צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
YINON טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 21, 2007 הודעות: 1522
|
נשלח: 13:58 ,25 ספטמבר 2008, ה' כותרת הודעה: מספר שאלות לגבי קב''א) |
|
|
שלום לכולם.
עוד מעט אני בן 16 ואז אני אמור לקבל צו ראשון.
רציתי לדעת איך לקבל קב''א גבוהה שתספיק לקורס טיס(52 ומעלה לא?)?
איזה מבחנים עושים בצו ראשון שקובעים את הקב''א ובאיזה נושאים הם?
האם ניתן לרכוש איזושהי חוברת הכנה ?
האם אתם מכירים איזה חוברת או ספר שאוכל באמצעותו להתכונן למבחנים שמחכים?
תודה רבה לכולם. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Yoavwein טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 15, 2008 הודעות: 398
|
נשלח: 16:08 ,25 ספטמבר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
יש לך ראיון אישי, תשתדל להראות ביטחון עצמי ולא להגיד דברים טפשיים... תראה מוטיבציה, תגיד מה אתה רוצה אבל תהיה מנומס.. בקיצור תשאיר רושם טוב. יש גם מבחן שבוחן יכולות כמו ידע מתמטי, הבנת הנקרא, הבנת המרחב... סוג הדברים שיש במבחני IQ. בין הפרטים שמרכיבים את הקב"א שלך יש הרבה שהם חסויים והשמועה אומרת שהם תלויים בדברים כמו הרקע הסוציואקונומי שלך, במצב בבית, מאיפה אתה בא...
אין ממש דרך להתכונן לזה בגלל שכאמור זה מבחן IQ וראיון אישי שבוחן את האישיות שלך וחבל שתנסה לזייף ברעיון ותיתפס... פשוט תהיה אמיתי ותעשה מה שאתה יודע. "הגם להורגך השקם להורגו ויפה שעה שש" |
|
חזור למעלה |
|
|
Madrid1 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Dec 13, 2005 הודעות: 305 מיקום: Tel-aviv
|
נשלח: 16:28 ,25 ספטמבר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
שלום לך ינון,
ראשית,אתקן אותך ואומר לך שנתוני הפתיחה לקבלה למיוני צוות אויר הם : קב"א 54 ודפ"ר 70
דפ"ר-דירוג פסיכוטכני ראשוני,במבדקי צוות אויר תעבור מבדקים פסיכוטכניים נוספים במידה ותגיע
למבדקים אלו, יש באפשרותך להתכונן למבדקים הללו ע"י תרגול בהבנת הנקרא,אסוציאציות מילים,
פתרון בעיות פסיכוטכניות (ישנן חוברות שניתן לרכוש ברשתות כמו סטימצקי) וכמובן מטמטיקה
וגאומטריה ברמה של כיתה ו'-ט' כגון משוואות,שברים,אחוזים ופתרון בעיות..
כמו כן בראיון האישי בו מתרשמת ממך קצינת המבחן תשחק לטובתך העובדה שיש לך יעד
ומטרה ברורה ושאיפות לגבי שירותך הצבאי,כמו כן אם יש לך ידע וקראת ולמדת מעט על יחידות
צבאיות ותפקידיהן זה גם יסייע לך,כמו כן גם רצוי להציב לך יעד משני אם היעד המרכזי שלך
לא יתממש בסופו של דבר, אתה צריך לחשוב על אלטרנטיבות אחרות וככל שתקדים לעשות
זאת כך ייטב וכך גם תוכל לסנכרן את סרגל הציפיות שלך ולהציב לעצמך יעדיים ריאליים פחות
או יותר,עליך להיות כנה בשאלות ששואלים אותך כיוון שהכל מתועד ועשויים לבדוק האם המידע
שנתת מהימן ולפיכך לדעת אם אתה דובר אמת,לכן אל תמסור מידע שקרי מתוך מטרה להרשים
את הבוחנים כיוון שזה עשוי להתנקם בך מאוחר יותר.
שיהיה בהצלחה,
Madrid1 Watch You'r Six You'r Ass Is On Fire |
|
חזור למעלה |
|
|
YINON טיסות סדירות
|
נשלח: 17:39 ,25 ספטמבר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
אין ממש דרך להתכונן לזה בגלל שכאמור זה מבחן IQ וראיון אישי שבוחן את האישיות שלך וחבל שתנסה לזייף ברעיון ותיתפס...
לא יודע למה אמרת את המילה הזאת לזייף....אם אני רוצה ללמוד לזה זה ממש לא זיוף.
