צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
Swinger7714 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: May 16, 2008 הודעות: 3
|
נשלח: 23:17 ,19 05 2008, ב' כותרת הודעה: מספר שאלות |
|
|
מהי הדרך הנכונה ביותר לצבור גבה? מה שאני עושה כרגע זה לעוף למעלה ולמטה עד שאני מגיע ל 3000 מטר, אבל זה לוקח לי יותר מידיי זמן. האם יש דרך יעילה יותר?
מה זה prop pitch? אני שם את זה על 100% בתקוה שזה מששהו טוב
איך אני עושה פניות חדות ומטורפות כמו שאני רואה אנשים אחרים עושים וכמו שאני רואה בסדרה "קרבות אוויר" בערוץ ההיסטוריה, רק בלי להיכנס לסחרור ולהתרסק. ובכללי איך אני שומר על המהירות שלי? אני מוצא את עצמי טס על 400 קמ"ש ואז עושה משהו טיפשי והמהירות יורדת ל 180. מה אני צריך לעשות כדיי לא לעבד את המהירות היקרה שלי? |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Hedgehog בוגר בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: May 14, 2006 הודעות: 1809 מיקום: מודיעין
|
|
חזור למעלה |
|
|
moshemag תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: 13/10/2005 הודעות: 337
|
|
חזור למעלה |
|
|
Swinger7714 טיסות סדירות
|
נשלח: 10:44 ,20 05 2008, ג' כותרת הודעה: |
|
|
תודה על התגובות! עוד כמה שאלות:
האם בכלל יש טעם לנסות לתקוף מטוס שטס מעלייך? ניסיתי כמה פעמים, אני אפילו לא מגיע אליו.
בדרך כלל אני מנסה לצבור כמה שיותר גבה ולתקוף מטוסים שעפים מתחתי. אני מתהפך וצולל עליהם. ככה אני מצליח להשיג אותם מהר הבעיה שעד שאני מגיע אליהם אני טס ממש מהר ולא מצליח להביא את הכוונת שלי עליהם. אבל בינתיים זאת הדרך היחידה שהצלחתי ליירט כמה מטוסים...
שמישהו יושב לך על הזנב מה הדרך הכי יעילה לנסות להיפטר ממנו? מה שאני עושה כרגע זה כל מיניי תמרונים זוללי מהירות לכל מיניי כיוונים . לפעמים אני מצליח אבל בדרך כלל זה נגמר בסחרור ופגישה עם האדמה. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
נשלח: 11:42 ,20 05 2008, ג' כותרת הודעה: |
|
|
באופן כללי - מאוד ממליץ לך להירשם ולהצטרף לקורס האויר-אויר הבא. תפנה ל IAF_Phantom בשביל הפרטים.
ועוד יותר מזה - ממליץ לך להצטרף אלינו לטיסות בלובי - רובנו נמצאים שם מדי ערב. אימונים מול AI הם טובים בתור התחלה, אבל ברגע שאתה פוגש טייסים אנושיים זה שונה לגמרי.
לגבי מטוס שמעליך - מאחר והוא גבוה יותר, אוטומטית יש לו יתרון אנרגיה פוטנציאלית עליך, אלא אם כן הוא בדיוק לקח לאנך והוא מאוד מאוד איטי. רוב הסיכויים שברגע שהוא יזהה שאתה מטפס אליו הוא יטפס גם. בכל מקרה, עד שתגיע אליו לא תשאר לך מהירות להתקרב אליו, ובגלל זווית האף הגבוה יש מצב שבכלל תזדקר. יותר טוב להישאר מהיר ולנסות לצאת מהטווח שלו, או אולי לנסות לפתות אותו לרדת אליך, שזאת תהיה טעות קלאסית מצידו.
לגבי תקיפת מטוס שמתחתיך - זאת באמת השיטה הטובה ביותר, מכונה B&Z כלומר Boom and Zoom. כדאי להחליש מצערת בזמן הצלילה כדי לא לצבור יותר מדי מהירות כמו שאתה אומר, או מצד שני להוריד Prop Pitch . משהו כמו 50% יעשו את העבודה. לא לשכוח להעלות בחזרה בזמן ההתיישרות והטיפוס חזרה למעלה.
