רכיבים שמתחממים כל כך.
ה8800 מספיק גדול כדי לחסום זרימת אויר יעילה במארז בין החלק הקדמי התחתון שלו לבין החלק האחורי העליון , לכן מצטבר לא מעט אויר חם ממש שם מתחת לכרטיס המסך.
נסה להסיר את צד המארז ותראה אם הטמפ' משתנה,כצעד ראשון. נסה גם להרים את מהירות המאורר בתפריטים שיתווספו לך בלוח הבקרה של NVIDIA אחרי שתתקין את NTUNE.
אוקיי, אחרי שראיתי כמה ביקורות עליו מסתבר שהמוזרים באסוס החליטו לא לתת את האפשרות לכוון את עוצמת המאורר ולכן המהירות שלו קבועה. לפי הטמפ' אני מניח שהוא פועל ב50-60% מהמהירות המירבית שלו. בביקורות אומרים גם שהטמפרטורה מעולם לא עלתה על יותר מ71-73 מעלות, אז זה די מסתדר עם הטמפ' אצלך.
תבדוק בבקשה מה הטמפרטורה אחרי הרצה של משחק כבד גרפית. וודא שזה בתחום הזה, לא יותר מ80. שקול לאורר יותר את המארז שלך, כי כרטיס המסך בהחלט תורם לא מעט להצטברות אויר חם בפנים.
די גבולי..אבל זה בסדר, הוא יכול לשרוד טמפרטורות גבוהות יותר. הפתרון היחיד הזול הוא פשוט אורור טוב יותר של המארז. או שתפתח את הצד שלו וכוון לשם איזה מאורר (שיטת הגטו ) או שתוכל לקנות מאורר נורמלי וייעודי למטרה הזאת. אבל זהירות- הכרטיס הזה גדול ! המאוור בצד המארז אצלי (כשהמכסה סגור) כמעט לוחץ על הכרטיס, אין הרבה מקום...
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה