צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
weissman טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Mar 30, 2007 הודעות: 129
|
נשלח: 20:30 ,20 פברואר 2008, ד' כותרת הודעה: מסוק כוח עילוי |
|
|
שלום.
מישהו יודע מה הנוסחא לחישוב עילוי של מוסק ( כנף מסתובבת) ? |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
schredder טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 27/09/2005 הודעות: 1316 מיקום: דרום
|
|
חזור למעלה |
|
|
IAF_Phantom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Mar 13, 2006 הודעות: 2662 מיקום: בית ספר לטיסה
|
נשלח: 14:16 ,21 פברואר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
בתור אנקדוטה , יצא לי להיפגש עם סטודנט לאוירונאוטיקה לפני כשנה, הוא אמר לי ככה :"אני לא עולה על הדברים האלה - לא יודעים איך מסוק מייצר את העילוי שלו".
מה שהוא התכוון זה שלא יודעים את הנוסחא המדוייקת - או מספיק מדוייקת - על מנת לחשב את העילוי שאמור להיווצר. אפשר למדוד אותו כמובן בניסויים אבל זה לא יוצא אותו דבר כמו בחישוב... כלומר, התיאוריות הנוכחיות (ואופן ספציפי זו של כנף מסתובבת) אין קרובות לתאר את מה שקורה בפועל.
זה מדהים לאיזה רמה של ביצועים הגיעו רק על ידי ניסוי וטעיה... watch your six, i'm behind you |
|
חזור למעלה |
|
|
weissman טיסות סדירות
|
נשלח: 17:24 ,21 פברואר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
שמעו, תודה על העזרה וזה אבל אני באמת צריך רק נוסחא כי אני עושה איזה ניסוי בפיזיקה ואני צריך לבדוק את כל האפשרויות. אז אם אין לכם אז תודה רבה ולהתראות |
|
חזור למעלה |
|
|
Eagle_King טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 15/08/2005 הודעות: 5687 מיקום: חולון
|
נשלח: 18:48 ,21 פברואר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
weissman, ביום ראשון זה יהיה אפקטיבי מצידך?
אני אוכל לתת לך תשובה מדוייקת. בן קלי.
צוות ניהול ראשי פריפלייט. |
|
חזור למעלה |
|
|
IsraelAF טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Aug 30, 2006 הודעות: 1518
|
נשלח: 18:55 ,21 פברואר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
weissman כתב: | שמעו, תודה על העזרה וזה אבל אני באמת צריך רק נוסחא כי אני עושה איזה ניסוי בפיזיקה ואני צריך לבדוק את כל האפשרויות. אז אם אין לכם אז תודה רבה ולהתראות |
זה דיי אנוכי מצדך אתה לא חושב? |
|
חזור למעלה |
|
|
Shnizel טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 21/06/2005 הודעות: 1554
|
נשלח: 19:14 ,21 פברואר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
weissman כתב: | שמעו, תודה על העזרה וזה אבל אני באמת צריך רק נוסחא כי אני עושה איזה ניסוי בפיזיקה ואני צריך לבדוק את כל האפשרויות. אז אם אין לכם אז תודה רבה ולהתראות |
אני חושב שקיבלת את התשובה משני אנשים שלפחות על אחד מהם אני יכול להגיד שמבין פיסיקה ברמה מאוד גבוהה... אם לא הבנת את זה מהם , בו תנסה להבין את הרעיון מתלמיד יא' בפיסיקה :
נוסחא לדבר כזה , לא רק שלא תהיה מדויקת , אלא שרק עד שתבין אותה , תצטרך לקרוא כמה עשרות עמודים , בנוסחא כזו , לא רק שיש כל כך פרמטרים למשוואה הזו , בגלל שלרוטורים יש אורך , כל המשוואה קיימת כל כך הרבה פעמים , כי לכל אלפית מילימטר אורך פועלים כוחות בגדלים שונים.
אתה כן יכול לחשב דבר כזה , אבל בצורה מאוד לא מדויקת , ומה שווה פיסיקה אם אין בה דיוק ?
!No Shnizel?No B&Z
Pilot that counts on missiles will die by the gun |
|
חזור למעלה |
|
|
weissman טיסות סדירות
|
נשלח: 19:39 ,21 פברואר 2008, ה' כותרת הודעה: |
|
|
לא התכוונתי לפגוע בכם ואם כן אז אני מצטער שכך קרה. אני אמשיך לחפש אז שאמצא את התשובה |
|
חזור למעלה |
|
|
IAF_Phantom מדריך בית ספר לטיסה
הצטרף בתאריך: Mar 13, 2006 הודעות: 2662 מיקום: בית ספר לטיסה
|
נשלח: 10:29 ,22 פברואר 2008, ו' כותרת הודעה: |
|
|
weissman, נסה ליצור קשר איתי ב-MSN או להסביר מה בדיוק הניסוי שאתה מנסה לעשות ומה צריך לחשב. עשיתי הרבה מאוד חישובים פיסיקליים בחיים של (כמעט היה לי תואר ראשון בפיסיקיה) אולי אצליח לעזור לך.
כפי שתראה אחרי שתרקא את הלינקים למטה, אין נוסחה כמו לעילוי של מסוק כמו לזו של כנף קבוע (שאגב - גם הנוסחה הזאת לו מתחשבת באפקטים ניוטוניים).
להלן כמה לינקים ומידע שאולי יעזרו לך למצוא מה שאתה מחפש.
פה יש הסבר על איך הכוחות הפועלים על מסוק בזמן ריחוף. וגם יש לינק לנוסחת העילוי לכנף קבוע.
http://www.aerospaceweb.org/question/aerodynamics/q0037.shtml
* - הוא גם מזכיר שיש ספר בן 1000 עמודים שרק מנסים להסביר איך עובד העילוי במסוק...
בלינק הזה יש הסברים על שורה ארוכה של אפקטים שמשפיעים ופועלים על הרוטור של מסוק בזמן הסיבוב שלו (שלא כלולים בנוסחת העילוי כמובן).
http://www.aero.com/publications/helicoptorial/9509/9509.htm
עוד לינק להסבר איך נוצר העילוי במסוק - דיי מופשט - יש רק את נוסחת העילוי הרגילה בלי האפקטים האחרים או תיקונים לכנף מסתובבת.
http://www.thaitechnics.com/helicopter/heli_intro.html
עילוי דיפרציאלי - זה בעצם מה מסוק מייצר, עילוי שמשתנה לפני סיבוב הרוטור. בלינק הבא יש לך הסבר העצם למה זה כל כך קשה לחשב את העילוי של מסוק.
http://www.cavalrypilot.com/aerodynamics/lift_dissymetry.html watch your six, i'm behind you |
|
חזור למעלה |
|
|
weissman טיסות סדירות
|
נשלח: 10:44 ,22 פברואר 2008, ו' כותרת הודעה: |
|
|
תודה פאנטום
הניסוי שלי הוא לחקור איך העלה של עץ המכנף נאה עף. הרעיון הוא להוכיח שיש לו עילוי ובשביל זה אני צריך נוסחא. בכל מקרה אני אבדוק את הקישורים שנתת לי פה.
נ.ב:
אני מאוד מעריך את העזרה הרבה שכולכם נותנים לי, לא חשבתי שתהיה כזאת הענות גבוהה ומהירה |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|