לנער מישהו מהשש - יש כמה תמרונים קלאסיים שאמורים לגרום למטוס לחלוף אותך ולהגיע ל-12 שלך:
* מספריים אופקיות - הטיות מצד אל צד וטיסה ב "זיגזג" שמאריך את הדרך האופקית שלך ומקטין את ההתקדמות בציר הטיסה
* מספריים אנכיות - אותו דבר אבל מתבצע בציר האנכי. טיפוס וצלילה לסירוגין.
* מספריים מגולגלות - שילוב של השניים שלמעלה שלמעשה מתבצע כאוסף גילגולי חבית שמאריכים את הדרך יחסית לכמות ההתקדמות בציר הטיסה - זה בד"כ משהו שמתפתח כמעט באופן אינסטינקטיבי בלי לשים לב, רק יש כמה דגשים שמשפרים את מצבך מול מישהו שמתאם את התמרונים שלו לשלך (אין אפשרות להיכנס כאן לכל הפרטים האלה).
* snap-roll - מעין גלגול חבית קטן והדוק שיגרום בעיקר להתחמקות מנתיב הפגזים שלו.
* "תן-לו-לחלוף" - שילוב של פנייה מתמשכת לכיוון מסוים, יישור כנפיים, וביצוע גלגול-חבית מהיר לצד השני - מאוד יעיל לזריקת מישהו ל-12 והתייצבות מאחוריו ישירות למצב ירי, אבל דורש המון שליטה וזורק המון אנרגיה.
* "בעל הבית השתגע" - או במקור Jinking - ככל הנראה מה שאתה כבר מבצע כרגע - רצף בלתי פוסק של פניות נסיקות וצלילות שמונעות ממישהו לצלוף בך - יש להשתמש רק כמוצא אחרון ורק אם הוא כבר ממש בטווח ירי קרוב ואתה ללא אנרגיה\מהירות.
לגבי איבוד גובה, מהירות, סחרורים ופגישות עם האדמה - נובע בעיקר מתמרונים חדים מדי שמעבר למגבלות המטוס. עדיף לשמור על מהירות גבוהה ויכולת התחמקות מלנסות להביא את המטוס לירי במצבים לא יעילים. לנסות למשוך פחות בסטיק, ולגלגל פחות, ובכל הזדמנות שיש, ליישר כנפיים להאיץ בחזרה תוך הורדה קטנה של האף.
כל מה שאמרתי למעלה תלוי בהמון המון אימונים, וכמו שציינתי - מומלץ לבצע במסגרת מאורגנת שתתן לך הסברים לביצוע ומשוב מיידי תוך כדי.
שמוליק
טייסת 101 הוירטואלית
|
|
חזור למעלה |
|
|
Swinger7714 טיסות סדירות
|
נשלח: 12:55 ,20 05 2008, ג' כותרת הודעה: |
|
|
חחחחחח "בעל הבית השתגע " כשאתה אומר "יישור כנפיים" למה אתה מתכוונן?
אגב, שמעתי על ההייפר לובי הזה, כרגע אני משתמש בתוכנה The All Seeing Eye כדיי למצוא סרברים של המשחק. אני הוריד את ההייפר לובי הזה עוד מאט. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
חזור למעלה |
|
|
NFoX טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Apr 26, 2006 הודעות: 177 מיקום: גבעתיים
|
נשלח: 14:13 ,21 05 2008, ד' כותרת הודעה: אין כמו קיפוד |
|
|
הייתי בטוח שהקיפוד יענה בפירוט , וגם ינסה לגייס מישהו לטייסת ,
כל הכבוד
ובאמת אלו לא דברים שניתן להסביר או להבין את משמעותם בע"פ -
רק תירגול מעשי ורצוי בבית הספר לטיסה ו/או טייסת תומכת .
בהצלחה |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|