צפה בנושא הקודם :: צפה בנושא הבא |
מחבר |
הודעה |
אלעד טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 11/03/2007 הודעות: 395 מיקום: חפשו ותגידו לי
|
נשלח: 0:57 ,8 פברואר 2008, ו' כותרת הודעה: שאלה מעניינת |
|
|
מה עושה אותנו(חיל האויר הישראלי) לחיל הטוב ביותר בעולם??
סתם משהו שמעניין אותי כי יש חיילות גדולים יותר וטובים לא פחות מאיתנו אבל אנחנו עדיין הכי טובים סתם שאלה לדיון |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
ronen132 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 27, 2007 הודעות: 483
|
|
חזור למעלה |
|
|
שי_אלעזר תורם/ת באתר
הצטרף בתאריך: Aug 31, 2006 הודעות: 945 מיקום: אזור
|
|
חזור למעלה |
|
|
ronen132 טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jul 27, 2007 הודעות: 483
|
|
חזור למעלה |
|
|
Fox5inbound טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Nov 11, 2007 הודעות: 767
|
נשלח: 2:56 ,8 פברואר 2008, ו' כותרת הודעה: |
|
|
המוטו של חיל האוויר הישראלי הוא איננו ניצחון בכל מחיר.
לחיל האוויר יש תקציב, והוא יחסית מספיק לפעילות שותפת ולאימונים, אבל הוא לא מתקרב לסדרי-גודל של תקציבים של חילות-אוויר אחרים ולא לסדרי-גודל של מי-יודע כמה גם בשביל חי"א הישראלי. פה הדגש, על השימוש הנכון במה שכרגע נמצא, במשאבים.
תראו לי עוד חיל אוויר בעולם שהתחיל עם מטוסי-פרופלו בשנים שמטוסי סילון היו בשימוש בארה"ב ובחיילות-ערב, וניצח את כל כוחות האוייב הרבים שהיוו סכנה אווירית מתמדת על תל-אביב ועל ישובים אחרים בארץ ישראל של שנות ה-40 וה-50. לא היה וגם לא תמצא.
תשים לב לאורך כל המלחמות, היו אלה קצינים בריטים ואמריקאים ותאמינו או לא, גם גרמנים שהדריכו את מפקדי-חיל האוויר הישראלי ואת הפיקוד העליון של שנות ה-50 איך לתפעל את הצבא-האווירי שברשותו, ואיך לנהל נכון מערכה צבאית מהאוויר. כמובן שאין זה ספק בכלל שמדינות ערב, אילו ידעו לאן המצב יגיע, היו נותנות קצת יותר צומת-לב ומשאבים וישראל גם לא הייתה קמה. ההחלטה אושרה על ידי האו"מ, ולערבים לא הייתה ברירה אלא לענות לקריאות התשובים הערביים, האזרחים וכלל הציבור הערבי במדינות ערב, אלא להתנגד להחלטה ולצר עליה. בן-גוריון יכל להביא לישראל גם עוד אלפי-ספינות מחוץ לתוקף האמברגו, ויכל לגלגל כספים רבי, אבל מול מדינות ערב המביאות לחזית הקרב את רב משאביהן, הוא, בן גוריון, ובזאת עם ישראל, לא יכול לשאת במלחמה שכזאת.
לסיכום - חיל האוויר הישראלי הינו חיל האוויר הטוב ביותר בעולם, לא בגלל שטייס ישראלי מתאמן פחות\יותר מטייס אמריקאי, ולא בגלל שיש לישראל צי-של מטוסים, כי לעומת מדינות ערב אנחנו בפיגור במספרים, אלא בגלל שטייס ישראלי, מבצע מה ש-20 טייסים בחיל אוויר אחר מבצעים, וכנ"ל גם בהפלות.
מי שלמד כלכלכה ומבין קצת בניהול-משאבים בוודאי יודע כי עם ניצול נכון של אותה כמות משאבים, אפשר להשיג הרבה פחות, מניצול מקסימאלי + של המשאבים. מה גם שחיל האוויר הישראלי פועל בחזית אחרת לגמרי שכרגע רק מדינות מובילות פועלות בו, ואני מדבר על תחום החלל והאסטרונומיה.
ומישהו פה כבר אמר, תוצאות.
התוצאות לא מראות שחיסלנו להם 100 טנקים, אלא מראות שחיסלנו להם 100 מטוסים/טנקים והצלחנו לנצל את אותו מטוס ואת אותם הטייסים שוב ושוב למשימות נוספות ובזאת לשמור על עליונות אווירית. מ"ט 110 אבירי הצפון
www.110vfs.2ya.com
טייס בצוות האווירובטי
|
|
חזור למעלה |
|
|
loven טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 29/04/2005 הודעות: 797 מיקום: שאר ישוב
|
נשלח: 3:35 ,10 פברואר 2008, א' כותרת הודעה: |
|
|
כולנו בני אדם, אנחנו לא חכמים יותר ולא אנשי סגולה יותר מעם כזה או אחר, פשוט אין לנו ארץ אחרת והפסד משמעו מוות. אדם נחוש אחד הוכיח לאורך ההיסטוריה כולה שגובר על 1000 אנשים עם מטרה שקרית .
הערבים תמיד יודעים שיש להם מדינה אחרת, הפלסטינים מקסימום יברחו למצרים, ירדן.
אבל אתה?
קח את כל זה ותוסיף לזה את העובדה שהרבה כסף מגיע לצבא ומתוך זה הרוב מגיע לחיל האוויר. ותפגוש את החיל האיכותי ביותר.
ביום שאנשים יחשבו שיש ארץ אחרץ המדינה תיפול, וחיל האויר לא יהיה רלוונטי.. "במקום בו אין אנשים השתדל להיות איש" |
|
חזור למעלה |
|
|
אלעד טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: 11/03/2007 הודעות: 395 מיקום: חפשו ותגידו לי
|
|
חזור למעלה |
|
|
RIAIS טיסות סדירות
הצטרף בתאריך: Jun 15, 2007 הודעות: 155
|
נשלח: 12:23 ,10 05 2008, שבת כותרת הודעה: |
|
|
מצטרף לדעתו של FOX5INBOUND.
סתם לדוגמה מהצד שלי מהתחום הטכני:
בלי להשוויץ, את התפקיד שאני כרגע ממלא בח"א ממלאים בין 5 ל-10 אנשים שונים (קצינים ונגדים) ב-USAF.
אצלינו הצעות יעול זה חובה ולא רשות כמו בחילות אוויר אחרים.
אנחנו מנצילים יותר מכל פריט שנפסל.
אנחנו משמישים ציוד שבחילות אוויר אחרים פשוט זורקים וקונים חדש.
אנחנו מתיעלים בכל מקום ובכל מה שרק אפשר כדרך חיים ולא כפקודה מלמעלה.
אנחנו מתחזקים ציוד בעשרות מיליוני דולרים כבר בגיל 18 מה שהופך אותנו למבוגרים אחראים יותר לכסף וחיי אדם.
יש עוד הרבה אבל זה רק מהזווית שלי כצוות קרקע. |
|
חזור למעלה |
|
|
|
|
|
אתה לא יכול לשלוח הודעות בפורום זה אתה לא יכול להגיב להודעות בפורום זה אתה לא יכול לערוך את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול להצביע למשאלים בפורום זה
|
|