צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
אלעד טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 11/03/2007 הודעות: 395 מיקום: חפשו ותגידו לי
|
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
Gal555 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 26, 2007 הודעות: 198
|
|
חזור למעלה |
|
|
אסימון טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 19, 2006 הודעות: 1014 מיקום: שעה שש.. כרגיל.
|
נשלח: 14:22 ,5 אפריל 2008, שבת כותרת הודעה: |
|
|
בזמנו כשעבדתי בבן גוריון, תמיד התפלאתי איך מטוסים מצליחים לעבור את קו החוף.. |
|
חזור למעלה |
|
|
אסימון טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 19, 2006 הודעות: 1014 מיקום: שעה שש.. כרגיל.
|
נשלח: 15:28 ,5 אפריל 2008, שבת כותרת הודעה: |
|
|
[quote]
15:1505/04/08נתב"ג: קצר חשמלי הוא שגרם להתחממות המנוע במטוס שביצע נחיתת אונסמבדיקה ראשונית עולה כי קצר חשמלי במטוס הנוסעים של חברת "קונטיננטל איירליינס" הוא שגרם להתחממות המנוע הימני, שנאלץ לנחות בשעות הצהריים בנמל התעופה בן-גוריון. המטוס נחת בשלום וללא נפגעים, לאחר שהמריא מנתב"ג ואז שב על עקביו בשל התקלה. [/quote
ואני שואל.. קצר חשמלי או מכונאי חסר אחריות ברמה שערורייתית ?! |
|
חזור למעלה |
|
|
Gal555 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 26, 2007 הודעות: 198
|
|
חזור למעלה |
|
|
אלעד טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
69LSD טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 07, 2006 הודעות: 548 מיקום: צפון
|
נשלח: 16:55 ,5 אפריל 2008, שבת כותרת הודעה: |
|
|
הכי קל להאשים את הטכנאי הפשוט, אני הייתי מסתכל על התמונה הכוללת.
במנועים המודרניים קיימות רתמות חשמליות המבודדות ע"י חומרים מבודדים העומדים בסטנדרטים המחמירים ביותר. עם הזמן הרתמות הללו נשחקות בגלל התנאים הקיצוניים בהם הן נמצאות, וצריך להחליף אותן.
הכיוון הראשון שלי הוא האם חברת קונטיננטל טורחת לבצע בדיקות במנועים לפי הנחיות היצרן.
וכשבדיקות כאלו נערכות, אין מקום להאשים את הטכנאי הפשוט כי יש ראשי צוותים מעליו שמאשרים וחותמים על התיקון.
כיוון שני, האם במטוס של חברת קונטיננטל הותקנו מנועים מאותו יצרן מנועים שהותקנו בבואאינג 777 של בריטיש איירווייז שנחת נחיתת אונס ללא מנוע לפני כמה חודשים.
הייתי בודק טוב את הסטורית המנועים של היצרן הזה אם יש ביניהם קשר.
לפעמים מדובר בכשלים של היצרן עצמו. כשלים שלפי מיטב המסורת טורחים לתקן אותם רק אחרי שנשפך דם ומטוסים נופלים.
עיינו ערך ה747 של צ'ינה ארליינס וה747 של אל על, שניהם בגלל פיני הגזירה במנוע, או סדרת ההתרסקויות של מטוסי 737 שהתהפכו על הגב בגלל כשלים בהגה הכיוון (אחד של סינגפור איירליינס ועוד שניים שאני לא זוכר). התרסקויות שיכלו להמנע. |
|
חזור למעלה |
|
|
אלעד טיסות סדירות
|
|
חזור למעלה |
|
|
Bigalon טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 10, 2006 הודעות: 228
|
נשלח: 17:49 ,5 אפריל 2008, שבת כותרת הודעה: |
|
|
קודם כול אני ממש לא אוהב את זה שמייד קופצים מאשימים את הטכנאים!
אני איש מהמערך הטכני ואני יכול להגיד שרוב הבעייות שנוצרות כאן הם בד"כ בעיות של גיל.
כמו של 69LSD ציין יכול להיות מאוד שישנה בעיי באחת הרתמות חיווט. עוד בעיה יכולה להיות שאין באמת בעיה במטוס בכלל אלא בעיה ברגש טמ"פ של המנוע- בעיה מסוג אחר.
אצלנו בחיל האוויר דבר ראשון שעושים כשיש בעיה מסוג קודם בודקים אם זו התראה אמיתית או לא.
בכול מקרה ערנות הטייסים מנעה אירוע אמת ושהשם שלנו יופיע בN.G בתעופה בחקירה....
ברוח זו אני ממש לא אוהב את העובדה שיורדים כל הזמן על נתב"ג בכותרות - "עוד ארוע בנתב"ג"
השדה הוא מאוד מקצועי, הפקחים עובדים ממש קשה ולפעמים הבעייה היא אצלנו הטייסים שעושים טעות.
חוץ מזה שאנחנו בני אדם.
אם היינו שומעים כל דיווח שמגיע לדוגמא מJFK או מהית'רו היינו רואים שישנה לדעתי כמות זהה של מקרים ביחס לכמות ש"ט והטיסות. HAMMER
מ"ט 117 טייסת הסילון הראשונה |
|
חזור למעלה |
|
|
Slim טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 01/06/2005 הודעות: 861
|
|
חזור למעלה |
|
|