בכל מקרה תודה רבה לשניכם. |
|
חזור למעלה |
|
|
Shnizel טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 21/06/2005 הודעות: 1554
|
|
חזור למעלה |
|
|
Yoavwein טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 15, 2008 הודעות: 398
|
|
חזור למעלה |
|
|
YINON טיסות סדירות
|
נשלח: 21:38 ,25 ספטמבר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
Shnizel, תודה רבה.
חוץ ממה שציינת יש עוד כמה נושאים שכדאי לחזור עליהם? |
|
חזור למעלה |
|
|
Nighthawk טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 27/04/2007 הודעות: 433
|
נשלח: 23:32 ,25 ספטמבר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
YINON, דבר ראשון אין לך מה לחשוש כל כך מלהתאמן, הרוב זה דברים כלליים ובוחנים ידע ואת סוג הראיה שלך לגבי דברים. באמת כדי לחזור קצת על אחוזים וחילוקים בעיות שונות וכולי.. ,כרגע עברתי רק מבחן דמה שעשו לנו דרך הבית ספר אז אני לא רוצה להטעות אותך לגבי דברים שאני לא יודע אבל ממה שהבנתי בהכנה למבחנים הפסיכו-טכנים זה כמה כללים חשובים והם:
1)אם אתה לא מרגיש שטוב לא ישנת טוב חברה נפרדה ואתה לא במאה אחוז שלך מרוכז באותו יום אז תודיע ויזמנו אותך למועד אחר,חשוב לזכור שכאשר התחלת את הבחינות אין דרך חזרה.
2)במבחנים עצמם נסה לסיים את כל השאלות גם עם זה גובל בניחושים (אל דאגה מבחנים אלו לא נועדו שתסיים אותם ב100% למרות שיש כאלה שמצליחים)
ואחרון בכללי ללא קשר לפסיכוטכני תיהיה בטוח בעצמך תראה נכונות ומוטיבציה תיהיה כנה ואל תנסה לשקר על דברים שאתה לא, וזהו בעיקרון אני לא חושב שצריך לחשוש יותר מידי כמו שירדן אמר אם אתה בנאדם נורמלי עם ידע בסיסי במטמתיקה הבנת הנקרא וכולי.. אין לך מה לחשוש מהמבחנים לגבי השאר זה כבר אתה לעצמך הכוונה לאישיות מוטויבציה ורפואי שיהיה בהצלחה .(אגב אני כבר בן 16 ו4 חודשים ועדיין לא קיבלתי אז יש לך עוד זמן
|
|
חזור למעלה |
|
|
Shnizel טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 21/06/2005 הודעות: 1554
|
|
חזור למעלה |
|
|
Twister מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: 01/09/2005 הודעות: 1958
|
נשלח: 16:38 ,17 אוקטובר 2008, ו' כותרת הודעה: |
|
|
לא ידוע אם זה עדיין רלוונטי לפותח הדיון, אבל לא ראיתי שהזכירו את זה.
עד כמה ששמתי לב חשוב מאוד בראיון האישי, וגם בראיונות/שאלונים אחרים של הצבא, אחד הדברים הכי חשובים זה להוכיח עקביות. גם אם התשובות שלך מוצאות חן בעיני המאבחנת היא תנסה לשאול שוב ושוב, לתקוף את הנושא מזוויות שונות ובאופנים שונים. חשוב לא לאבד את העשתונות ולענות בצורה ברורה ומנוסחת היטב, לדבוק במה שאתה אומר, ולא לסתור את עצמך.
עוד דבר... "סיירת או ניירת" - לא דבר טוב להגיד. אם יש לך מקום מסויים שאתה שואף להגיע אליו אתה מוזמן להביע את זה. המאבחנת בד"כ תשאל "ומה אם תשובץ במקום אחר?". חשוב להראות נכונות לתרום בכל מקום שהוא, קרבי או לא, אבל עדיין להפגין מוטיבציה להגיע לאותו מקום שמעניין אותך. "אני אתן את המקסימום איפה שאני לא אשרת. בלי קשר לזה, אני מתעניין בעיקר להגיע לצוללות, ושם אני חושב שאני הכי אמצה את היכולות שלי" (לדוגמא)
זה מהניסיון האישי שלי וממה שאמרו לי אנשים שעברו את התהליך. מקווה שזה עוזר.
צוות ניהול ראשי - פריפלייט |
|
חזור למעלה |
|
|
pilotxf-16c טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Sep 16, 2007 הודעות: 1645 מיקום: חלפת,הופלת P:
|
|
חזור למעלה |
|
|